Τελευταια Νεα

3 Ιουλ 2018

Κώστας Καψάλης: Δεν εμπιστεύονται τους προπονητές

Και επίσημα προπονητής με δίπλωμα UEFA A' θα είναι σε λίγες ημέρες ο Κώστας Καψάλης, ο οποίος περιμένει προτάσεις και παράλληλα ασχολείται σε βάθος με την προπονητική προκειμένου να επεκτείνει συνεχώς τις γνώσεις του.
«Στόχος μου είναι να εργαστώ σε ομάδες Γ' Εθνικής ή Α' Κατηγορίας στους νομούς Αχαϊας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας με καλή οργάνωση και ρεαλιστικούς στόχους», λέει ο ίδιος, ο οποίος τονίζει ότι οι σχολές προπονητών είναι ένα μεγάλο «σχολείο»: «Οι σχολές πρώτα απ' όλα με έκαναν καλύτερο άνθρωπο, μου έδωσαν γνώσεις ώστε να γίνω μέσα από τη δουλειά και συνεργασία, καλύτερος προπονητής».
Ο Κώστας Καψάλης προτρέπει τα νέα παιδιά να παρακολουθήσουν τις σχολές προπονητών: «Θα κερδίσουν πάρα πολλά πράγματα και θα αποκτήσουν αυτοεκτίμηση. Εγώ την πρώτη σχολή την έβγαλα το 2006 και εργάστηκα πρώτη φορά με επιλογή μου, ύστερα από δύο χρόνια, γιατί ήθελα να χωνέψω πράγματα, παρακολουθώντας και διαβάζοντας πάρα πολύ σε θέματα προπονητικής, κάτι φυσικά που γίνεται ακόμη και θα γίνεται για όσο θα ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Δεν ήθελα ποτέ να εργαστώ χωρίς δίπλωμα. Θυμάμαι την πρώτη μου ομάδα που εργάστηκα τότε και θέλω να ευχαριστήσω έναν σπουδαίο άνθρωπο που, παρ' όλο δεν είχα την εμπειρία, πίστεψε σε μένα χωρίς να με ήξερε ιδιαίτερα, σε μια δύσκολη κατηγορία της Α1 τότε. Πιστεύω να δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα, να είναι πάντα καλά».
Από τις ομάδες λείπουν οι άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο, σύμφωνα με τον Κώστα Καψάλη: «Οι περισσότερες ομάδες, κυρίως στις μικρές κατηγορίες, είναι εντελώς ανοργάνωτες και δεν θέλουν οι πιο πολλοί να προσπαθήσουν να βελτιωθούν, γιατί αυτό απαιτεί συνεργασίες ή συνενώσεις, πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή-γυμναστή-γιατρού, αγορά προπονητικού υλικού και άλλα. Επίσης και σε μεγαλύτερες κατηγορίες, πολλοί δεν εμπιστεύονται προπονητές με υπομονή, δεν στηρίζουν το έργο τους. Και αυτό γιατί θέλουν πάντα να κερδίζουν μόνο τα ματς. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, όπου γίνονται θετικά βήματα, τα οποία και επικροτών, αλλά πρέπει να αυξηθούν και να μεγαλώσουν. Βέβαια υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη γηπέδων και ακαταλληλότητα πολλών άλλων. Γίνεται μια μεγάλη συντονισμένη προσπάθεια από τον Δήμο Πατρέων σε πολλά γήπεδα και από την ΕΠΣ Αχαΐας».

http://www.pelop.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.