Τελευταια Νεα

10 Φεβ 2017

Μάριο Βρουσάι ο επόμενος

Όσο υπάρχει ο Πάουλο Μπέντο στον Ολυμπιακό τα ταλέντα της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας μπορούν να είναι σίγουροι ότι ο ιδρώτας και το ταλέντο τους δε θα πάνε χαμένα! Από την πρώτη μέρα του στους πρωταθλητές Ελλάδας, ο Πορτογάλος τεχνικός έσκυψε πάνω από το φυτώριο και δίνει αφειδώς ευκαιρίες στα φυντάνια της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας.
Οι 97άρηδες Μανθάτης, Ανδρούτσος -αλλά και ο Τσιμίκας πριν φύγει δανεικός- όπως και οι 98άρηδες Ρέτσος και Νικολάου, έχουν μονιμοποιηθεί στις αποστολές των αγώνων της πρώτης ομάδας και παίρνουν χρόνο συμμετοχής.
Και το ταλέντο στον Πειραιά δεν τελειώνει εδώ! Στον προθάλαμο βρίσκονται επίσης o 97αρης Τόλι, οι 98άρηδες Λάμπρου, Φουάσης, Πανάγου αλλά και ο 99άρης Καμπέτζης. Εκτός του Τόλι, όλοι οι υπόλοιποι είναι διεθνείς με την Εθνική Νέων και εκλεκτά ταλέντα της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας που περιμένουν την ευκαιρία τους.
Όμως, υπάρχει και κάποιος ανάμεσα σ’ αυτούς που δείχνει από καιρό έτοιμος! Ο λόγος για το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας του Βασίλη Βούζα Μάριο Βρουσάι!
Ο γεννημένος στην Αλβανία στις 2 Ιουλίου 1998 ταλαντούχος μεσοεπιθετικός πήγε στον Ολυμπιακό από τον Ναυπακτιακό Αστέρα το 2015 και έκτοτε κάνει βήματα μόνο μπροστά. Πρωτάθλημα με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού την πρώτη του χρονιά, σκοράροντας 10 φορές σε 19 παιχνίδια και επαγγελματικό συμβόλαιο τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Τη φετινή σεζόν είναι ακόμη πιο εντυπωσιακός και έχει εξελιχθεί στον ηγέτη της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι. Με την προαγωγή και μονιμοποίηση των 97άρηδων Μανθάτη, Ανδρούτσου στην πρώτη ομάδα, ο Βρουσάι βρήκε ακόμη μεγαλύτερο πεδίο δράσης και εξελίχθηκε στον απόλυτο «killer». Σε 17 παιχνίδια έχει βρει δίχτυα 15 φορές και οδηγεί αήττητη την ομάδα του Βούζα σε άλλο ένα πρωτάθλημα.
Ο Βρουσάι που ξεκίνησε την καριέρα του ως δεκάρι και αριστερό εξτρέμ, μπορεί να ανταπεξέλθει πλέον σε όλες τις θέσεις της επιθετικής γραμμής. Βλέπει τον κόσμο από τα 183 εκατοστά και παρά το ύψος του είναι γρήγορος και διαθέτει εξαιρετική τεχνική. Συν τοις άλλοις έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης και με τα δύο πόδια, ενώ δεν υστερεί στο ψηλό παιχνίδι.
Με δύο κεφαλιές είχε «σκοτώσει» τον Παναθηναϊκό και είχε βάλει τις βάσεις για το εντυπωσιακό 5-0 της ομάδας του στο πρώτη ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν U20, ενώ δις είχε σκοράρει και στο 7-0 επί της ΑΕΚ.
Με την Εθνική Νέων μετράει πέντε συμμετοχές και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του Γιάννη Γκούμα να προκριθεί στην Elite Round της προκριματικής φάσης του Euro. Παρουσίασε εκ νέου μέρος των δυνατοτήτων του στο χθεσινό φιλικό με την Τουρκία (08/02) και με δύο δικά του τέρματα η Εθνική έφτασε στην ανατροπή και στη νίκη.
Ο μικρός έχει πάρει φωτιά και όλοι στο Ρέντη μιλούν για ένα παιδί που εκτός από αναμφισβήτητες δυνατότητες διαθέτει επίσης εξαιρετικό χαρακτήρα. Εν αντιθέσει με το πάθος και τον δυναμισμό που βγάζει στο χορτάρι, είναι παιδί χαμηλών τόνων εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.
Αναγνωρίζει πως το βήμα στην πρώτη ομάδα δεν είναι εύκολη υπόθεση, σκύβει το κεφάλι και δουλεύει περιμένοντας να έρθει η σειρά του και να ακούσει το κάλεσμα του Πάουλο Μπέντο. Βρέθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της πρώτης ομάδας στον εκτός έδρας αγώνα με τα Χανιά τον περασμένο Δεκέμβριο και με όσα κάνει φέτος θα είναι τεράστια έκπληξη αν κάποιος άλλος της U20 του Ολυμπιακού προλάβει να κάνει νωρίτερα ντεμπούτο…
Διονύσιος Ρούφος

http://www.youngtalents.gr
« PREV
NEXT »