Τελευταια Νεα

19 Φεβ 2017

Οι επιδόσεις την 1η μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων στίβου του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού ανδρών – γυναικών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που ήταν και ο πρώτος ουσιαστικά επίσημος αγώνας στη χώρα μας φέτος.
Τους αγώνες παρακολούθησαν τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, όσο και ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός. «Αγαπώ το στίβο γι΄ αυτό είμαι εδώ και με χαρά βλέπω ότι παρακολουθούμε ένα καλό πρωτάθλημα με νέα παιδιά να αγωνίζονται. Χαίρομαι επίσης που το στάδιο έχει κόσμο και χειροκροτεί τους αθλητές. Ο στίβος έχει τη δική του μαγεία αι αυτό το διαπιστώσαμε σήμερα στη σφαιροβολία ανδρών και στα 60μ γυναικών», είπε σε δηλώσεις του ο κ Συναδινός.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος τώρα, ο Μιχάλης Σταματόγιαννης βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και κατάφερε να στείλει τη σφαίρα στα 20.22μ στην έκτη του βολή και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Παράλληλα έδειξε εξαιρετική σταθερότητα σε βολές πάνω από τα 19.00 μέτρα.
Στα 60μ γυναικών πρώτευσε η Μαρία Μπελιμπασάκη με 7.30 που είναι και όριο για το Βελιγράδι, με 2η την Γρηγορία Κεραμιδά με 7.33 και 3η την Ραφαηλία Σπανουδάκη με 7.35 και η οποία έχει επίσης το όριο για το ευρωπαϊκό. «Την τελευταία εβδομάδα χαλάρωσα στην προπόνηση. Πριν έρθω εδώ δεν είχα στο μυαλό μου το όριο, παρά μόνο να κάνω μια καλή κούρσα. Αλλωστε τα 60μ θα με βοηθήσουν και για τα 100μ και τα 200 μέτρα. Στον τελικό έκανα αυτό που μου είπε ο προπονητής μου και έφυγα καλά στην εκκίνηση», είπε η Μπελιμπασάκη.
Ο Οδυσσέας Μουζενίδης κατάφερε για μία ακόμη φορά να είναι πρωταγωνιστής σε μια διοργάνωση, έστω κι αν αγωνιζόταν κόντρα σε μεγαλύτερους αντιπάλους. Ο έφηβος αθλητής βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας του (με αντρική σφαίρα) καθώς είχε καλύτερη βολή στα 18.30. και άφησε στην ιστορία το ρεκόρ του Μιχάλη Σταματόγιαννη, το οποίο ήταν 18.00 μ. από τις 18/2/2001.
Η Λίλι Αλεξούλη πρώτευσε στο μήκος με 6.46μ, που είναι νέο ατομικό ρεκόρ, με δεύτερη την Ευθυμία Κολοκυθά με 6.21μ.: «Στόχος μου είναι να πάω Βελιγράδι ,είμαι ευχαριστημένη σήμερα από την προσπάθειά μου και το ατομικό ρεκόρ και θα έχω μία ακόμη ευκαιρία να τα καταφέρω στο Βαλκανικό. Πιστεύω ότι μπορώ στον κλειστό κάτι ακόμη καλύτερο», είπε η Αλεξούλη που έχασε το 6.50μ που θα της έδινε την απευθείας πρόκριση για το ευρωπαϊκό ,έχει πάντως το όριο από πέρυσι στον ανοικτό στίβο και απλά ήθελε την επιβεβαίωση.
Η Ανδριάνα Φέρρα που έκανε μια εκπληκτική κούρσα στα 400μ και αναδείχθηκε πρώτη με 54.01 σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ, αφήν οντας στη 2η θέση την Άννα Βασιλείου με 55.59, αλλά έχασε και αυτή για λίγο το όριο για το ευρωπαϊκό είπε: «Ήμουν σε καλή κατάσταση και κυνήγησα το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα το επιδιώξω και την επόμενη εβδομάδα στο Βαλκανικό. Στον ανοικτό στίβο θα επικεντρωθώ στα 200μ αλλά και στα 400μ».
Ο Παναγιώτης Τριβυζάς μετά τη νίκη του στα 60μ με 6.71μ, τόνισε: «Ο κλειστός στίβος ήταν ένα καλό τεστ για μένα. Ήθελα ένα καλό χρόνο, Προσπάθησα για το όριο αλλά δεν τα κατάφερα. Το καλοκαίρι θέλω να κάνω 100μ και 200μ., Στα 60μ ήταν η πρώτο μου νίκη σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και την ευχαριστήθηκα».
Στα 1.500μ πρώτευσε όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές ο Ανδρέας Δημητράκης με 3.47.48, στο μήκος ο Τάσος Γαλαζούλας με 7.67μ, έναντι 7.65μ του Μιλτιάδη Τεντόγλου, ενώ ο Λούης Τσάτουμας που προκρίθηκε στον τελικό και είναι ο κυρίαρχος του αγωνίσματος με 10 νίκες στον κλειστό, τελικά δεν αγωνίστηκε. «Από το Νοέμβριο έμεινα αρκετά πίσω στην προπόνηση, καθώς αντιμετώπισα προβλήματα τραυματισμών. Θα ήθελα να κάνω έναν ακόμη αγώνα πριν τελειώσει η σεζόν», είπε ο Γαλαζούλας.
Η Ελένη Πόλακ και η Στέλλα Λεδάκη ξεπέρασαν τα 4.10μ στο επί κοντώ και μοιράστηκαν την πρώτη θέση, ενώ η Κατερίνα Βαγενά ακολούθησε με 4.00 μέτρα. Πόλακ και Λεδάκη στη συνέχεια άφησαν τα 4.15μ και απέτυχαν στα 4.20 μέτρα. Στο ύψος, ο Γιώργος Τεσσαρομάτης αναδείχθηκε πρωταθλητής με καλύτερο άλμα στα 2.12μ, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Δημήτρης Πατραμάνης ανέβηκε πάνω από τα 2.08 μέτρα. Ο έφηβος Αντώνης Μέρλος, προερχόμενος από τραυματισμό έμεινε στα 2.00 μέτρα.
ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ2, ΑΠΕ-ΜΠΕ
« PREV
NEXT »