Τελευταια Νεα

17 Φεβ 2019

Νίκη Χαρίλαου Τρικούπη επί Ερμή Αγιάς

Ατσάλινος ο Χ. Τρικούπης, κατάφερε για μία ακόμη αγωνιστική να δείξει τα δόντια του και μετά από ένα πολύ δυνατό και συναρπαστικό παιγνίδι, να υποτάξει με σκορ 66-59, την 3η στη βαθμολογία και με βλέψεις ανόδου ομάδα του Ερμή Αγιάς.
Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με απόντες δύο σημαντικότατους παίκτες και σκόρερς. Ο Τρικούπης χωρίς τον Πολίτη και ο Ερμής χωρίς τον Κόμματο. Στον αγώνα κυριάρχησαν οι σφιχτές άμυνες, που οδήγησαν και στο χαμηλό σκορ, χάρη και στην αστοχία των δύο ομάδων στα σουτ τριών πόντων (ιδιαίτερα ο Τρικούπης που είχε μόλις 3/20 εύστοχα).
Το ματς ήταν αγχωτικό, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, όμως ο Τρικούπης κατάφερε στη τρίτη περίοδο να πάρει μια διαφορά 8 πόντων, που κράτησε μέχρι το τέλος με μεγάλο κόπο, έχοντας ηγέτες σήμερα τους Τζόρτζεβιτς και Παπαδιονυσίου, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν ο Σταυρόπουλος στην επίθεση και ο Γκάτζιος στην άμυνα.
Δυνατά ξεκίνησαν το παιγνίδι οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Παπαδιονυσίου (8π. στην Α΄ περίοδο) και προηγήθηκαν γρήγορα με 6-0. Όμως οι παίκτες του Ερμή αντέδρασαν άμεσα και με σερί 7-0 πέρασαν μπροστά στο σκορ (6-7). Στη συνέχεια οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με την Α΄ περίοδο να τελειώνει με ισοπαλία (14-14).
Σκληρή μάχη έγινε και στη Β΄ περίοδο, με τους δύο αντιπάλους να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία στο σκορ, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να πάρει διαφορά πάνω από τρεις πόντους (21-19 στο 7΄ πριν τη λήξη, 23-25 στο 4΄, 30-29 στο 2΄), με το ημίχρονο να βρίσκει ξανά τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 33-33. Το σημαντικό όμως για τους γηπεδούχους ήταν ότι σ΄ αυτό το διάστημα ο Καλαμπάκος ξεκούρασε για αρκετά λεπτά τους βασικούς παίκτες της ομάδος, χωρίς να χαθεί η επαφή με το σκορ.
Έτσι, με το ξεκίνημα της Γ΄ περιόδου ο Τρικούπης έχοντας όλους τους βασικούς στο παρκέ και με τον Τζόρτζεβιτς να βρίσκει δαιμονιώδη ρυθμό στην επίθεση (σημείωσε 14 πόντους σ΄ αυτή την περίοδο), κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά 8 πόντων (48-40, 3΄.50΄΄ πριν τη λήξη), που την κράτησε ως το τέλος της περιόδου, που έληξε με σκορ 54-46.
Την τελευταία περίοδο έγινε μάχη σώμα με σώμα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μέχρι και 4΄ λεπτά πριν το τέλος του αγώνα να διατηρούν το +8 (60-52). Στη συνέχεια οι παίκτες του Ερμή προσπάθησαν με πείσμα να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν μέχρι τους 4 πόντους (63-59), ένα λεπτό πριν τη λήξη.
Τελικά οι παίκτες του Τρικούπη με ψυχραιμία και καλή αμυντική προσήλωση στα τελευταία δευτερόλεπτα, με καλάθι του Τζόρτζεβιτς και ½ βολές του Παπαδιονυσίου, έφτασαν στο τελικό 66-59, επιτυγχάνοντας μία σπουδαία νίκη κομβικής σημασίας, επί ενός πολύ ισχυρού αντιπάλου.
Μία νίκη που ισοφαρίζει κάπως τη άτυχη ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο Πευκοχώρι και γεμίζει την ομάδα με αισιοδοξία για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Δεκάλεπτα: 14-14, 33-33, 54-46, 66-59
Διαιτητές: Διαμαντής-Βαρδάλος-Τσακαλογιάννης
Χαρίλαος Τρικούπης (Καλαμπάκος): Τζόρτζεβιτς 22 (10/16 διπ., 6 ριμπ.), Παπαδιονυσίου 15 (7/13 διπ., 6 ριμπ.), Ντόβας 5 (1/4 τριπ.), Αδαμόπουλος 4, Ξηρός, Σταυρόπουλος 8 (1), Χατζηκυριακίδης, Δεμερτζής 7, Αντωνάκης 3 (1/5 τριπ., 7 ριμπ., 6 ασίστ), Γκάτζιος 2.
Ερμής Αγιάς (Λίβανος): Τσιαμπαλής, Τσιλούλης 2, Σπυρόπουλος 8 (7 ριμπ.), Τζόλος 13 (1/2 τριπ.), Νταλός 2, Τριανταφύλλου 14 (3/3 τριπ.), Ζιβάνοβιτς 9 (7 ριμπ.), Λάππας 2, Βρέττας, Τσούμας, Λόλας 9 (10 ριμπ.).  
Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας
πηγή: aitosports.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.