Τελευταια Νεα

26 Ιουν 2018

Προκρίθηκε στους 16 η Ισπανία... 2-2 με το Μαρόκο

Την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας σφράγισε και τυπικά στο Καλίνινγκραντ η Ισπανία, που αναδείχθηκε ισόπαλη με το Μαρόκο 2-2 (19΄ Ίσκο, 90΄+1 Άσπας - 14΄ Μπουταΐμπ, 81΄ Εν-Νεσιρί).
Οι Ίβηρες τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο, καθώς την ίδια ώρα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ισοφάριζε τους Πορτογάλους με πέναλτι και στην ισοβαθμία οι «φούριας ρόχας» υπερτερούσαν της ομάδας του Φερνάντο Σάντος.
Έτσι, στους «16» θα αντιμετωπίσουν τη διοργανώτρια Ρωσία, που προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 1ο όμιλο. Αντίθετα, το συγκρότημα του Ερβέ Ρενάρ, που απόψε σημείωσε τα πρώτα τέρματά του στη διοργάνωση, έδειξε πως θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη.
Την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας σφράγισε και τυπικά στο Καλίνινγκραντ η Ισπανία, παρά την ήττα από το Μαρόκο με 1-2 (19΄ Ίσκο - 14΄ Μπουταΐμπ, 81΄ Εν-Νεσιρί). Οι Ίβηρες τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου, πίσω από την Πορτογαλία και στους «16» θα αντιμετωπίσουν την Ουρουγουάη, που προκρίθηκε ως πρώτη από τον 1ο όμιλο. Αντίθετα, για το συγκρότημα του Ερβέ Ρενάρ, που απόψε σημείωσε τα πρώτα τέρματά του στη διοργάνωση, ήταν μια νίκη γοήτρου, καθώς είχε ήδη αποκλειστεί.
Η ομάδα του Ιέρο προσπαθούσε να επιβάλει το ρυθμό της, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από... ερασιτεχνικό λάθος. Στο 14΄ Ινιέστα και Σέρχιο Ράμος «πούλησαν» την μπάλα κι έδωσαν την ευκαιρία στον Μπουταΐμπ να βρεθεί απέναντι στον Ντε Χέα και να τον πλασάρει, ανοίγοντας το σκορ. Οι Μαροκινοί, πάντως, δεν χάρηκαν για πολύ την επιτυχία τους, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Ινιέστα συνεργάστηκε με τον  Ντιέγκο Κόστα και γύρισε στον Ίσκο, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε. 
Από εκεί και ύστερα ακλούθησε ένα δεκάλεπτο σκληρού παιχνιδιού από την αφρικανική ομάδα, με τον Ιρμάτοφ να αναγκάζεται να δείξει τέσσερις κίτρινες κάρτες στους παίκτες του Ερβέ Ρενάρ. Οι «φούριας ρόχας» είχαν πάντως προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία τους κι έδιναν δικαιώματα στους αντιπάλους τους, που στο 55΄ άγγιξαν το 2-1 αλλά δεν το πέτυχαν, αφού το εντυπωσιακό σε δύναμη σουτ του Άμραμπατ έστειλε την μπάλα περίπου στη συμβολή των δοκών του Ντε Χέα.
Στο δίλεπτο 62΄- 63΄ η Ισπανία έχασε δυο καλές ευκαιρίες, όταν στην πρώτη περίπτωση ο Σαΐς απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει στη γραμμή και τη δεύτερη η κεφαλιά του Πικέ, από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε μόλις άουτ. Η «φλυαρία» τους πληρώθηκε τελικά στο 81ο λεπτό, όταν ο Εν-Νεσιρί, που είχε περάσει ως αλλαγή μερικά λεπτά πριν, νίκησε στον αέρα τον Ράμος και με κεφαλιά έγραψε το 1-2. Τελικά, τον πολύτιμο βαθμό έδωσε στην Ισπανία ο Ιάγκο Άσπας, που σκόραρε με τακουνάκι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά με τη βοήθεια του VAR διαπιστώθηκε ότι ο σκόρερ βρισκόταν σε... νόμιμη θέση.
Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)
Κίτρινες κάρτες: 22΄ Ελ Αχαμαντί, 29΄ Ν. Άμραμπατ, 31΄ Ντα Κόστα, 31΄ Μπουσούφα, 89΄ Μουνίρ, 90΄+3 Χακίμι
Οι συνθέσεις:
ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Αλκάνταρα (74΄ Αλκάνταρα), Ίσκο, Νταβίντ Σίλβα (84΄ Ροντρίγκο), Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (74΄ Άσπας)
ΜΑΡΟΚΟ (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζούι, Χακίμι, Σαΐς, Ντα Κόστα, Μεντίλ, Μπουσούφα, Ελ Αχμάντι, Ζιγιάκ (85΄ Μπουαντούζ), Μπελχαντά (63΄ Φαχρ), Ν. Άμραμπατ, Μπουταΐμπ (72΄ Εν-Νεσιρί)
www.amna.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.