Τελευταια Νεα

10 Φεβ 2019

Σπουδαίες επιδόσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Η Τατιάνα Γκούσιν ήταν το πρόσωπο που πρωταγωνίστησε στην 1η ημέρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η 25άχρονη άλτρια του ύψους ξεπέρασε το 1.94μ., βελτιώνοντας κατά δύο εκατοστά το απόλυτο ατομικό της ρεκόρ, έπιασε το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου τον Σεπτέμβριο στην Ντόχα.
Παράλληλα ανέβηκε στη 2η θέση της λίστας των κορυφαίων αθλητριών ου ύψους στον κλειστό στίβο, ξεπερνώντας τη Νίκη Γκαβέρα (1,93μ., 30/1/1990), ενώ πλησίασε ακόμα περισσότερο το πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό, που ανήκει στη Νίκη Μπακογιάννη (1.96μ. από τις 10/2/1996).
Μάλιστα, μετά το 1.94μ., δοκίμασε για πρώτη φορά στην καριέρα της, άλμα στα 2.00μ., παίρνοντας και μια αγωνιστική γεύση σε τέτοιο ύψος.
Η Γκούσιν  με το 1,94 μ. έπιασε το όριο και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, το οποίο θα γίνει στην Ντόχα.
«Ξεκίνησα με μια ενόχληση στο γλουτιαίο. Στην αρχή αποφάσισα να κάνω το άλμα που θα μου δώσει τη νίκη και θα φύγω. Όταν πέρασα το 1,85 μ. είπα “κάτι γίνεται εδώ. Είμαι καλά και μπορώ να πάω ψηλά”. Κι έτσι έγινε. Είναι ωραία η αίσθηση στα 2,00 μέτρα. Δεν έβαλα τον πήχη γιατί περίμενα να το περάσω, ωστόσο ήθελα να δω πώς είναι να ανεβαίνεις τόσο ψηλά. Από εδώ και πέρα αυτό που ενδιαφέρω είναι να δουλέψω ακόμη περισσότερο σε επίπεδο τεχνικής».
Στα 5.70μ ο Καραλής
Την ώρα που η Τατιάνα Γκούσιν ξεπερνούσε το 1,94 μ. στο ύψος, δίπλα, στο διάδρομο του επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής έδινε τη δική του μάχη με τον πήχη.
Ο νεαρός αθλητής έκανε σήμερα έναν ακόμη καλό αγώνα, αφού ξεπέρασε τα 5,70 μ. και κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Ο Καραλής  μπήκε στον αγώνα στα 5,50 μ. και συνέχισε στα 5,70 μ., ενώ έπειτα επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,86 μ., προκειμένου να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου. Πλέον θα συνεχίσει την προετοιμασία του και θα κάνει τον επόμενο αγώνα του απευθείας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.
«Είναι ωραίο να δοκιμάζεις σε μεγάλα ύψη. Νομίζω πως οι προσπάθειες σε αυτά τα ύψη είναι και ψυχολογίας. Για περίπου ένα χρόνο ήμουν εκτός αγώνων. Και τώρα έχω γυρίσει και είμαι σε θέση να πηδάω ψηλά», είπε ο αθλητής του Ανδρέα Τσώνη.
Δεύτερος στο επί κοντώ ήταν ο Δημήτρης Πατσουκάκης (ΟΣΦΠ) με 5,30 μ., ενώ το ίδιο ύψος πέρασε και ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ). Το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 έπιασε ο Γιάννης Ρίζος (Αρης), ο οποίος βελτίωσε και το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ (5.20μ).
Όριο για Γλασκώβη η Βασιλείου, τη νίκη η Καρκαλάτου
Η Ειρήνη Βασιλείου στη διάρκεια του πρωινού προκριματικού των 400 μ. βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στα 400 μ.  (53.39) κι έπιασε το όριο για το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο στον απογευματινό τελικό πρωταγωνίστρια ήταν η Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας).
