Τελευταια Νεα

10 Σεπ 2018

Ήττα για την Εθνική

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ γνώρισε την ήττα από την Γαλλία (84-68), στο τελευταίο φιλικό πριν από τα παιχνίδια με Σερβία και Γεωργία.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αυτή τη φορά δεν κατάφερε να παίξει καλά σε κανένα σημείο του αγώνα και έγινε έρμαιο στις διαθέσεις του Νικολά Μπατούμ (13π., 12ασ.), με αποτέλεσμα να χάσει καθαρά από τη Γαλλία (68-84) στο δεύτερο και τελευταίο τεστ πριν από τον αγώνα με τη Σερβία την Πέμπτη. Μέτρια επιθετική λειτουργία, σημαντικές αδυναμίες στην άμυνα, ειδικά μέσα στο καλάθι, συνέθεσαν μια εικόνα προβληματική και το κακό είναι πως δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να διορθωθεί. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν η μοναδική όαση στη γενική μετριότητα των Ελλήνων διεθνών.
Η ελληνική ομάδα άρχισε τον αγώνα με τους Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μήτογλου. Παρά τα δύο γρήγορα φάουλ του τελευταίου, η Εθνική ανοίγοντας το ρυθμό σε κάθε ευκαιρία είχε ένα μικρό προβάδισμα (2-4, 8-9) στο ξεκίνημα. Όμως τα μακρινά σουτ των Τζάκσον και Ρουσέλ, μαζί με το ότι η γρήγορη αλλαγή του Μήτογλου χάλασε τα αρχικά σχέδια της ομάδας μας, επέτρεψαν στη Γαλλία να ξεφύγει με 16-11 στο 6′.
Η άμυνα μέσα στη ρακέτα δεν ήταν καλή, ο Παπαγιάννης φορτώθηκε κι αυτός νωρίς με φάουλ και οι Γάλλοι συνέχισαν να ξεφεύγουν. Το τρίποντο του Καουντί τούς έφερε μπροστά με 22-13 και το δεκάλεπτο έληξε με 22-14, καθώς η Εθνική είχε και επιθετικό πρόβλημα έχοντας υποπέσει σε έξι λάθη.
Η βελτιωμένη ελληνική άμυνα κράτησε χωρίς σκορ για σχεδόν τρία λεπτά τους «τρικολόρ» στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο δεν αξιοποίησε αυτό το διάστημα επιθετικά και με διαδοχικά καρφώματα του Φολ, που δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα μέσα στη ρακέτα, η Γαλλία έφτασε στο 26-15. Το τρίποντο του Παπαπέτρου και το γκολ-φάουλ του Παπαγιάννη έδωσαν επιθετικές λύσεις στην Ελλάδα (28-21), ενώ ένα ακόμη μακρινό σουτ του Λαρεντζάκη και μια βολή μετά από κλέψιμο μείωσαν στους έξι (35-29), 1:27 πριν το ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με 38-31. Ο Λαρεντζάκης άλλαξε προς το καλύτερο το παιχνίδι της Εθνικής με την είσοδό του στον αγώνα, δίνοντας πολλές λύσεις όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα.
Το καλό ξεκίνημα της Εθνικής στο τρίτο δεκάλεπτο με τη μείωση της διαφοράς στους πέντε (42-37) δεν είχε συνέχεια. Τα σουτ του Τζάκσον και η αποβολή του Παπανικολάου με ντισκαλιφιέ για διαμαρτυρία επέτρεψαν στη Γαλλία με τρίποντο του Μπατούμ να φτάσει για πρώτη φορά στο +13 (50-37) μετά από τριάμισι λεπτά. Η ελληνική ομάδα αντέδρασε με οκτώ διαδοχικούς πόντους του Παπαγιάννη, 55-45, αλλά ο Μπατούμ είχε πάρει φόρα και για ένα μεγάλο διάστημα στην τρίτη περίοδο φαινόταν να παίζει μόνος του απέναντι σε όλους. Πότε σκοράροντας και πότε δημιουργώντας προκαλούσε διαρκώς προβλήματα στην ελληνική άμυνα και… εφιάλτες στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, που είχε αναλάβει το μαρκάρισμά του.
Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 65-51 και το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Μια ασίστ και ένα τρίποντο του Σλούκα οδήγησαν στο 69-56 στο πρώτο τετράλεπτο του τέταρτου δεκαλέπτου, όμως η Γαλλία ήταν ήδη κυρίαρχη του αγώνα και παρόλο που Κολέ απέσυρε τον Μπατούμ, συντήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα κι έφτασε στη νίκη με 84-68.
Δεκάλεπτα: 22-14, 38-31, 65-51, 84-68.
ΓΑΛΛΙΑ (Β.Κολέ): Μπατούμ 13 (12 ασίστ, 5 κλεψ.), Καουντί 10 (6 ριμπ.), Τζαϊτέ 8, Νουά 2 (3 ριμπ.), Λεσόρ 10 (5 ριμπ.), Κοφί 5 (6 ριμπ.), Ρουσέλ 6, Ζουλιέν 2, Λακόμπ 7 (3 ριμπ.), Ζάκσον 13 (3 ριμπ., 3/4 τριπ.), Φαλ 8 (4 ριμπ.), Κονατέ.
ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Σκουρτόπουλος): Ντόρσεϊ 2 (2 ριμπ., 2 ασίστ), Λαρεντζάκης 8 (2), Καλάθης 4 (5 ασίστ, 3 ριμπ.), Σλούκας 12 (5 ασίστ, 2 ριμπ.), Μαργαρίτης 1 (2 ριμπ., 2 κλεψ.), Παπαγιάννης 13 (3 ριμπ.), Πρίντεζης 5 (2 ριμπ., 2 κλεψ.), Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Παπαπέτρου 8 (3 ριμπ.), Βασιλόπουλος 2 (2 κλεψ.), Μήτογλου 6.
in.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.