Τελευταια Νεα

3 Αυγ 2017

Δεν ικανοποίησε αλλά το αποτέλεσμα μετράει

Η πρόκριση μετράει. Παρότι είχε ουσιαστικά προκριθεί από το πρώτο ματς (1-3), ο Ολυμπιακός δεν έκανε ανάλογη εμφάνιση και παρουσιάζοντας αρκετά κενά στην άμυνα, ήρθε 2-2 με την Παρτίζαν. 
Δεν ικανοποίησε αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Ο Ολυμπιακός μπορεί να προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League, ωστόσο δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο στη ρεβάνς με την Παρτίζαν, είχε αρκετά κενά στην άμυνα και ήρθε ισόπαλος με 2-2. 

«Δώρο» τα δύο πρώτα γκολ από τους τερματοφύλακες, με Κλιάιτς και Καπίνο να κάνουν μεγάλα λάθη και να δίνουν την ευκαιρία σε Καρσελά (21’) και Σουμά (33’)! Ο Φορτούνης με κεφαλιά είχε δώσει εκ νέου το προβάδισμα στους Πειραιώτες στο 51’, με τον Τζούρτζεβιτς στο 83’ να διαμορφώνει το τελικό σκορ. 

Έτοιμος να επιστρέψει στα... αστέρια ο Ολυμπιακός ένα χρόνο μετά τον αποκλεισμό από την Μπερ Σεβά. Στο γκρουπ των ισχυρών θα βρίσκονται στα πλέι οφ οι Πειραιώτες, οι οποίοι την Παρασκευή μαθαίνουν τον αντίπαλό τους. 

Έτσι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός


Με δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς με την Παρτίζαν παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μπέσνικ Χάσι. Ο Βούκοβιτς πήρε την θέση του Σιώπη, με τον Σέρβο να αγωνίζεται ως στόπερ και τον Ρομαό να μετατοπίζεται στα χαφ. Στην ενδεκάδα επέστρεψε και ο Φορτούνης, με τον Σεμπά να μένει στον πάγκο. 
Ο Καπίνο, λοιπόν, ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Φιγκέιρας, Βούκοβιτς, Ρέτσο και Κούτρη να είναι στην τετράδα της άμυνας. Ρομαό, Οτζίζα τα δύο χαφ, με τους Καρσελά, Φορτούνη, Μάριν να παίζουν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπεν. 

Το ματς

Η Παρτίζαν πρέσαρε αρκετά τους παίκτες του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του αγώνα και προσπαθούσε να κλέψει μπάλες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, θέλοντας να βγει στην επίθεση με αξιώσεις αλλά και παραπάνω ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ανταποκρίνονταν σωστά και δεν αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα αμυντικά προβλήματα. Όσο περνούσε η ώρα δε, οι γηπεδούχοι άρχιζαν να πατάνε ολοένα και καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ έβγαζαν και μεγαλύτερη διάθεση. 
Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών η Παρτίζαν είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Καπίνο μετά από σέντρα στο ύψος του δευτέρου δοκαριού έκανε κακή έξοδο, ωστόσο με πίσω βήματα γύρισε γρήγορα στην εστία του και με μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Τζούτζεβιτς κράτησε το μηδέν. Επτά λεπτά μετά, πάντως, οι Πειραιώτες έφτασαν στο γκολ. Ο Μάριν κέρδισε το φάουλ και την κάρτα από τον Γέφτοβιτς σε καλό σημείο, με τον Καρσελά να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Κλιάιτς να κάνει τραγική εκτίμηση, με την μπάλα να του φεύγει από τα χέρια και να καταλήγει στα δίχτυα. 
Το γκολ του Ολυμπιακού δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους που πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Γιάνκοβιτς έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Καπίνο, ο οποίος δεν κατάφερε να την μπλοκάρει και ο Σουμά που πήρε το ριμπάουντ ισοφάρισε σε 1-1. Μέχρι να ολοκληρωθεί δε το ημίχρονο, οι Σέρβοι πίεσαν για ένα ακόμη γκολ, είχαν τις ευκαιρίες με τους Τζούρτζεβιτς, Ταβάμπα ωστόσο το 1-1 δεν άλλαξε. 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό καθώς σκόραρε και… έσβησε τα όποια όνειρα και τις όποιες ελπίδες είχαν απομείνει στην Παρτίζαν. Στο 51ο λεπτό και μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Κούτρης έκανε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με τον Φορτούνη να πετάγεται και με ωραία κεφαλιά να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1). Επτά λεπτά μετά ο Βούκοβιτς λίγο έλειψε με καρφωτή κεφαλιά να πετύχει το παρθενικό του τέρμα αλλά ο Κλιάιτς του είπε «όχι». 
Ο ρυθμός άρχιζε να πέφτει, το ματς δεν είχε πολλές φάσεις και το τελευταίο μισάωρο έδειχνε να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» και σε αυτό το διάστημα όπως και σε αρκετές στιγμές του αγώνα παρουσίασαν αρκετά αμυντικά κενά. Το δίδυμο Ρέτσου-Βούκοβιτς θέλει ακόμη χρόνο για να βρεθεί, ενώ και οι Ρομαό-Οτζίτζα υπέπεσαν σε μερικά λάθη, δείγμα της χαλαρότητας που υπήρχε. Το μόνο που άλλαξε μέχρι το φινάλε, πάντως, ήταν το σκορ καθώς στο 84ο λεπτό ο Τζούρτζεβιτς με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 2-2. 
Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Κούτρης, Ρέτσος, Βούκοβιτς (72' Ζντιέλαρ), Φιγκέιρας, Ρομαό, Οτζίτζα, Φορτούνης (70' Σεμπά), Μάριν (87' Σιώπης), Καρσελά, Μπεν. 

Παρτιζάν (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς, Ν. Μίλετιτς, Τσίρκοβιτς, Όστογιτς, Βουλίτσεβιτς, Γιάνκοβιτς, Έβερτον, Γέβτοβιτς (79' Κόσοβιτς), Σουμά (64' Πάντιτς), Τζούρτζεβιτς, Ταβάμπα (85’ Ίλιτς). 

Διαιτητής: Χαβιέ Εστράδα (Ισπανία) 

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»
http://www.sport-fm.gr
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.