Τελευταια Νεα

23 Φεβ 2019

Ηττα εντός για Χαρίλαο Τρικούπη

Ο Ιωνικός πέρασε σχετικά άνετα και από την δύσκολη έδρα του Μεσολογγίου, επικρατώντας του Χ. Τρικούπη με σκορ 53-70 και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.
Στο παιγνίδι κυριάρχησαν η νευρικότητα και οι πιεστικές άμυνες, που οδήγησαν σε χαμηλό σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι σήμερα είχαν την χειρότερη επιθετική συγκομιδή τους στο πρωτάθλημα, αλλά και ο Ιωνικός την δεύτερη χειρότερή του, μετά την ήττα του στην Αγιά όπου είχε σημειώσει μόλις 60 πόντους.
Ο Ιωνικός ήταν ανώτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα (χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει), κέρδισε και τις 4 περιόδους, με αποτέλεσμα η διαφορά στο σκορ να αυξάνει με την πάροδο του χρόνου, έχοντας υπεροπλία στο βάθος του πάγκου, στα ριμπάουντ και στα τρίποντα και κορυφαίο τον Μαυροκεφαλίδη με 25π. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι ο Βετούλας προσέγγισε τον αγώνα με μεγάλη σοβαρότητα και δεν ξεκούρασε τους βασικούς του μέχρι και το τέλος της συνάντησης.
Ο Τρικούπης τα κατάφερε καλά στην αμυντική λειτουργία, προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ όσο περισσότερο μπορούσε, όμως η απουσία του Πολίτη και η κακή μέρα στην οποία βρέθηκαν αρκετοί παίκτες του στην επίθεση, τον εμπόδισαν να απειλήσει αρκετά τον Ιωνικό. Έτσι έμεινε μόνος του να παλεύει ο Τζόρτζεβιτς (23π.), ενώ ο Παπαδιονυσίου (15π.) σκόραρε κυρίως όταν ο Ιωνικός είχε ξεφύγει στο σκορ.
Αμφίρροπο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Ιωνικό να έχει ένα ισχνό προβάδισμα (4-7 στο 5λεπτο και 7-11 στο 7΄), όμως ο Τρικούπης με πιεστική άμυνα και αιχμή τον Τζόρτζεβιτς (9π. στην Α΄περ.), ισοφάρισε 11-11 1΄.30΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου. Χάρη όμως στην γενική αστοχία των παικτών των γηπεδούχων στα σουτ, ο Ιωνικός έκλεισε την Α΄περίοδο προηγούμενος 11-16.
Στο ξεκίνημα της Β΄ περιόδου ένα γρήγορο τρίποντο του Ντόβα και ένα δίποντο του Τζόρτζεβιτς, έφεραν και πάλι την ισοφάριση του σκορ (16-16), όμως στη συνέχεια η διστακτικότητα και η συνεχιζόμενη αστοχία των γηπεδούχων στην επίθεση, έφεραν ένα σερί 9-0 για τον Ιωνικό, που ξέφυγε με 16-25, 3΄.20΄΄ πριν τη λήξη, διαφορά που παρέμεινε και στο τέλος του ημιχρόνου, που έληξε με το πολύ χαμηλό σκορ 22-31, με τον Τζόρτζεβιτς να προσπαθεί μόνος του στην επίθεση έχοντας 15 από τους 22 πόντους της ομάδας του.
Στη Γ΄ περίοδο η εικόνα του παιγνιδιού δεν άλλαξε. Με τον Τρικούπη να δυσκολεύεται αφάνταστα στο σκοράρισμα, οι φιλοξενούμενοι έφθασαν γρήγορα σε διψήφιες διαφορές και αφού στο 5λεπτο προηγήθηκαν με 26-40, με τη λήξη της περιόδου έφθασαν στο +17 (33-50), καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιγνίδι, που με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο, φαινόταν αδύνατον να γυρίσει.
Έτσι η τελευταία περίοδος δεν προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις. Ο Τρικούπης απλώς μείωσε προσωρινά την διαφορά στο -12 (40-52), 6΄.30΄΄ περίπου πριν τη λήξη, αλλά οι παίκτες του Ιωνικού με σχετική άνεση και ευστοχία στα σουτ τριών πόντων, έφθασαν την διαφορά στη μέγιστη τιμή της (48-68) τρία λεπτά περίπου πριν τη λήξη του αγώνα, που ολοκληρώθηκε τελικά με σκορ 53-70 για τους φιλοξενούμενους, που πήραν μία σημαντική εκτός έδρας νίκη στην πορεία τους προς την Α1.
Οι γηπεδούχοι γνώρισαν μία ήττα οπωσδήποτε εντός προγράμματος και στρέφουν τώρα την προσοχή τους στα δύο κρίσιμα παιγνίδια που ακολουθούν, εκτός με την Καβάλα και εντός με τον Κόροιβο Αμαλιάδας.
Διαιτητές: Παντελίδης-Καρπάνος-Τσιμπούρης (Πατσατζόπουλος)
Δεκάλεπτα: 11-16, 22-31, 35-50, 53-70
Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου (Καλαμπάκος): Τζόρτζεβιτς 23, Γυφτάκης, Παπαδιονυσίου 15 (1), Ντόβας 5 (1), Αδαμόπουλος, Ξηρός, Σταυρόπουλος 2, Τριπολίδης 3, Χατζηκυριακίδης 2, Δεμερτζής 2, Αντωνάκης, Γκάτζιος 1.
Ιωνικός Νίκαιας (Βετούλας): Βασιλόπουλος 9 (3), Καράμπουλας 7 (1), Μπατής 6 (1), Πετροδημόπουλος, Λιακόπουλος 6, Κομποδιέτας, Κατούφας 5, Παπαδόπουλος 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 25 (2), Σαχπατζίδης, Κανονίδης 9 (1).
Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδα
πηγή: aitosports.gr



« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.