Τελευταια Νεα

10 Σεπ 2017

Στη 2η θέση του κόσμου η Εθνική πόλο νεανίδων

Η Εθνική Νεανίδων λύγισε στον τελικό του Παγκοσμίου, χάνοντας 17-16 στα πέναλτι (9-9κ.δ) από τη Ρωσία, κατέθεσε όμως, και σε αυτό το ματς την ψυχή πρωταθλήτριας που την ανέβασε στη 2η θέση του κόσμου! 
Το μέλλον του ελληνικού γυναικείου πόλο φώναξε «παρών» στο Βόλο! 

Οι κοριτσάρες της Εθνικής Νεανίδων ήταν άτυχες στη ρουλέτα των πέναλτι και ηττήθηκαν με 17-16 από τη Ρωσία στον τελικό, όμως κατέθεσαν ψυχή σε όλη τη διάρκεια του ματς –όπως και σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης- που τους έδωσε τη δεύτερη θέση του κόσμου. 

Μάλιστα, κατάφεραν να σταθούν όρθιες στο προβάδισμα που πήραν οι Ρωσίδες, ισοφαρίζοντας ένα λεπτό πριν το φινάλε του ματς σε 9-9 και οδηγώντας το ματς στα πέναλτι. Εκεί, η Ιωάννα Σταματοπούλου έδωσε «ρεσιτάλ» με τρεις αποκρούσεις, όμως η απουσία ψυχραιμίας στέρησε από την Εθνική την κορυφή. 

Η Ρωσία εκμεταλλεύτηκε τη νωθρή αρχή της Εθνικής και προηγήθηκε 3-1, με δύο γκολ της Γκέζανιτς. Η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε προσωρινά, όμως σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω η Ρωσία έφτασε ξανά στο +2 (4-2).

Η ελληνική ψυχή άρχισε να κάνει την εμφάνισή τους, με τις Πλευρίτου και Μυριοκεφαλιτάκη να ισοφαρίζουν σε 4-4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου. 

Το παιχνίδι συνέχισε ισορροπημένα, με την Εθνική να παίρνει πρώτη φορά το προβάδισμα στο 6-5 με γκολ της Ξενάκη, στα μέσα της δεύτερης περιόδου, όμως οι αντίπαλοι βρήκαν τις απαντήσεις και ανέκτησαν το προβάδισμα σε 7-6. 

Η προσωρινή ισοφάριση της Ελευθεριάδου σε 7-7 λίγο πριν το ημίχρονο δεν σταμάτησε τις Ρωσίδες, που κυριάρχησαν στην τρίτη περίοδο και έγειραν ξανά το προβάδισμα υπέρ τους, κρατώντας άδειο το τέρμα τους για ολόκληρο το οκτάλεπτο. 

Η Ελλάδα απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Κρατώντας τη Ρωσία χωρίς γκολ και με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Πρωτόπαπα μείωσε αρχικά, μετά από ένα «στείρο» δεκάλεπτο και ισοφάρισε σε 9-9, ένα λεπτό πριν το φινάλε! 

Η ατυχία και η απουσία ψυχραιμίας στοίχισε στα πέναλτι, με τις Ρωσίδες να παίρνουν από νωρίς το πάνω χέρι και να αναδεικνύονται τελικά πρωταθλήτριες κόσμου. 

Ρωσία – Ελλάδα 17-16 (9-9 κ.δ.) 
Οκτάλεπτα 4-4, 3-3, 2-0, 0-2 
Ρωσία: Γκέζανιτς 5, Ζαπλατίνα 1, Σερζάντοβα 4, Καμζάεβα 1, Μπορίσοβα 1, Μπέζνεβα 2, Τολκούνοβα 2, 
Ελλάδα: Ξενάκη 2, Πλευρίτου Ελ. 4, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Ελευθεριάδου 2, Πρωτόπαπα 3, Πλευρίτου Β. 2


www.sport-fm.gr



« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.