Τελευταια Νεα

25 Μαΐ 2018

Ο τίγρης του ελληνικού μπάσκετ στο 1ο Basketball Camp Vivechrom Α.Ο.Α.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το 1ο Basketball Camp Vivechrom Α.Ο.Α. να ανακοινώσει τη συμμετοχή του coach Βαγγέλη Αλεξανδρή, του μοναδικού Έλληνα προπονητή που μεταξύ άλλων επιτυχιών, έχει κατακτήσει δύο Ευρωπαϊκούς τίτλους.
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, που έχει το προσωνύμιο "τίγρης", ξεκίνησε την καριέρα του σαν αθλητής του μπάσκετ στην Αναγέννηση Θεσσαλονίκης και από το 1971 μέχρι το 1986 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Άρη, του Π.Α.Ο.Κ. και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Το 1979 κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος με τον Άρη και το 1984 το Κύπελλο Ελλάδος με τον Π.Α.Ο.Κ. Συμμετείχε με την Εθνική ομάδα των Εφήβων στο Ευρωμπάσκετ του 1970 κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ το 1983 συμμετείχε με την Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ.
Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στο Γ.Σ. Λάρισας παραμένοντας για τρία χρόνια στο "τιμόνι" της ομάδας. 
Από το 1995 μέχρι το 1997 κάθισε στον πάγκο του Απόλλωνα Πάτρας και συμμετείχε δύο συνεχόμενες φορές στο φάιναλ φορ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ακολούθησαν ο Ηρακλής και το Ηράκλειο και το 1999 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Γ.Σ. Αμαρουσίου. Οδήγησε την αθηναϊκή ομάδα στο φάιναλ φορ του ελληνικού πρωταθλήματος το 1999 και το 2001 στην κορυφή της Ευρώπης με το Μαρούσι να κατακτά το Κύπελλο Σαπόρτα. Στη συνέχεια ανέλαβε τον Π.Α.Ο.Κ. και το καλοκαίρι του 2002 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη. Το 2003 η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τον Αλεξανδρή στον πάγκο κατέκτησε το Eurocup και έφτασε στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος. Στη συνέχεια της καριέρας του βρέθηκε στον πάγκο της Ολύμπιας Λάρισας, της Α.Ε.Κ., του Π.Α.Ο.Κ., του Κολοσσού Ρόδου, της Ε.Κ. Καβάλας, της Α.Ε. Λάρισας 1964, του Γ.Σ. Αμαρουσίου, του Άρη, του Πανιωνίου και του Ηρακλή. Τη φετινή χρονιά βρέθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο "τιμόνι" του Πανιωνίου.
Από το 2013 έως το 2014 ο Βαγγέλης Αλεξανδρής βρίσκονταν στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Ιορδανίας.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και άλλων προσκεκλημένων του Basketball Camp του Vivechrom Α.Ο. Αγρινίου, που θα μάθουν στους νεαρούς αθλητές τα μυστικά του μπάσκετ.


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.