Τελευταια Νεα

1 Μαΐ 2017

Μάκης Χάβος: Ανταγωνιστικοί απέναντι στον πρωταθλητή... ο Κούσας είναι σημαία του Παναιτωλικού

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του Παναιτωλικού εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Μάκης Χάβος. Ο Μακεδόνας τεχνικός δήλωσε πως είναι σημαντικό ότι ο Παναιτωλικός ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πως ο Γιώργος Κούσας είναι σημαία του Παναιτωλικού σε ερώτηση για τη μη συμμετοχή του αρχηγού στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.

Αναλυτικά:

Για την εικόνα του Παναιτωλικού κόντρα στον Ολυμπιακό: "Η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα από εμάς στο γήπεδο, είχε κι ένα δοκάρι. Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο θεωρώ ότι ο Παναιτωλικός ανέβασε ταχύτητα, πήρε την κατοχή της μπάλας. Προσπαθήσαμε και απ’ τα πλάγια ειδικότερα με συνδυαστικό ποδόσφαιρο να βγούμε μπροστά. Θεωρώ ότι κάναμε καλό παιχνίδι. Ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, δεν ήμασταν όμως αποτελεσματικοί στα τελευταία δεκαέξι μέτρα κι όταν δε σουτάρεις από τα δεκαέξι ή δεκαοκτώ μέτρα, δε μπαίνει γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι. Δεν μπορέσαμε να δημιουργήσαμε τις ίδιες καταστάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Θεωρώ όμως ότι ένα γκολ οπωσδήποτε το δικαιούμασταν και νομίζω ότι το μηδέν – δύο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα του αγώνα. Θέλω να πω και κάτι άλλο: Να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν σήμερα στο γήπεδο και πιο πολύ όχι για την παρουσία του αλλά επειδή μετά από καιρό και με ήττα του Παναιτωλικού μέσα στο Αγρίνιο, στο τέλος του παιχνιδιού, φώναζαν συνθήματα υπέρ της ομάδας και εμένα αυτό με κάνει πάρα πολύ χαρούμενο και αισιόδοξο για την καινούργια χρονιά".

Για το αν σεβάστηκε σε υπερβολικό βαθμό τον Ολυμπιακό ο Παναιτωλικός: "Δεν νομίζω γιατί όλη την εβδομάδα προσπαθήσαμε και ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Όμως όταν λείπουν τρεις σημαντικοί παίκτες, ο Μαρκόφσκι, ο Παπαδόπουλος και ο Πάουλο, όταν επιλέξαμε να βάλουμε και κάποια παιδιά να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δούμε πράγματα για την καινούργια χρονιά και όταν έχεις απέναντί σου τον Ολυμπιακό, νομίζω ότι η κατοχή μπάλας δεν ήταν το πρόβλημα και βάζοντας ένα γκολ η ψυχολογία θα ήταν καλύτερη και θα γινόταν καλύτερα και για εμάς και για τον κόσμο και για όλους. Δεν πρέπει όμως να έχω παράπονο από τα παιδιά και να τους δώσω και συγχαρητήρια γιατί όπως σας είπα το να είσαι ανταγωνιστικός στο τέλος της χρονιάς απέναντι στον πρωταθλητή, είναι σημαντικό πράγμα".

Για το αν έπρεπε να δώσει την ευκαιρία στον Κούσα να κάνει το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών με τη φανέλα του Παναιτωλικού: "Όποιος βλέπει συναισθηματικά το ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα. Ο Κούσας είναι σημαία του Παναιτωλικού. Είναι ποδοσφαιριστής έμβλημα. Έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουμε τι έχει κάνει και τι έχει προσφέρει στην ομάδα. Από εκεί και πέρα πρέπει να δίνεται και η δυνατότητα και σε κάποια άλλα παιδιά να παίξουν. Το είκοσι εννιά στα είκοσι εννιά (σ.σ. 29/29 συμμετοχές) εμένα δε μου λέει κάτι ότι πρέπει να παίξει τριάντα".

Για τον MVP του Παναιτωλικού στη σεζόν: " Εγώ τρεις μήνες που είμαι εδώ, χαίρομαι για τη βελτίωση του Φάρλεϊ πάρα πολύ στα τελευταία παιχνίδια με την αλλαγή θέσης που πήγε στον κεντρικό τον άξονα πίσω απ’ τον φορ. Μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Επίσης για τον Λόπες από τη στιγμή που μεταφέρθηκε από τον κεντρικό άξονα σαν αμυντικό χαφ και αυτός έχει κάνει άλματα προόδου. Δεν είναι να πεις ότι κάποιος παίκτης ξεχώρισε ιδιαίτερα στο τρίμηνο που είμαι εγώ. Ο Κλέσιο είδατε ότι έκανε καιρό να βρει τον εαυτό του από τη στιγμή που γύρισε από την Εθνική ομάδα, σήμερα ήταν ο πραγματικός Κλέσιο. Το θέμα είναι η ομάδα και όσο έχουμε καλούς παίκτες και καλή ψυχολογία όλα γίνονται καλύτερα".

Για το αν έχει πάρει τις αποφάσεις του για τις αλλαγές στο ρόστερ: "Έχουμε αρχίσει το σχεδιασμό εδώ και αρκετό καιρό με την ομάδα. Ευελπιστώ και με χαρά μου κιόλας, ότι θα κάνουμε και μαζί μια συνάντηση για να ενημερωθείτε για τα πάντα".
« PREV
NEXT »