Τελευταια Νεα

15 Ιουλ 2017

Γιάννης Κατερινόπουλος: Οι άντρες είναι αυτοί που δεν χρειάζονται υπογραφές και συμφωνητικά

Ο Γιάννης Κατερινόπουλος εδώ και μερικές ημέρες αποτελεί παρελθόν από τη Φλόγα Παλαιομάνινας της οποίας πέρσι υπερασπίστηκε με επιτυχία την εστία της.
Ο έμπειρος πορτιέρο μίλησε στο olatagoal.gr για την περσινή πορεία της Φλόγας στο πρωτάθλημα, για το αν έφυγε πικραμένος, ποιος θα είναι ο επόμενος ποδοσφαιρικός του σταθμός, για το ποδόσφαιρο του νομού μας και ποιες ομάδες πιστεύει ότι θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα περίοδο αλλά και για την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook η οποία και συζητήθηκε.

Αναλυτικά:

Για την περσινή πορεία της Φλόγας στο πρωτάθλημα.
Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο στόχος της ομάδας ήταν μια άνετη παραμονή και γιατί όχι η είσοδος στην τετράδα. Oταν παίζεις όμως στην Φλόγα θες δε θες κάνεις πρωταθλητισμό. Οπότε σιγά σιγά και με παρά πολύ δουλειά η ομάδα βρέθηκε στην τετράδα και ακολούθησε η τρομερή πορεία της στα μπαράζ κατά την ταπεινή μου άποψη. Όλα τα παιδιά μαζί με προπονητές και γυμναστές υπερέβαλαν εαυτό και έτσι ήρθε η δεύτερη θέση, κάτι που ας είμαστε ειλικρινείς κανείς δεν περίμενε.
Για το αν έφυγε πικραμένος.
Δεν μπορώ να πω ότι αποχώρησα πικραμένος... απογοητευμένος ίσως. Έκανα φιλίες που θα κρατήσω για μια ζωή. Έκανα φίλους εντός και εκτός γηπέδων και αυτό είναι και η ουσία για μένα στο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ο υγιής αθλητισμός. Τα μόνα που μας χωρίζουν είναι τα ενενήντα λεπτά που παίζουμε αντίπαλοι και μόνο. Από εκεί και πέρα όμως δεν επιτρέπω και δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψω σε κανέναν να παίζει με τον ιδρώτα που ρίχνουμε κάθε μέρα στο γήπεδο τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά. Ποτέ δε σκέφτηκα το τι θα πω μήπως χαλάσω τις καρδιές κάποιων και ποτέ δεν πρόκειται να σταθώ άπραγος όταν πιστεύω πως κάποιος θίγει τόσο την αξιοπρέπεια μου όσο και των συμπαικτών μου.

Για τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό.
Αυτό θα το δούμε. Εχουν έρθει κάποιες ομάδες σε επαφή μαζί μου. Το θεωρώ τιμή όταν με παίρνουν τηλέφωνο και μου ζητάνε να συνεργαστούμε. Είναι η ανταμοιβή που παίρνεις για την δουλειά που κάνες και για την προσπάθεια. Ακόμη είναι νωρίς. Πρώτα ο Θεός να έχουμε την υγεία μας και θα δούμε τι θα γίνει.

Η γνώμη του για το τοπικό ποδόσφαιρο του νομού.
Έλειπα πολλά χρόνια από την Αιτωλοακαρνανία. 9 περίπου. Θεωρώ ότι σα νόμος έχουμε αστείρευτη πηγή ταλέντων και Δόξα το Θεό γίνεται τρομερή δουλειά τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Δυστυχώς αυτό που λείπει από τον νόμο μας είναι οι υποδομές. Δε μπορείς να κάνεις ένα παιδί να θέλει να πάει στο γήπεδο να προπονηθεί όταν το γήπεδο είναι ξερό (χαλίκι). Δεν του δίνεις κίνητρο, διάθεση. Όμως και σε αυτόν τον τομέα φέτος γίνονται άλματα όχι απλώς βήματα. Ήδη από πέρσι κάποια γήπεδα όπως των Καλυβίων ή το Καραπαππά στο οποίο αγωνίστηκα, έγιναν από την αρχή και πραγματικά χαίρεσαι να παίζεις ποδόσφαιρο.

