Τελευταια Νεα

30 Αυγ 2018

Τούμπα τα όνειρα του ΠΑΟΚ για πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League. Απέναντι στην κατά κράτος ανώτερη Μπενφίκα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» γνώρισε βαριά ήττα στην Τούμπα (4-1), στη ρεβάνς των play off, έμεινε εκτός συνέχειας, αλλά θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στα γκρουπ του Europa League.
Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε νωρίς με τον Πρίγιοβιτς (13΄), αλλά οι «Λουζιτανοί» απάντησαν με τρία γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (20΄ Ζαρντέλ, 26΄πεν. Σάλβιο και 39΄ Πίζι), ενώ στο 49΄ ο Σάλβιο με νέο πέναλτι ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι Θεσσαλονικείς, μετά την αποβολή του Μάτος στο 76΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
To όνειρο της συμμετοχής του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έσβησε για την ελληνική ομάδα πολύ σύντομα. Μέσα σε 19 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, από το 20' ως το 39,' η Μπενφίκα έδειξε το πλούσιο ταλέντο της που υπερνίκησε τον ενθουσιασμό και την δίψα των Θεσσαλονικέων, για κάτι θεαματικά καλύτερο.
Έτσι η απόπειρα, μια ακόμα του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης, να φτάσει επιτέλους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, εκφυλίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά εξ αιτίας των λαθών, που τα αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο η πορτογαλική ομάδα. 
Μόλις στο 4' σουτ του Λημνιού έφυγε άουτ από πολύ καλή θέση. Η επίθεση του ΠΑΟΚ είχε δύσκολο έργο  απέναντι σε οργανωμένη άμυνα παρά τις προσπάθειες του Πρίγιοβιτς στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Ρούμπεν Ντίας δεν έφεραν ουσιαστικό αποτέλεσμα πέραν του τέρματος με το οποίο προηγήθηκε ο Δικέφαλος.
Αυτό έγινε στο 13'. Η Τούμπα μεταβλήθηκε σε ένα πελώριο πυροτέχνημα. Από απόλυτη επιθετική δημιουργία, ο Μαουρίτσιο τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος μέσα από την μικρή περιοχή απλά πλάσαρε στην εστία του Βλαχοδήμου για να κάνει το 1-0 μέσα σε αποθέωση. 
Όμως γρήγορα οι Πορτογάλοι ήρθαν στο προσκήνιο. Στο 20' ο Ζαρντέλ κέρδισε κεφαλιά σε κόρνερ, από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και με δύναμη κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Από λανθασμένο γύρισμα του Μάτος και δεύτερο λάθος του Πασχαλάκη, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ανέτρεψε στην εξέλιξη της φάσης τον Τσέρβι και το πέναλτι που καταλόγισε ο Γερμανός ρέφερι μετέτρεψε σε γκολ ο Σάλβιο δίνοντας προβάδισμα στην Μπενφίκα με 1-2 στο 26'.
Λίγο αργότερα στο 35' μια καλή και εξ επαφής κεφαλιά του Μάτος ανάγκασε τον Βλαχοδήμο στην σωτήρια απόκρουση για να διαφυλάξει το 1-2 κι ενώ η Μπενφίκα εκμεταλλευόμενη λάθη του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή δημιουργούσε νέους κινδύνους στην εστία του Πασχαλάκη. Στο 39' ήρθε ακόμα ένα χτύπημα σε βάρος του Δικεφάλου. Άψογη και γρήγορη συνεργασία των επιθετικών της Μπενφίκα έφερε σε θέση βολής τον Πίτσι, που με δυνατό σουτ παραβίασε την ελληνική εστία δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στην πορτογαλική ομάδα με το 1-3.
 
Το σκορ αυτό και η ραγδαία έκταση που πήρε, έκαμψαν την ψυχολογία του ΠΑΟΚ που με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πήρε την πικρή γεύση ενός ακόμα τέρματος, από τον Εντουάρντο Σάλβιο στο 49' πάλι με πέναλτι, για να γίνει το 1-4 που άφησε στον ΠΑΟΚ την πικρή γεύση μιας μεγάλης απογοήτευσης. Στο πέναλτι υπέπεσε ο Βαρέλα, ανατρέποντας τον Ζαρντέλ.  Το ενδιαφέρον των φιλάθλων ατόνησε και ο ΠΑΟΚ πέταξε "λευκή πετσέτα" αφού μάλιστα στο 76' ο ΠΑΟΚ έμεινε και με παίκτη λιγότερο, αφού στο λεπτό αυτό ο Λέο Μάτος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη και αποχώρησε από τον αγώνα με κόκκινη κάρτα.
Στο 86' ο ΠΑΟΚ έχασε διπλή ευκαιρία με τους Πέλκα και Σάκχοφ, που δεν θα άλλαζε κάτι περισσότερο από τις τελικές αρνητικές εντυπώσεις που άφησε με το παθητικό και αδύναμο παιχνίδι της η ομάδα, που ως το τέλος της αναμέτρησης στηρίχτηκε από τις 26.000 θεατών.
 
Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Μάτος,  Μαουρίτσιο,  Πέλκας, Σάκχοφ - Αλμέϊδα, Ζαρντέλ
 
Κόκκινες: 76΄ Μάτος 
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας (63' Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Πέλκας, Καντουρί (76' Ακπόμ), Λημνιός (46' Oυάρντα) και Πρίγιοβιτς.
Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φέισα, Ντίας, Κέρβι, Σεφέροβιτς (85' Φελιξ), Σάλβιο (63' Σεμέδο), Πίτσι (75' Ζίφκοβιτς), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Γκέντσον Φερνάντες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.