Τελευταια Νεα

4 Μαρ 2018

Πιστή στο ραντεβού της με το βάθρο η Κατερίνα Στεφανίση

Πιστή στο ραντεβού της με το βάθρο σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση βρέθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπορεί να μη συνέχισε το σερί των χρυσών, όμως αυτή τη φορά θα φύγει από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα με το χάλκινο.Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει η Stoiximan, έδωσε μεγάλη μάχη με τη Σιντόροβα και τη Μόρις μέχρι το τέλος.
Τελικά, σταμάτησε τον αγώνα της στα 4.80μ. Η Στεφανίδη, ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4.70μ. τα οποία και πέρασε με την πρώτη, στη συνέχεια ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 4.75μ και με την τρίτη τα 4.80μ. Μετά ο πήχης πήγε στα 4.85μ. όπου τόσο η Μόρις όσο και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφεραν να περάσουν, σε αντίθεση με τη Σιντόροβα που τα ξεπέρασε με την πρώτη!
Έτσι, η Στεφανίδη και η Μόρις αποφάσισαν να πάμε στα 4.90μ. για τις άλλες δύο προσπάθειες τους. Η χρυσή Ολυμπιονίκης δεν κατάφερε να τα ξεπεράσει και έτσι, έμεινε με το χάλκινο μετάλλιο. Αντίθετα, τόσο η Μόρις όσο και η Σιντόροβα το ξεπέρασαν η πρώτη με τη δεύτερη προσπάθεια της και η Ρωσίδα με την τρίτη. Οι δύο αθλήτριες συνέχισαν τη μονομαχία τους στα 4.95μ. όπου το ξεπέρασε μόνο η Αμερικανίδα η οποία και πήρε τελικά το χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια προσπάθησε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.04μ. αλλά δεν τα κατάφερε.
Φυσικά, πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία για την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία για έκτη συνεχόμενη και όγδοη συνολικά σε επίπεδο γυναικών μεγάλη διοργάνωση θα ανέβει στο βάθρο. Το σερί της ξεκίνησε από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το Πόρτλαντ το 2016 όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και ακολούθησαν τα χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου και σε Πανευρωπαϊκό ανοικτού και κλειστού. Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2015 στην Πράγα και το ίδιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού το 2014 στη Ζυρίχη.
Μάλιστα, οι επιδόσεις της Στεφανίδη γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακές εάν προσθέσουμε σε αυτές και το Diamond League. Εκεί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει κατακτήσει την κορυφή τις δύο τελευταίες χρονιές.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε μεγάλη διοργάνωση η Μόρις έχει να ξεπεράσει την Στεφανίδη από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2016 στο Πόρτλαντ, ενώ η Σιντόροβα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2015 στην Πράγα.
http://www.sport24.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.