Τελευταια Νεα

30 Ιουλ 2018

Επιστολή στον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο έστειλε η Αθλητική και Πολιτιστική Ομάδα Δρομείς Οινιαδών

Επιστολή στον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο έστειλε η Αθλητική και Πολιτιστική Ομάδα Δρομείς Οινιαδών όσον αφορά εργασίες και αναδιαμορφώσεις στο Δημοτικό Στάδιο Νεοχωρίου.
Η επιστολή μας ανέφερε τα παρακάτω:
Προς: Δήμο Μεσολογγίου
Υπόψιν: Δημάρχου, κ. Νίκου Καραπάνου
Η αθλητική και πολιτιστική ομάδα ΔΡΟΜΕΙΣ Οινιαδών είναι μια παρέα νέων ανθρώπων που η αγάπη τους για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, τους ώθησε να δράσουν αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που έχουν ως μοναδικό σκοπό την αθλητική και πολιτιστική ανάδειξη του τόπου μας.
Οι ΔΡΟΜΕΙΣ συγχαίρουν τον Δήμο Μεσολογγίου για τις ριζικές ανακαινίσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών σε όλη την έκταση του Δήμου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Αναφερόμαστε στις βελτιώσεις που έγιναν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) Μεσολογγίου, στα εξωτερικά γήπεδα και τα κλειστά Νεοχωρίου και Αιτωλικού με την απόκτηση εξοπλισμού (που έκαναν ξανά κατάλληλες τις αγωνιστικές συνθήκες), στον συνθετικό χλοοτάπητα που τοποθετήθηκε και σε άλλες εργασίες στο γήπεδο του Αιτωλικού καθώς και στο γήπεδο της Κατοχής.
Όμως, τέτοιου είδους εργασίες και αναδιαμορφώσεις είναι αναγκαίο να γίνουν -και μάλιστα άμεσα- και στο Δημοτικό Στάδιο Νεοχωρίου, το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση καταστώντας αδύνατη οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα τόσο των ΔΡΟΜΕΩΝ όσο και όσων κατοίκων του Νεοχωρίου θελήσουν να αθληθούν. Το Στάδιο που έχει κατασκευαστεί το 1973 και βρίσκεται σε ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο με πεύκα, είναι εγκαταλελειμμένο τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια, αφημένο στο έλεος της φύσης και των ανθρώπων!
Πλέον, το χωμάτινο ταρτάν είναι άφαντο, ο αγωνιστικός χώρος έχει καλυφθεί από αγριόχορτα -τα οποία ουδείς μερίμνησε να απομακρύνει- ενώ σε πολλά σημεία του Σταδίου υπάρχουν... διάσπαρτα σκουπίδια λόγω απουσίας φύλακα αλλά και πόρτας που αφήνει τον αθλητικό χώρο έκθετο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό ενός κτηνοτρόφου ο οποίος πηγαίνει σε καθημερινή βάση τα πρόβατά του για βοσκή στον εξωτερικό χώρο του Σταδίου, μαζί με τα τσοπανόσκυλα τα οποία ουκ ολίγες φορές έχουν επιτεθεί στους επισκέπτες – αθλητές.
Ζητάμε την πολύτιμη βοήθειά σας για να μπορέσουν οι κάτοικοι να προπονούνται στο Στάδιο του χωριού τους κι όχι στους δρόμους όπου ελλοχεύουν κίνδυνοι ή να ταξιδεύουν στο Μεσολόγγι ή το Αγρίνιο για να κάνουν τα παιδιά τους στίβο. Εξάλλου, λόγω κρίσης οι περισσότεροι δεν έχουν τη δυνατότητα να ξοδεύουν χρήματα για τη βενζίνη που χρειάζεται το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις. Αυτό έχει ως συνέπεια, κάποια στιγμή να σταματήσουν τα παιδιά τους από τον αθλητισμό ενώ υπάρχει η δυνατότητα να γίνει στο Νεοχώρι ομάδα στίβου και να προπονούνται στο χωριό τους τόσο τα παιδιά, όσο κι εμείς αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Ευελπιστούμε να μεριμνήσετε δίνοντας λύσεις στο πρόβλημα καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ως ΔΡΟΜΕΙΣ, ότι από το όμορφο χωριό μας δεν πρέπει να λείπουν οι δομές οι οποίες θα σπρώξουν ακόμα περισσότερο στον αθλητισμό τους κατοίκους οι οποίοι θα σταματήσουν να νιώθουν κατώτεροι από εκείνους των όμορων χωριών.
Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να σας διαφωτίσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία έχετε για τα όσα σας παραθέσαμε και φυσικά αν θέλετε μπορούμε να σας συνοδεύσουμε στο Στάδιο για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τα τεράστια προβλήματα που σας προαναφέραμε.
Περιμένουμε την απάντηση σας. Με εκτίμηση,
Δρομείς Οινιαδών.
Η ανταπόκριση απο τον Δήμο ήταν θετική και τις προσεχείς
ημέρες έχει δρομολογηθεί συνάντηση με την ομάδα μας.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.