Τελευταια Νεα

24 Νοε 2017

Μύθοι, πραγματικότητα και η υποχρέωση εξήγησης για μια υπογραφή που δε μπήκε

Η απουσία του ονόματος του Προέδρου της ΕΠΣΝΑ Παναγιώτη Παπαχρήστου και η υπογραφή του στα έγγραφα των ποινών των ποδοσφαιριστών του περασμένου Σαββατοκύριακου και του ορισμού αγώνων του επόμενου Σαββατοκύριακου προκάλεσε αρκετές απορίες.
Αρκετοί συνδέουν το θέμα με την υπόθεση του Οικονομικού ελέγχου για την οποία ο Παναγιώτης Παπαχρήστος κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας και αναμένεται η απόφαση, που όμως δε δημοσιοποιείται, καθώς όπως αναφέρει το δίκαιο της ΕΠΟ η δημοσίευση μιας απόφασης της συγκεκριμένης επιτροπής έρχεται σε αντίθεση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. 
Γύρω από το θέμα όπως είναι λογικό έχουν ειπωθεί αρκετά, όλα είναι εικασίες, καθώς δε γνωρίζει κανείς τι έχει γίνει και φυσικά υπάρχουν αρκετά στοιχεία που έχουν δόση αλήθειας και κάποια τα οποία είναι εκτός πραγματικότητας.
Ξεκινάμε από τα δύο έγγραφα που πήραν υπογραφή, αλλά όχι αυτή του Προέδρου. 
Τα έγγραφα αυτά ισχύουν κανονικά και σε καμία περίπτωση κανείς δε μπορεί να τα καταγγείλει. Ακόμα κι αν υπάρχει κάτι όσον αφορά την υπόθεση του Παναγιώτη Παπαχρήστου, τα έγγραφα έχουν την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Θανάση Λαυράνου. Από τη στιγμή που μέλος του Δ.Σ. έχει δώσει υπογραφή το έγγραφο είναι έγκυρο και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Έτσι λοιπόν ισχύουν κανονικά και οι τιμωρίες των ποδοσφαιριστών και ο ορισμός της επόμενης εβδομάδας. Όποιος προσπαθήσει να τα αμφισβητήσει απλά "θα φάει τα μούτρα του". Το ίδιο ισχύει και για τον ορισμό των διαιτητών του Σαββατοκύριακου που θα έχουν την υπογραφή του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας Βασίλη Νικολέτα και των μελών της Επιτροπής Πάνου Καψάλη και Γιώργου Κωνσταντίνου.
Από κει και πέρα όμως υπάρχουν ερωτήματα τα οποία δεν έχουν πάρει απαντήσεις. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στα έγγραφα δεν υπάρχει λάθος ή παράλειψη, καθώς αν συνέβαινε αυτό έστω και ετεροχρονισμένα θα έμπαινε μέσα το όνομα του Προέδρου της Ένωσης. Οι πλέον κακόπιστοι μπορούν να συνδέουν ορισμένα θέματα και να δημιουργούν σενάρια, αλλά ακόμα και οι πλέον καλόπιστοι δεν έρχονται να δεχτούν δικαιολογίες τύπου "το ξέχασε" ή "καλά δεν έγινε και τίποτα που δε μπήκε".
Η πραγματικότητα είναι ότι για κάποιο λόγο δεν πέρασε στα έγγραφα η υπογραφή του Προέδρου και και μετά το σάλο που ξέσπασε ο Παναγιώτης Παπαχρήστος οφείλει να δώσει μια εξήγηση για το συγκεκριμένο γεγονός. 
Θα είναι πολύ άσχημο η κατάσταση αυτή να συνεχίζεται και το μεγάλο θύμα, αν συμβεί αυτό, θα είναι το τοπικό μας ποδόσφαιρο. Όσο θα υπάρχει καχυποψία για τον Πρόεδρο, θα υπάρχει για ένα μέλος της Ένωσης, για ένα διαιτητή, για έναν παρατηρητή και πάει λέγοντας. Και σε τέτοιες καταστάσεις δε χάνουν τα πρόσωπα, αλλά απαξιώνεται το προϊόν. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο το ζήσαμε έντονα αυτό και καλό είναι να μην το βιώσουμε και πιο κοντά μας.
Από τη στιγμή που το θέμα βγήκε το μπαλάκι έχει περάσει στον Παναγιώτη Παπαχρήστο. Ο Πρόεδρος με τη στάση του θα καθορίσει τις εξελίξεις και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.