Τελευταια Νεα

10 Μαΐ 2017

Τα play-out που πληγώνουν τις ομάδες

Ο θεσμός των play - out που έχει καθιερώσει η ΕΠΣΝΑ τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει σε κάποιες περιπτώσεις πολύ καλά παιχνίδια από άποψη θεάματος, όμως σε αρκετές επίσης έχει "πληγώσει" οικονομικά τις ομάδες που συμμετείχαν.
Χαρακτηριστικότερο φυσικά παράδειγμα είναι τα προπέρσινα μπαράζ παραμονής ανάμεσα σε Δόξα Καινουρίου και Άρη Αιτωλικού όταν οι ομάδες έδωσαν επτά παιχνίδια για το ποια θα μείνει στην κατηγορία, εκ των οποίων τα τέσσερα σε ουδέτερο γήπεδο και τους επιβλήθηκε και βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Το πρώτο μπαράζ έγινε τότε σε ουδέτερο γήπεδο λόγω της ισοβαθμίας των ομάδων στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια τα επεισόδια στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης σειράς έφεραν την επανάληψή τους σε ουδέτερο γήπεδο. Οι δύο ομάδες τότε "πληγώθηκαν" και οικονομικά και τελικά μετά τον Άρη που υποβιβάστηκε δεν άντεξε και η Δόξα που την επόμενη χρονιά υποβιβάστηκε στη Β΄ Κατηγορία.
Τα φετινά μπαράζ παραμονής ήταν παιχνίδια με δραματική εξέλιξη, με τελικό νικητή τον Απόλλωνα Δοκιμίου. Οι Δοκιμιώτες παρέμειναν στην Α΄ ΕΠΣΝΑ λόγω της καλύτερης θέσης στο πρωτάθλημα και χάρη σε γκολ στο 91ο λεπτό της τελευταίας αναμέτρησης. 
Και έχουν απόλυτο δίκιο να φωνάζουν για τη διαιτησία στο πρώτο παιχνίδι, καθώς με το σκορ στο 1 - 0 υπέρ τους υπάρχει καθαρή παράβαση πέναλτι πάνω στο Γιάννη Γαρούφη. Ο Θόδωρος Λαυράνος εξέφρασε έντονα παράπονα και σαν αποτέλεσμα τιμωρήθηκε με ποινή τριών αγωνιστικών βλέποντας τα δύο επόμενα παιχνίδια εκτός γηπέδου και έχοντας και "κάβα" μια αγωνιστική για του χρόνου.
Στο δεύτερο παιχνίδι δεν έχει γίνει κάποια επίσημη καταγγελία αν και υπάρχουν κάποια παράπονα που δεν εκφράστηκαν όμως τόσο ξεκάθαρα και φτάσαμε στον τρίτο αγώνα που είχε το χαρακτήρα τελικού. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που δεν έπεσε μαζί με τα play - off ανόδου και ήταν δεδομένη η παρουσία αρκετού κόσμου. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι άνθρωποι του Απόλλωνα αναφέρουν πως από την Ένωση είχαν την εγγύηση πως το πρώτο παιχνίδι των μπαράζ παραμονής δε θα έπεφτε πάνω σε παιχνίδι των play - off για να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, κάτι που τελικά δε συνέβη.
Το τελευταίο παιχνίδι είχε ωραίο θέαμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όμως στον περιβάλλοντα χώρο υπήρξαν γεγονότα που δεν κοσμούν το ποδόσφαιρο και φέρνουν τελικά και τις δύο ομάδες απολογούμενες στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΝΑ. Επεισόδια, επιθέσεις σε γυναίκες και παιδιά, επίθεση σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την αναμέτρηση συνέθεσαν το σκηνικό. Πέρα από αυτά καταγγέλλεται επίθεση σε μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΝΑ, ενώ υπήρξε επίθεση σε μέλος της ομάδας του Α.Ο. Χάλκειας με προβλήματα στην ακοή και στην ομιλία. Μάλιστα υπήρξε η δικαιολογία πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος έβρισε φιλάθλους και πολλοί ήταν έτοιμοι να πάνε γονατιστοί στο γήπεδο του Δοκιμίου και να ανάψουν λαμπάδες για το θαύμα της Μεγαλόχαρης.
Η Διοίκηση του Απόλλωνα έβγαλε ανακοίνωση που κάνει λόγο για προκλήσεις και φιλάθλους που απάντησαν σε αυτές, ενώ από τη Χάλκεια ο Πρόεδρος Αντώνης Δελημάρης αναφέρθηκε με δηλώσεις του στα επεισόδια. Ταυτόχρονα ο Αντώνης Φουσέκης που είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΝΑ με επίσημο έγγραφο έχει καταγγείλει επίσημα στην Ένωση με έγγραφό του επίθεση εις βάρος του.
Η συνέχεια θα δοθεί εκτός γηπέδου και οι ομάδες των play - out όπως όλα δείχνουν θα "ματώσουν" οικονομικά για μία ακόμα χρονιά και μένει να φανεί ποιες θα είναι οι τελικές ποινές.
ΥΓ. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΝΑ έλαβε επίσημο έγγραφο από τον Αντώνη Φουσέκη και τον έχει καλέσει για να αναφερθεί στις καταγγελίες που κάνει για την επίθεση που δέχτηκε, όμως έχει ακόμα πολύ δρόμο να διασχίσει, Θα πρέπει ενδεχομένως να υπάρξουν επίσημα πληροφορίες για τους λόγους για τους οποίους καλούνται σωματεία, παράγοντες και εκπρόσωποι, όπως γίνεται σε άλλα πρωταθλήματα και βάσει ποιων άρθρων κατηγορούνται. Ταυτόχρονα θα πρέπει τόσο η Επιτροπή όσο και η Ένωση να εξετάζει και άλλες καταγγελίες και να τις καταγράφουν οι υπεύθυνοι. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στο παρελθόν υπήρχε παραδοχή γεγονότων από ομάδες, όμως οι αξιωματούχοι της Ένωσης δε θεωρούσαν σκόπιμο να καταγραφούν ή να κληθούν όσοι καταγγείλανε συμπεριφορές ή γεγονότα.
« PREV
NEXT »