Τελευταια Νεα

21 Ιουν 2017

FIBA EUROBASKET WOMEN 2017: Εκπληκτική εμφάνιση και πρόκριση για την Εθνική Γυναικών

Την μεγαλύτερη νίκη της Ιστορίας της πέτυχε απόψε στην Πράγα η Eθνική ομάδα Μπάσκετ των γυναικών. Νίκησε στον προκριματικό των προημιτελικών του 36ου Ευρωμπάσκετ την Ρωσία με 62-58 και θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη την Τουρκία για μια θέση στην τετράδα της διοργάνωσης. Ήταν ένα παιχνίδι που θα μείνει αξέχαστο στην μνήμη όσων το παρακολούθησαν, καθώς είχε εξέλιξη γκραν γκινιόλ με την Εθνική να κάνει εκπληκτική τρίτη περίοδο και να φτάνει στην τεράστια επιτυχία παρά την τρομερή προσπάθεια της Ρωσίας να γυρίσει στο ματς.
Το ματς:
Κερδισμένο τζάμπολ για την Ρωσία, άστοχη η Βαντέεβα με την Άρτεμη Σπανού να παίζει εξαιρετική άμυνα. Πρώτη επίθεση για την Εθνική με την Κατερίνα Σωτηρίου να ευστοχεί σε τρίποντο 3-0 (9'30'''). Ισοφαρίζει με εύστοχο τρίποντο η Μπελιάκοβα (8'35'''). Μπροστά η Ρωσία με καλάθι της Βαντέεβα μετά από το δεύτερο της επιθετικό ριμπάουντ. Άστοχη στις δυο πρώτες της προσπάθειες η Καλτσίδου, η Μπελιάκοβα νικά την άμυνα μας για το 7-3. Επιθετικό φάουλ χρεώνεται η Εβίνα Μάλτση. Κλέψιμο της Σπανού στην άμυνα coast to coast από την Καλτσίδου και 7-5 (6'00''), τρομερό κλέψιμο της Πρινς, αλλά άστοχη η Μπελιάκοβα και στην εξέλιξη της φάσης η Εβίνα Μάλτση πετυχαίνει το πρώτο της καλάθι για το 7-7 (5'20'''). Καλάθι από την Μπελιάκοβα χωρίς να δοθεί στην ίδια φάση επιθετικό φάουλ υπέρ της Εθνικής. Πολύ καλή κίνηση της Βαντέεβα κάτω από καλάθι μας και 11-7 σε ένα παιχνίδι με εξοντωτικό ρυθμό. Ένα ακόμη επιθετικό ριμπάουντ από την Βαντέεβα που πετυχαίνει και το καλάθι. Δύσκολο να ματσάρουν τα ψηλά κορμιά των Ρωσίδων. Εύστοχη σε δυο βολές η Καλτσίδου για το 13-9, μπαίνει στο ματς η Κοσμά. Ένα ακόμη καλάθι από την Μπελιάκοβα για το 15-9. Άτυχη η Σπανού σε μια εκπληκτική προσπάθεια η μπάλα την «πούλησε». Δυο λεπτά για την λήξη της πρώτης περιόδου, η Καλτσίδου είναι άστοχη σε λέϊ απ, η Ρωσία συνεχίζει να παίζει γρήγορα και συνέχεια χρησιμοποιώντας ψηλό σχήμα, θέλοντας να κουράσει τις Ελληνίδες που έχουν σαφώς λιγότερες λύσεις. Τρίποντο από την Μάλτση και 15-12 (1'12''). Καταπληκτικό ντράϊβ από την Νικολοπούλου, μειώνει σε 15-14, τρυπώντας την άμυνα της Ρωσίας! Επιθετικό φάουλ για την Βιέρου, η Σπανού δίνει προβάδισμα στην ομάδα μας με 16-15 και η Εβίνα Μάλτση κλείνει την πρώτη περίοδο με buzzer beater «Βόμβα» της Εβίνας Μάλτση από τα 8,5 μέτρα!!! Σκορ πρώτης περιόδου 19-15 για την Εθνική!