Η αθλήτρια από το Άργος κατάφερε να πάρει τη νίκη στη γραμμή του τερματισμού με 54.51 επίδοση που βελτιώνει το 54.85, που ήταν το ατομικό της ρεκόρ από την ημερίδα του περασμένου μήνα στο ίδιο στάδιο.
Η Καρκαλάτου έδειξε παράλληλα πως είναι σε θέση να πετύχει το όριο για τη Γλασκώβη (53.90) και έτοιμη να παρουσιάσει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στον ανοιχτό στίβο.   Η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 54.73 και η Αλεξία Κανάκη (ΟΦΗ) στην τρίτη με 56.27..
Στα 400μ στους άνδρες ο Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων) κατέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του το φράγμα των 49.00 στον κλειστό στίβο και με ένα δυνατό φίνις στα τελευταία μέτρα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 48.96.
Ο αθλητής πέτυχε φετινό ρεκόρ και πλέον υπολείπεται μόλις τέσσερα εκατοστά από το όριο για το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Δεύτερος με 19,33 μ. ήταν ο Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) και τρίτος με νέο ατομικό ρεκόρ ο Τάσος Λατιφλάρι (Κένταυρος Χαλκ.) με 19,10 μέτρα.
Ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) ήταν νικητής στα 60μ ανδρών αφού τερμάτισε σε 6.62 και βελτίωσε το 6.66, που είχε πετύχει στον προκριματικό του αγωνίσματος, ενώ έπιασε στην όγδοη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα τον Λυκούργο Τσάκωνα.
Παράλληλα κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του από το 2018. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) με 6.72 και το χάλκινο ο Μάκης Στεργιούλης (Πανναξιακός ΑΟ) με 6.77, ο οποίος έπιασε με τη σειρά του το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης (το έχουν ήδη τέσσερις σπρίντερ
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, νικήτρια ήταν η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7.35. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε η Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 7.54 και το χάλκινο η Αλένα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7.63.
Με το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης φλέρταρε σήμερα ο Νικόλας Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων), ο οποίος ήταν νικητής στη σφαιροβολία με 20,11 μέτρα.
Νικήτρια στα 3.000μ βάδην ήταν η Παναγιώτα Τσινοπούλου (ΓΣ Βέλος Π. Φαλήρου) με 12.51.57, που είναι νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ δεύτερη κατετάγη η Κυριακή Φιλτισάκου (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) με 13.24.28 που είναι Πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων (Κ20). Η Φιλτισάκου βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, το οποίο ανήκε στην Χριστίνα Δέσκου από τις 12/2/92, ενώ επίδοση καλύτερη από το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε και η τρίτη του σημερινού αγώνα, Ολγα Φιάσκα, που πέτυχε 13.29.63.
Στα 5.000μ βάδην, νικητής για 6η φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) με 19.31.02, με δεύτερο τον Γιώργο Τζατζιμάκη (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος), που διένυσε την απόσταση σε 20.00.53, και τρίτο τον Γάννη Βαΐτση (ΓΑΣ Ιλισσός) με 20.36.63. «Προέρχομαι από βαριά προπόνηση με πολλά χιλιόμετρα. Φέτος ξεκίνησα την προετοιμασία μου με στόχο τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα στα 50χλμ. βάδην», είπε μετά τον αγώνα του ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.
Στο τριπλούν, ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) αναδείχθηκε νικητής με 16.23μ κι έκανε 13 τις νίκες του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Δεύτερος κατετάγη ο Παύλος Μπόφτσης (ΓΣ Ηρακλής) με 15.90μ και τρίτος ο Μανώλης Μακρής (ΠΑΟΚ) με 15.69μ. «Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την επίδοση. Είμαι σε θέση να πηδήσω πάνω από τα 16.50μ (όριο), ωστόσο σήμερα δεν κατάφερα να το πετύχω», είπε ο Τσιάμης, που ήθελε το όριο για το ευρωπαϊκό της Γλασκώβης.
www.sportime.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.