Τελευταια Νεα

27 Ιουν 2018

Έμεινε ζωντανή η Αργεντινή... 2-1 τη Νιγηρία

Η Αργεντινή έμεινε «ζωντανή» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς στον τελικό της πρόκρισης που έπαιζε απέναντι στη Νιγηρία, στην Αγία Πετρούπολη, νίκησε 2-1 (14΄ Μέσι, 87΄ Ρόχο - 51΄ Μόουζες) και προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 4ο όμιλο, τον οποίο διαφέντευσε η Κροατία, που επικρατώντας της Ισλανδίας με 2-1 τερμάτισε πρώτη με «3 στα 3».
Όπως ήταν φυσικό η «αλμπισελέστε» ξεκίνησε πολύ δυνατά και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους Αφρικανούς. Μόλις στο 14ο λεπτό η εξαιρετική 30άρα μπαλιά του Μπανέγα στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Λιονέλ Μέσι να κάνει ένα εκπληκτικό κοντρόλ με το μηρό και στη συνέχεια να «εκτελεί» με το... δεξί τον Ουζόχο, σημειώνοντας το πρώτο γκολ του στη διοργάνωση. 
Ο ηγέτης της «αλμπισελέστε» πέρασε μια απίθανη ασίστ στον Ιγκουαΐν, που νικήθηκε από τον Ουζόχο στο 27΄, ενώ στο 35΄ ο Μέσι παραλίγο να κάνει το 2-0, αλλά το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αφρικανού τερματοφύλακα, που είχε αγγίξει την μπάλα.
Στο 49΄ όμως ο Μασεράνο, που είχε κάνει σημαντικά λάθη και στο πρώτο ημίχρονο, υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον Μπαλογκάν στο πρώτο δοκάρι, σε εκτέλεση κόρνερ. Πέναλτι και 1-1, αφού οι Μόουζες νίκησε εύκολα τον Αρμάνι από τα 11 μέτρα, γράφοντας το 1-1 στο 51ο λεπτό. 
Μια εξέλιξη που «έκοψε τα πόδια» των «γκαούτσος», που άρχισαν να πελαγοδρομούν. Στο 71΄ μια «βολίδα» του Εντιντί από τα 25 μέτρα, μετά από αντεπίθεση, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αρμάνι, ενώ στο 75΄ το σουτ του Ιγκάλο από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ! Ακριβώς το ίδιο έκανε ο Ιγκουαΐν στο 80΄, σουτάροντας στον... ουρανό της Αγίας Πετρούπολης. 
Όταν όλα φαίνονταν χαμένα, όμως, ήρθε ο Μάρκος Ρόχο να κάνει ό,τι δεν μπορούσαν οι διάσημοι επιθετικοί συμπαίκτες του: στη σέντρα του Μερκάδο από δεξιά ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από θέση σέντερ φορ, σούταρε με τη μία στη δεξιά γωνία του Ουζόχο γράφοντας το 2-1 μέσα σε αποθέωση και στέλνοντας την ομάδα του στους «16», όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, ενώ οι Κροάτες θα παίξουν με τους Δανούς. 
Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες κάρτες: 32΄ Μπαλογκάν, 90΄ Όμπι Μίκελ - 49΄ Μασεράνο, 64΄ Μπανέγα, 90΄+4 Μέσι
ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέμοτ Ρορ): Ουζόχο, Εκόνγκ, Μπαλογκάν, Ομερούο (90΄ Ιβόμπι), Ιντόβου, Εντιντί, Ετέμπο, Όμπι Μίκελ, Μόουζες, Μούσα (90΄ Σίμι), Ιεανάτσο (46΄ Ιγκάλο)
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Αρμάνι, Μερκάδο, Ταλιαφίκο (80΄ Αγουέρο), Ρόχο, Οταμέντι, Μπανέγα, Μασεράνο, Πέρες (61΄ Παβόν), Ιγκουαΐν, Μέσι, Ντι Μαρία (72΄ Μέσα)
amna.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.