Για το ποιες ομάδες πιστεύει ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας τη νέα περίοδο.
Θεωρώ πως θα πρέπει να ξεκινήσω με τις παραδοσιακές δυνάμεις του νόμου που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία. Μιλάω για την Α.Ε. Μεσολογγίου και το Ναυπακτιακό Αστέρα. Δεν γίνεται να παίξεις στην Α.Ε.Μ. ή στο Ναυπακτιακό και να μην πρωταγωνιστείς. Και μόνο που έπαιξα αντίπαλος τους ένιωθα τιμή, απίστευτη ευχαρίστηση σε δυο τόσο καυτές έδρες με τέτοιο κόσμο και δεν ήθελα να τελειώσει το παιχνίδι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δε μπορώ να μη μιλήσω για τον Όμηρο Νεοχωρίου που έχει κάνει σημαντικές προσθήκες και οι άνθρωποι εκεί φαίνεται πως κάνουν παρά πολύ καλή δουλειά. Όπως πιστεύω ότι έκπληξη φέτος στην Α΄ κατηγορία θα είναι ο Τρικαρδος Κατοχής που εκτός από προσθήκες έχει βάλει πολύ καλές βάσεις από την περυσινή σεζόν. Μένει να δούμε στην πορεία του πρωταθλήματος ποιος θα πρωταγωνιστήσει. Πιστεύω πως και φέτος θα έχουμε ένα συναρπαστικό και όλο εκπλήξεις πρωτάθλημα.

Για αυτό που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook
Δυστυχώς ναι ήταν για την πρώην ομάδα μου. Μέχρι το Δεκέμβριο άκουγα συνέχεια ότι δεν είμαστε καλοί τερματοφύλακες, ότι η ομάδα δεν έχει τερματοφύλακες και ιστορίες τέτοιες. Τέτοια πράγματα εμένα προσωπικά με πεισμώνουν. Τόσο εγώ όσο και ο Ανδρέας (Διαμάντης) είχαμε στεναχωρηθεί αλλά μιλήσαμε και είπαμε πως εμείς θα δώσουμε απάντηση για τα όσα λέγονται εκτός γηπέδου μόνο μέσα στο γήπεδο, με την δουλειά μας και την αγωνιστική μας εικόνα. Ξαφνικά προς το τέλος η ομάδα απέκτησε τερματοφυλακάρες, αμυνάρα και πάει λέγοντας. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο, τη μια σε κράζουν και την άλλη σε έχουν Θεό. Δε με πείραξε αυτό όμως. Αυτό που με έβγαλε εκτός εαυτού και ήρθα στο σημείο να γράψω κάτι τέτοιο είναι το ότι δεν επιτρέπω σε κανέναν να παίζει με την αξιοπρέπεια μου, με τον κόπο, τον ιδρώτα τον δικό μου όσο και των υπολοίπων παιδιών της ομάδας και φυσικά με την νοημοσύνη μου. Δε δέχομαι όταν εγώ σαν Κατερινοπουλος δεν πήγα καν να δω την μάνα μου το ΠΑΣΧΑ ώστε να μπορώ να δώσω το καλύτερο στην ομάδα, όταν αντί για δυο κάνω τρεις ώρες προπόνηση κάποιοι να παίζουν μαζί μου και να με δουλεύουν. Οι άντρες είναι αυτοί που δεν χρειάζονται υπογραφές και συμφωνητικά. Οι άντρες είναι αυτοί που ο λόγος τους είναι συμβόλαιο.

Αν ήθελε να συμπληρώσει κάτι άλλο.
Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου ειλικρινά να ευχηθώ να έχουμε όλοι υγεία. Να έχουμε μια τρομερή ποδοσφαιρική χρόνια όπως η φετινή και ας κερδίσει ο καλύτερος.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.