Μεγάλη βοήθεια από την Κοσμά στην βρώμικη δουλειά, παίζει «ξύλο» κερδίζει φάουλ. Καλάθι από την Ζέντικ με λέϊ απ (9'30''). Η Σπανού κερδίζει το δεύτερο φάουλ της Βιέρου.Μέσα στην ρακέτα το σκορ είναι 12-8 για την Ρωσία, αλλά η Κοσμά εμποδίζει την μπάλα να φτάσει στις ψηλές και η Σπανού περνάει την Τιχονένκο και κερδίζει φάουλ. Πρέπει να μπαίνουν η βολές, αλλά 0/2 η Σπανού. Κερδίζει και άλλο επιθετικό φάουλ η Κοσμά. Κόψιμο της Βαντέεβα πάνω στην Σπανού. Έχουν 5 φάουλ οι Ρωσίδες, κανένα η Ελλάδα, ισοφαρίζει η Μάϊγκα από το high post. Αστοχεί σε τρίποντο η Χριστινάκη, παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και φτάνει σε ανεμπόδιστο λέϊ απ, αλλά είναι άστοχη. Μπήκε η Φασούλα στο ματς, νέο φάουλ εφεύρεση εις βάρος της Εθνικής. Μπαίνει και η Λύμουρα στην θέση της Νικολοπούλου. Θραύση κάνει η Βαντέεβα στα ριμπάουντ, 8-0 η Ρωσία στην δεύτερη περίοδο (6'00''') και 23-19. Καλή άμυνα από την Φασούλα πάνω στην Βαντέεβα, τρίποντο από την Καλτσίδου για το 23-22. Άστοχη σε πολύ εύκολο λέϊαπ η Καλτσίδου, τρίποντο η Πρινς στον αιφνιδιασμό και δίποντο από την Φασούλα για το 26-24. Τρομερά γρήγορος ο ρυθμός του ματς, μεγάλη η κούραση για την Εθνική. Μια βολή από την Μάϊγκα για το 27-24. Μπαίνει και πάλι η Σωτηρίου παίρνει ατομικό ριμπάουντ, δύο άστοχα τρίποντα για την Εθνική, ευστοχεί η Μπεγκλόβα 30-24 (2'00'''). Λάθος από την Φασούλα που είναι πολύ καλύτερη απόψε, ξαναμπαίνει η Σπανού. Κλέβει η Μάλτση, φεύγει στον αιφνιδιασμό και μειώνει σε 30-26, αλλά η Βαντέεβα φτάνει εύκολα σε ένα ακόμη καλάθι για το 32-26, η Μάλτση απαντάει και πάλι, φτάνει στους 12, 32-28, φάουλ που έπρεπε να δοθεί υπέρ της Σωτηρίου από χτύπημα της Βαντέεβα, χάθηκε η μπάλα, αλλά έκανε βήματα η Πρινς. Τελευταία επίθεση για εμάς, άστοχο τρίποντο από την Νικολοπούλου σκορ ημιχρόνου 32-28.
