Τελευταια Νεα

23 Ιουν 2018

2-0 η Νιγηρία την Ισλανδία

Ο Αχμέντ Μούσα πέτυχε δύο γκολάρες και έβαλε τη Νιγηρία στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το 2-0 επί της Ισλανδίας σκόρπισε… χαμόγελα ενθουσιασμού στους Αργεντίνους, με τους οποίους θα παίξουν τον τελικό για τους «16»!
Η Νιγηρία έδειξε ότι έχει… ζωή και πλέον, κρατάει την πρόκριση στο χέρι της. Με την πρώτη της νίκη στον όμιλο, έφτασε τους 3 βαθμούς και «πάτησε» στη δεύτερη θέση του ομίλου. Έτσι στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην ομάδα του Λιονέλ Μέσι θα έχει την ευκαιρία με θετικό αποτέλεσμα να «κλέψει» το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στους «16», στην μεγαλύτερη-αν γίνει- έκπληξη της διοργάνωσης.
Οι Ισλανδοί που ήθελαν ακόμα και τον βαθμό, τα έκαναν μαντάρα. Δεν κρατούν πλέον, την τύχη στα χέρια τους και χρειάζονται ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων για να πάρουν την πρόκριση. Το βασικό βέβαια, είναι να νικήσουν την Κροατία στο επερχόμενο ματς. Κάτι που μοιάζει πολύ δύσκολο.
Στο 75′ ο Μούσα διπλασίασε τελικά τα προσωπικά του τέρματα με ατομική προσπάθεια από τα αριστερά και πλασέ, για να γίνει ο πρώτος Αφρικανός μετά τον Ροζέ Μιλά το 1990 που σκοράρει δις σε δύο αγώνες Μουντιάλ.
Καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης η φάση του 83′. Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον εκτέλεσε αρκετά άσχημα το πέναλτι που κέρδισε ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον από τον Τάιρον Εμπούεχι (με παρέμβαση VAR) και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
MVP: Ο Άχμεντ Μούσα. Ποιος άλλος άλλωστε θα μπορούσε να πάρει αυτό τον τίτλο. Ο βραχύσωμος φορ έκανε πράματα και θάματα, πέτυχε δύο ωραία τέρματα και οδήγησε την ομάδα του σε μία σημαντική νίκη που την βάζει στο παιχνίδι της πρόκρισης.
UP: Με πειθαρχία και σοβαρότητα, οι Νιγηριανοί τήρησαν το αρχικό τους πλάνο, είχαν θετική εικόνα στα μετόπισθεν, έφυγαν στην κόντρα αρκετές φορές και στο φινάλε πήραν αυτό που ήθελαν.
DOWN: Ουδεμία σχέση είχε η σημερινή εικόνα των Σκανδιναβών μ’ αυτή κόντρα στην Αργεντινή. Δεν πάλεψαν όσο θα έπρεπε, έχασαν αρκετές μάχες και στο φινάλε έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το πιο εύκολο θεωρητικά ματς του ομίλου.
Η ΣΤΙΓΜΗ: Στο 83′ η Ισλανδία είχε την ευκαίρια να ξαναμπεί στο ματς και στο τελευταίο 10λεπτο να γίνει σκληρή μάχη. Αλλά ο Γκίλφριντ Σίγκουρντσον από τα 11 βήματα έστειλε τη μπάλ ψηλά άουτ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάθιου Κόνγκερ (Αυστραλία)
ΓΚΟΛ: 49′, 75′ Μούσα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44′ Ιντόβου
ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 83′ Γκίλφριντ Σίγκουρντσον
ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Ιντόβου (46′ Εμπουέχι), Εντιντί, Εκόνγκ, Μπαλόγκουν, Μούσα (85′ Ιγκάλο), Ετέμπο (90′ Ιβόμπι), Μίκελ, Μόουζες, Ιχεανάτσο, Ομερούο.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάεβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον (65′ Ίνγκασον), Μπιάρνασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον, Άρναρσον, Γκούναρσον (87′ Σκούλασον), Μάγκνιουσον, Γκίσλαρσον, Μπέντβαρσον (71′ Σιγκούρνταρσον).
www.sportime.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.