Τελευταια Νεα

25 Μαΐ 2017

Γωγώ Σταμάτη: Ικανοποιημένη που βελτιώθηκα αγωνιστικά, θέλω να κοιτάξω υψηλότερους στόχους

Στο olatagoal.gr μίλησε η γκαρντ του Κρόνου Αγίου Δημητρίου Γωγώ Σταμάτη. Η 21χρονη παίκτρια που ξεκίνησε την καριέρα της στον Πήγασο Αγρινίου και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Αργοναύτες Αγρινίου, Πανιώνιο, Ίκαρο Καλλιθέας, Αθηναϊκό και Κρόνο Αγίου Δημητρίου αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά όπου είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής, στα μελλοντικά της σχέδια και στην επιθυμία της μετά τις μικρές ηλικιακά Εθνικές ομάδες να αγωνιστεί και στην Εθνική γυναικών. Η Γωγώ Σταμάτη τόνισε ότι φέτος της δόθηκε η ευκαιρία να βελτιωθεί αγωνιστικά, όμως είναι στενοχωρημένη για τον υποβιβασμό του Κρόνου, ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο αναγνωρίζοντας ότι για κάτι τέτοιο χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, μίλησε για το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα και για τη συμβολή του πατέρα της Τάσου Σταμάτη όσον αφορά τις επιλογές της και τις αποφάσεις της.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Γωγώς Σταμάτη:

Η φετινή χρονιά σε έφερε σε μια ομάδα με την οποία οι στόχοι ήταν διαφορετικοί σε σχέση με την προηγούμενη ομάδα σου. Ποιες ήταν οι διαφορές που συνάντησες;
Όταν ξεκίνησε η φετινή χρονιά στον Κρόνο ο στόχος ήταν ο ίδιος, όπως και των περισσότερων ομάδων, να παραμείνει στην κατηγορία και να κάνει μια καλή πορεία. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε και ένας λόγος ήταν η παρουσία μιας μόνο ξένης παίκτριας. Πέρα από αυτό το γεγονός δεν μπορώ να διακρίνω κάποια άλλη διαφορά αφού και οι δυο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό.

Ποια είναι τα συναισθήματά σου και ποιες οι εμπειρίες από τη φετινή σου παρουσία στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου;
Τα συναισθήματα μου είναι αντιφατικά. Στεναχωρήθηκα με τον υποβιβασμό του Κρόνου αλλά ένιωσα ικανοποίηση γιατί βελτιώθηκα αγωνιστικά αφού ο χρόνος συμμετοχής μου ήταν μεγαλύτερος από τις προηγούμενες χρονιές.
Έχεις σκεφτεί ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σου ή θεωρείς πως είναι ακόμα νωρίς για να μιλήσουμε γι' αυτό;
Σίγουρα έχω σκεφτεί κάποια πράγματα για την επόμενη χρονιά χωρίς να είναι κάτι δεδομένο. Θέλω να πάω σε μια ομάδα, η οποία θα με εμπιστευτεί και θα μου δώσει τη δυνατότητα να βελτιωθώ αγωνιστικά. Παρόλα αυτά έχω καιρό μπροστά μου να αξιολογήσω τις προτάσεις που έχω και να αποφασίσω. 

Είναι δεδομένη η επιθυμία σου να βρεθείς σε μια ομάδα που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και κυνηγά μεγάλους στόχους;
Η αλήθεια είναι ότι όσο υψηλότερους στόχους έχει μια ομάδα τόσο καλύτερες γίνονται οι αθλήτριες που είναι μέλη της και αυτό σίγουρα με ενδιαφέρει.
Στις Εθνικές ομάδες έχεις συμμετοχές σε Νεάνιδες και Νέες γυναίκες. Είσαι έτοιμη για το επόμενο βήμα;
Οι μικρές Εθνικές που ήμουν μέλος σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με την Εθνική γυναικών γιατί εκεί συμμετέχουν φτασμένες αθλήτριες με αποτέλεσμα το επίπεδο να είναι πολύ υψηλό. Με την πάροδο του χρόνου και με πολύ δουλεία και προσπάθεια θα ήθελα πολύ να γίνω μέλος της.

Πως κρίνεις το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ στη χώρα μας και θεωρείς ότι έχει την προβολή και ανταπόκριση που αξίζει;
Το επίπεδο στην Α1 είναι ανταγωνιστικό, ειδικά φέτος με την συμμετοχή τριών ξένων αθλητριών, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να κερδίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Όσο για την προβολή όμως, δεν είναι αυτή που αρμόζει στην υψηλότερη κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ.

Θα συζητούσες την πιθανότητα να αγωνιστείς σε μια ομάδα του εξωτερικού;
Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να είμαι ανταγωνιστική στο δικό μας πρωτάθλημα. Στη συνέχεια μέσα από την σκληρή προπόνηση και βελτιώνοντας τις αδυναμίες μου θα ήθελα αν μου δοθεί η δυνατότητα να κάνω αυτό το βήμα.

Συμβουλεύεσαι και ρωτάς τον πατέρα σου Τάσο Σταμάτη για επιλογές σου και άλλα θέματα γύρω από το μπάσκετ;
Σίγουρα συζητάω μαζί του και τον συμβουλεύομαι σε θέματα σχετικά με το μπάσκετ, αλλά η τελική απόφαση είναι δική μου όσο αναφορά τις επιλογές μου.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.