Τελευταια Νεα

2 Αυγ 2017

Αναχώρησε για το Παγκόσμιο του Λονδίνου η Κατερίνα Στεφανίδη

Εδώ και αρκετές εβδομάδες κινείται σε ρυθμούς Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ακόμη και οι ώρες που κοιμάται, ξυπνάει και κάνει προπόνηση είναι προσαρμοσμένες στο πρόγραμμο του Λονδίνου.
Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι δίχως αμφιβολία το πρόσωπο της ελληνικής ομάδας στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο επί κοντώ. Η πρωταθλήτρια μας αναχώρησε χθες για την Μ. Βρετανία με την προσδοκία να επιστρέψει με ένα ακόμη μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Το μοναδικό που λείπει από τη συλλογή της.
"Είμαι πολύ καλά, κάτι που φάνηκε και στις τελευταίες μου προπονήσεις αλμάτων. Σαφώς και είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήμουν το 2016 πριν το Ρίο, που δεν μπορούσα να κάνω ούτε τζόκινγκ. Στην τελευταία προπόνηση δεν πήγα όσο καλά θα ήθελα, αλλά νομίζω πως πάντα μου συμβαίνει αυτό πριν έναν μεγάλο αγώνα. Ίσως γιατί μπαίνω να κάνω άλματα και έχω πολύ υψηλές προσδοκίες κι αν τελικά κάτι δεν πάει καλά χάνω εντελώς το ρυθμό μου. Πέρα από αυτό όμως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και έχω καταφέρει το  επίπεδο της προπόνησης μου να είναι πολύ κοντά σε αυτό του αγώνα. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί έχω σταθεροποιηθεί σε μεγάλα άλματα", είπε η Στεφανίδη και σχολίασε για τον αγώνα του Λονδίνου.
"Πιστεύω πως το αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από εμένα. Αν εγώ κάνω που είμαι έτοιμη να κάνω, τότε θα μιλάμε για το ποιες άλλες αθλήτριες θα είναι μαζί μου στο βάθρο. Ομως, δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει σε έναν αγώνα. Θεωρώ πως υπάρχουν έξι ακόμη κοπέλες, που είναι ικανές να πάνε ψηλά και ανάλογα με τις συνθήκες να κυνηγήσουν ένα καλό αποτέλεσμα. Ισως το 4,80 μ. να μην είναι αρκετό φέτος να δώσει μετάλλιο", αναφορικά με το αν την ανησυχούν οι καιρικές συνθήκες, είπε: "Δεν με ανησυχούν οι καιρικές συνθήκες, ωστόσο θα προτιμούσα να κάνω αγώνα χωρίς βροχή. Από εκεί και πέρα όμως,  όπως και να έχει θα προσαρμοστώ στις συνθήκες, που θα επικρατούν".
Η Στεφανίδη αγωνίζεται το απόγευμα της Παρασκευής στον προκριματικό του επί κοντώ με πρώτο στόχο την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.