Τελευταια Νεα

11 Ιουν 2017

Προς κατάργηση η Super League

Η αποτυχία της Super League να οργανώσει σωστά το ελληνικό πρωτάθλημα ωθεί FIFA και UEFA στην απόφαση να μεταφέρουν τις αρμοδιότητές της στην ΕΠΟ! 
Υπό πλήρη εποπτεία από τις διεθνής συνομοσπονδίες φαίνεται πως θα βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού μετά την ΕΠΟ, όλα δείχνουν πως σε αντίστοιχη θέση θα βρεθεί και η Super League. 

Σύμφωνα με τη Live Sport, FIFA και UEFA έχουν διαπιστώσει πως ο συνεταιρισμός απέτυχε πλήρως στους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε και προτίθενται να μεταφέρουν τις αρμοδιότητές τους στους κόλπους της ομοσπονδίας. 

Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει πως στην ΕΠΟ θα δημιουργηθεί μία Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που θα επιλαμβάνεται όλων των σημαντικών θεμάτων της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας και θα κάνει τις σχετικές εισηγήσεις της στο ΔΣ της Super League. 

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να είναι υπέρ αυτής της εξέλιξης και να έχει προτείνει στην εν λόγω επιτροπή να συμμετέχουν εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγάλων, δύο από τους μικρομεσαίους και ο πρόεδρος της ΕΠΟ. 

Σημειώνεται πως στα έντεκα χρόνια από την ίδρυσή του ο συνεταιρισμός όχι μόνο δεν έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό και ελκυστικό πρωτάθλημα, αλλά αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, καθώς έχει δημιουργήσει χρέη, αδυνατεί να κλείσει κεντρικό χορηγό και το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο μετά το αίτημα της Nova να μειωθεί κατά 20% το ετήσιο ποσό που καταβάλλει στις ομάδες. 

Με όλες αυτές τις αλλαγές εν όψει, είναι μάλλον στον αέρα και η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με τη συμμετοχή 14 ομάδων από το 2018/19 και ανάδειξη και του πρωταθλητή μέσω play offs.

http://www.sport-fm.gr/
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.