Χαμένη η πρώτη επίθεση της Ρωσία στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, φάουλ κερδίζει η Σπανού μετά από πολύ ωραία μεταφορά της μπάλας από την περιφέρεια μέσα στην ρακέτα, εύστοχη και στις δυο βολές η Σπανού 32-30. Κι άλλο επιθετικό ριμπάουντ από την Βαντέεβα που κερδίζει φάουλ. Η Σπανού κόβει την Μάϊγκα και παίρνει το ριμπάουντ, επίθεση για την Εθνική, η Καλτσίδου εύστοχη για δυο 32-32 (8'20''). Τρομερό ντράϊβ από την Καλτσίδου τις περνά σαν σταματημένες και σκοράρει για το 32-34, ισοφαρίζει με εύκολο λέϊαπ η Τιχονένκο 34-34 (7'00''). Χάνεται διπλή ευκαιρία για την Εθνική με άστοχο τρίποντο από την Καλτσίδου και δίποντο, από την Μάλτση, άστοχη και η Πρινς. Πολύ μεγάλο παιχνίδι και πάλι. Μπαίνει στο ματς η Σπυριδοπούλου, κερδίζει φάουλ η Καλτσίδου, αλλά αστοχούμε στην επίθεση. Το παιχνίδι αποκτά άγρια ομορφιά, οι Ρωσίδες κάνουν λάθος, η Μάλτση με τα «χίλια βάσανα» κρατάει την κατοχή της μπάλας και σκοράρει. 36-34 η Ελλάδα, τάϊμ άουτ η Ρωσία. Αντέχουν τα κορίτσια μας, εδώ μετράει πάνω απ' όλα η ψυχή και από αυτήν έχουμε πολύ! (5'00''). Τα έχουν χαμένα οι Ρωσίδες, αστοχούν σε συνεχόμενες επιθέσεις, αλλά δεν μπορούμε να ανεβάσουμε την διαφορά. Τραυματίζεται η Ζέντικ στον αγκώνα. Τρομερό καλάθι από την Σπανού 34-38 (3'40''), κλέβει η Μάλτση από την Πρινς, η Σπανού φτάνει στους 8, η Ελλάδα στο +6 34-40 (3'00''). Κι άλλη τρομερή άμυνα, η Καλτσίδου σε μία εξαιρετική προσπάθεια ανεβάζει κι άλλο την διαφορά 34-42, τάιμ άουτ η Ρωσία! Σε 7'30'' στην τρίτη περίοδο έχουμε ένα επιμέρους σκορ 14-2!!! Μπαίνει η Χριστινάκη στην θέση της Μάλτση για να πάρει ανάσες. Βήματα από την Βαντέεβα, δεν σφυρίζουν οι διαιτητές, πατάει γραμμή η Πρινς με την μπάλα στα χέρια, τίποτα δεν σφυρίζουν οι διαιτητές, τρίποντο από την Σπυριδοπούλου και 34-45!!! Τρίποντο και από την Καλτσίδου για το 34-48, ΤΡΟΜΕΡΗ Εθνική!!! Τελευταίο λεπτό στην τρίτη περίοδο. Το σκορ είναι 20-2 στην τρίτη περίοδο, απίστευτο, τρομερό, Ελληνικό!!! 36-48 από την Βαντέεβα υπάρχει και πάλι παράβαση βημάτων που δεν σφυρίζεται. Άστοχο τρίποντο από την Μάλτση, ριμπάουντ από την Σπυριδοπούλου κερδίζει φάουλ ευστοχεί και στις δυο 50-36 η Εθνική, άστοχη η Πρινς, λάθος από την Νικολοπούλου, η Εθνική πηγαίνει στην 4η περίοδο προηγούμενη με 14 πόντους της Ρωσίας!!!
