Τελευταια Νεα

13 Απρ 2018

Βραδυά ανατροπών στο Europa League

Ιστορική πρόκριση, με επική, μάλιστα, ανατροπή στους ημιτελικούς του Europa League πέτυχε η Σάλτσμπουργκ, ενώ στις άλλες τρεις ρεβάνς των προημιτελικών τα φαβορί (Ατλέτικο Μαδρίτης, Μαρσέιγ και Άρσεναλ) εύκολα ή, δύσκολα πήραν τα υπόλοιπα «εισιτήρια».
Το 4-2 υπέρ της Λάτσιο στη Ρώμη δεν στάθηκε αρκετό στους Ιταλούς να συνεχίσουν στη διοργάνωση, καθώς η εκπληκτική Σάλτσμπουργκ μέσα σε 20 λεπτά έφερε να πάνω κάτω και με το επιβλητικό 4-1 προκρίθηκε πανηγυρικά στην τετράδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια!  
Το όνειρο του Αρσέν Βενγκέρ για την πρώτη ευρωπαϊκή «κούπα» με την Άρσεναλ παραμένει «ζωντανό», έστω κι αν οι «κανονιέρηδες» καρδιοχτύπησαν για 75 λεπτά στη Μόσχα. Σε ένα ματς που θύμιζε πολύ το Ρόμα-Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ έφτασε κοντά σε μία επική ανατροπή μετά το εις βάρος της 1-4 στο «Εμιρεϊτς», αλλά... ο Ουέλμπεκ έβαλε τέλος στις όποιες βλέψεις των Ρώσων και με το τελικό 2-2 οι Λονδρέζοι θα βρίσκονται το μεσημέρι της Παρασκευής (13/04) στην κλήρωση των ημιτελικών του Europa League.
Με τον Κώστα Μήτρογλου στην αρχική ενδεκάδα, η Μαρσέιγ επικράτησε με 5-2 της Λειψίας και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Τα τρία γκολ στα πρώτα 9 λεπτά της αναμέτρησης συνιστούν τα πιο γρήγορα στα χρονικά του Europa League.  
Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επικράτησε στην Πορτογαλία με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά το 2-0 υπέρ των «ροχιμπλάνκος» στην ισπανική πρωτεύουσα έστειλε την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε στα ημιτελικά.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
Μαρσέιγ (Γαλλία) - Λειψία (Γερμανία)                        5-2

(6΄αυτ. Ιλσάνκερ, 9΄ Σαρ, 38΄ Τοβέν, 60΄ Παγέ, 90΄+4 - 2΄ Μπρουμά, 55΄ Ογκουστίν)

Α΄ αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Μαρσέιγ με συνολικό σκορ           5-3 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - Αρσεναλ (Αγγλία)                     2-2 (39΄ Σαλόφ, 50΄ Ναμπάπκιν - 75΄ Γουέλμπεκ, 90΄+2)  Α΄ αγ. 1-4: Προκρίθηκε η Άρσεναλ με συνολικό σκορ 6-3
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) - Ατλέτικο Μ. (Ισπανία)    1-0 (28΄ Μοντέρο) Α΄ αγ. 0-2: Προκρίθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης με συνολικό σκορ 2-1 
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Λάτσιο (Ιταλία)                    4-1 (56΄ Νταμπούρ, 72΄ Χαϊνταρα, 74΄ Χουάνγκ, 76΄ Λαϊνερ - 55΄ Ιμόμπιλε Α΄ αγ. 2-4: Προκρίθηκε η Σάλτσμπουργκ με συνολικό σκορ      6-5

*Στις 13 Απριλίου (14:00) θα γίνει η κλήρωση για τα ημιτελικά (26/4 και 3/5 οι αγώνες), ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 16 Μαϊου στο «Stade de Lyon» στη Γαλλία.
www.amna.gr


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.