Τελευταια Νεα

10 Οκτ 2017

Πραγματοποιήθηκε η πρακτική εξάσκηση (Βιωματικά) στον αγωνιστικό χώρο για τους διαιτητές της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Σε μαραθώνια (διήρκησε σχεδόν 2  1/2 ώρες) εξελίχθηκε η επιμορφωτική συγκέντρωση των διαιτητών της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, καθώς η Επιτροπή Διαιτησίας την χώρισε σε δύο μέρη και περιελάμβανε πρακτική εξάσκηση στον αγωνιστικό χώρο (Βιωματικά) και την καθιερωμένη Δευτεριάτικη θεωρητική διδασκαλία.

Αρχικά (στις 17:30), όλο το δυναμικό -αξιολογημένοι και μη αξιολογημένοι- συγκεντρώθηκε στο γήπεδο ΚΑΡΑΠΑΠΠΑ (Αγρίνιο) εκεί όπου τους περίμεναν ο πρόεδρος (Βασίλης Νικολέτας) και  τα μέλη (Παναγιώτης Καψάλης - Γιώργος Κωνσταντίνου) της Επιτροπής Διαιτησίας, μαζί με τους δύο εκπαιδευτές 1ης κατηγορίας της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, κ.κ. Τεροβίτσα Βασίλειο και Ταπρατζή Γεώργιο.
Οι δύο αξιόλογοι Αιτωλοακαρνάνες εκπαιδευτές είχαν επιφορτιστεί με το να διαφωτίσουν διαιτητές και βοηθούς διαιτητές για το ποια Θα πρέπει να είναι η σωστή θέση τους στον αγωνιστικό χώρο:
- όταν προκύπτουν στατικές φάσεις
- κατά την διάρκεια του παιχνιδιού
- σε άλλες περιπτώσεις.

Επίσης, έγινε επίδειξη:
- των σωστών σημάτων του διαιτητή ανάλογα με την περίπτωση
- της χρήσης της σφυρίχτρας, και
- της χρήσης των σημαιών για τους βοηθούς διαιτητές.

Την πολύ ενδιαφέρουσα πρακτική ημερίδα παρακολούθησε δια ζώσης και ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Βασίλης Νικάκης.
Την δική τους παρέμβαση κατά την διάρκεια της 80λεπτης -σχεδόν- πρακτικής εξάσκησης  έκαναν και τα δύο μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας ( Παναγιώτης Καψάλης - Γιώργος Κωνσταντίνου) δίνοντας συμβουλές και οδηγίες, ενώ τόνισαν ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή των βιωματικών πρακτικών μαθημάτων καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλα στο άμεσο μέλλον.
Με αυτή την πρώτη για φέτος πρακτική εξάσκηση των Αιτωλοακαρνάνων διαιτητών, πήρε σάρκα και οστά η δέσμευση της Επιτροπής Διαιτησίας στο πρόσφατο σεμινάριο προετοιμασίας διαιτητών στο Θέρμο, για το βάρος που πρόκειται να δώσει φέτος στα βιωματικά μαθήματα στον αγωνιστικό χώρο.
Ακολούθως, το πρόγραμμα περιελάμβανε την καθιερωμένη Δευτεριάτικη συγκέντρωση (στις 19:00) στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Προηγήθηκαν κάποιες γενικές ανακοινώσεις από την Επιτροπή Διαιτησίας  και στην συνέχεια το Σώμα απασχόλησε το εκπαιδευτικό υλικό που στάλθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ/ΕΠΟ) και είχε να κάνει με την προβολή πέντε φάσεων.

Μετά το πέρας της προβολής της κάθε φάσης, διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές θα έπρεπε να πάρουν την σωστή απόφαση τεκμηριώνοντάς την παράλληλα στο σχετικό ερωτηματολόγιο.
Οι απαντήσεις  στάλθηκαν ηλεκτρονικά στην ΚΕΔ/ΕΠΟ και στην επόμενη συγκέντρωση θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

● Την συμφωνία με γνωστή εταιρεία ένδυσης αθλητικών ειδών, αλλά και χορηγών, ανακοίνωσε η Επιτροπή Διαιτησίας για την προμήθεια στολών διαιτησίας, γεγονός που θα συντελέσει στην ομοιόμορφη παρουσία διαιτητών και βοηθών διαιτητών στα γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας.

Εν κατακλείδι, είναι κάτι παραπάνω από φανερή, η αγωνία αλλά και η αδιάλειπτη προσπάθεια της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ για συνεχή πρόοδο και αναβάθμιση της Αιτωλοακαρνάνικης διαιτησίας σε όλα τα επίπεδα
.




« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.