Ξεκίνημα στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Εθνική παίρνει και τα ριμπάουντ, αστοχεί η Σπανού σε εύκολο λέϊαπ σκοράρει η Βαντέεβα 38-50, χάνει και άλλο λέϊαπ η Νικολοπούλου. Είναι άστοχες στα τρίποντα οι Ρωσίδες, ψάχνουν μόνο το μακρινό σουτ μια επιλογή που μπορεί να φέρει θρίαμβο ή καταστροφή, εύστοχη η Σπυριδοπούλου σε τρίποντο και πάλι 38-53, η Καλτσίδου πετυχαίνει καλάθι και παίρνει φάουλ. 38-55, χάνει την βολή, ριμπάουντ από την Σπανού, φάουλ που κερδίζει η Μάλτση. Η Ελλάδα «ψηλώνει» συνεχώς, η Ρωσία «κονταίνει», η ψυχή, η αυταπάρνηση, το πάθος η θέληση νικούν όλα τα άλλα. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη νίκη στην Ιστορία της Εθνικής, μέχρι την επόμενη!!! Μένου πεντέμιση λεπτά, οι Ρωσίδες δεν μπορούν, εμείς έχουμε το πάνω χέρι, πάμε για την 8άδα της Ευρώπης και ίσως για παραπάνω, αλλά θέλει ακόμη πολύ προσοχή, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η Εθνική πλέον είναι ξεκούραστη, τίποτα δεν την αποσπά από τον στόχο! Κλέβει την μπάλα η Πρινς της κάνει φάουλ η Νικολοπούλου είναι το τρίτο της. Κι άλλο άστοχο τρίποντο για την Ρωσία η Βαντέεβα παίρνει ριμπαόυντ και σκοράρει για το 40-55, αλλά παίζει μόνη της και μια μόνη της δεν μπορεί να νικήσει τις Ελληνίδες Θεές. Φάουλ που κερδίζει η Καλτσίδου, βάζει την μια 56-40. Η Μπεγκλόβα σκοράρει σε τρίποντο και κάνει το 56-43. Φτάνει στους 20 πόντους η Καλτσίδου και στο 57-43. Η Βαντέεβα και πάλι σκοράρει για το 57-45. Μπαίνει η Σωτηρίου, βγαίνει η Μάλτση. Η Μπελιάκοβα πετυχαίνει τρίποντο και κερδίζει και φάουλ και με αυτούς τους 4 πόντους μειώνει σε 57-49 (3'20''). Μια βολή για την Ρωσία 57-50, άστοχη η Μάλτση σε τρίποντο, κερδίζει φάουλ η Βαντέεβα που παίζει μόνη της την Εθνική, βάζει και τις δυο 57-52 (1'55''), επιθετικό φάουλ κερδίζει η Σωτηρίου, η Εθνική έχει ώρα να σκοράρει η ώρα περνάει αλλά πρέπει να ξεκολλήσει από το 57. Περνάει η Καλτσίδου και κάνει το 59-52, τελευταίο λεπτό. εύσατοχη η Μάϊγκα, 59-54, τάϊμ άουτ από τον Κώστα Κεραμιδά (51''). Ξεφεύγει η Καλτσίδου, αλλά αστοχεί σε λέϊαπ,φάουλ της Σπανού στην Μάϊγκα δυο βολές 59-56 και 38'' ακόμη. ΚΑΛΑΘΙ από την Καλτσίδου 61-56, φάουλ της Μάλτση σε σουτ τριών πόντων στην Ζέντικ (6''). Άστοχη στην πρώτη βολή, εύστοχη στην δεύτερη, άστοχη και στην τρίτη η Μάϊγκ παίρνει το ριμπαόυντ, η Σπανού της κάνει φάουλ, ξανά βολές μέσα η πρώτη 61-58 (4''7), χάνει την δεύτερη, παίρνει ριμπάουντ η Καλτσίδου, δική μας η μπάλα, κερδίζει φάουλ η Μάλτση βάζει την μια βολή, η Εθνική είναι στις «8» της Ευρώπης.
Τα δεκάλεπτα 15-19, 32-28, 36-50, 58-62.
ΡΩΣΙΑ (Βασίν): Ζέντικ 8, Μούσινα, Μπελιάκοβα 11, Βαντέεβα 18, Λεβτσένκο, Πρίνς 3, Κιρίλοβα, Βιερού, Τιχονένκο 2, Μπέγκλοβα 6, Τσερεπάνοβα , Μάϊγκα 10
ΕΛΛΑΔΑ (Κεραμιδάς): Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 8, Μάλτση 15 (6ρ, 4 α, 3κλ), Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 3 (6ρ), Κοσμά, Σπανού 8 (6ρ), Καλτσίδου 24 (9ρ, 4 α), Χριστινάκη, Φασούλα 2
http://www.sportshero.gr
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.