Τελευταια Νεα

3 Μαρ 2018

Volley: Το σήκωσε για 8η συνεχόμενη φορά

Συνεχίζει να γράφει ιστορία η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού. Η πειραϊκή ομάδα κατάκτησε τον όγδοο συνεχή τίτλο της στο Κύπελλο Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας κι απόψε την κυριαρχία της στον ελληνικό χώρο. Στον τελικό του final 4, που φιλοξενήθηκε στη Σαντορίνη, οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν τον Πανναξιακό με 3-0. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε τελικό Κυπέλλου για τρίτη φορά, με την ίδια κατάληξη. Οι προηγούμενες ήταν στην Πύλο το 2014 και πέρυσι, στη Γλυφάδα.
Τα σετ: 25-15, 25-16, 25-19.
Το ενθουσιώδες ξεκίνημα του Πανναξιακού επέτρεπε στην ομάδα των Κυκλάδων να παρακολουθεί στο σκορ (8-7), αλλά όταν οι αθλήτριες του Κοβάτσεβιτς άρχισαν να «πυροβολούν» από τη θέση «1», τα προβλήματα έγιναν μεγάλα. Η Πολ διέλυσε την αντίπαλη υποδοχή, το σκορ, με σερί 9-0, έγινε 17-7 και το 1-0 ήρθε πολύ εύκολα για τις «ερυθρόλευκες», με τη Γερμανίδα ακραία να εξιλεώνεται για τη χθεσινή, πενιχρή παρουσία της.
Η πίεση από το σερβίς συνεχίστηκε και στο 2ο σετ, δίνοντας εύκολους πόντους στον Ολυμπιακό καθώς επέτρεπε στις πρωταθλήτριες να λειτουργούν καλά σε μπλοκ κι επίθεση. Το 8-4 έγινε 11-6 και 15-9, με τη Νιέμερ να αποτελεί τον δεύτερο πόλο στην επίθεση της πειραϊκής ομάδας, δίνοντας ανάσες στη Χίππε, που χθες, εναντίον της Θήρας, έκανε? υπερωρίες (30 πόντοι). Η διαφορά συντηρήθηκε στους 5-6 πόντους, για να τελειώσει τελικά το σετ στο +9 (25-16), με ένα ξέσπασμα του Ολυμπιακού στους τελευταίους πόντους.
Η συνεργασία της Χριστοδούλου με τη Γιώτα ήταν πολύ καλή σήμερα. Η διεθνής κεντρική αξιοποιούσε τον πρώτο χρόνο, όπως και η Λαμπρούση και σε συνδυασμό με τη σταθερά πάσχουσα υποδοχή της Νάξου, η διαφορά στο σκορ ξέφυγε από νωρίς (9-3, 14-7). Παρά την προσπάθειά του ο Πανναξιακός δεν κατόρθωσε να επιστρέψει κι έτσι σετ, νίκη και Κύπελλο κατέληξαν στον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς):
Χίππε 11, Γιώτα 7, Λαμπρούση 9, Χριστοδούλου 4, Νιέμερ 14, Πολ 6, Κονόμη (λίμπερο, 53,8% υπ.), Νομικού, Βλαχάκη, Κοκκινάκη (λίμπερο).
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Διώτη 9, Καλαντάτζε 6, Κουνάδη, Μπράουν 2, Νούσια 6, Ντάλτον 13, Ιακωβίδου (λίμπερο, 46,7% υπ.), Κατερίνη.
www.amna.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.