Τελευταια Νεα

21 Ιαν 2017

Η Φλόγα τη νίκη, ο Ναυπακτιακός τα παράπονα

Στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής στην Α΄ ΕΠΣΝΑ η Φλόγα Παλαιομάνινας κέρδισε με 1 - 0 το Ναυπακτιακό Αστέρα στο ακατάλληλο για ποδόσφαιρο γήπεδο Καραπαππά. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Βαλάντη Ζώη έφτασε τους 31 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 4η θέση της βαθμολογίας με τον Ίναχο Βάλτου, ενώ ο Ναυπακτιακός εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Παναμβρακικού και παρέμεινε στην κορυφή με 39 βαθμούς.
Το παιχνίδι είχε φάσεις, όμως ποιοτικά ήταν μέτριο με τους παίκτες των δύο ομάδων σε πολλές περιπτώσεις να προσπαθούν να υπολογίσουν που θα καταλήξει η μπάλα όταν βρει σε μία από τις πολλές λακούβες που είχε το γήπεδο. "Χρυσός" σκόρερ για τη Φλόγα ήταν ο Κώστας Πιστιόλης στο 89ο λεπτό με τους παίκτες του Ναυπακτιακού να έχουν πολλά παράπονα από το διαιτητή Τσοπλάκο.
Η Φλόγα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 9ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πιστιόλη να πλασάρει και το Γιώργο Θεοχάρη να διώχνει πάνω στη γραμμή. Στο 12΄ ο Δημόπουλος από καλή θέση σούταρε ελάχιστα άουτ και στο 15΄ ο Δουλιώτης νίκησε σε τετ α τετ τον Πιστιόλη. Στη συνέχεια του ημιχρόνου ο Ναυπακτιακός προσπάθησε να απειλήσει με εκτελέσεις φάουλ του Παπαποστόλου, αλλά και κάθετες πάσες του παίκτη - προπονητή του, όμως ο Διαμαντής δε νικήθηκε δύο φορές από φάουλ του έμπειρου μέσου, ενώ στο 41΄ ο Στριμένος έδιωξε πριν τη γραμμή το πλασέ του Λαγού μετά την πάσα του "Πέρι". Στο 43΄ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκουτσέλη στο Λαγό με τον Τσοπλάκο να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ανήκει στη Φλόγα με τον Τουρλίδα να κάνει το σουτ και το Δουλιώτη να αποκρούει στο 55΄. Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν δεύτερη κάρτα στο Στριμένο σε φάουλ πάνω στον Παπαποστόλου, ενώ στο 66΄ οι γηπεδούχοι ζητούν απευθείας κόκκινη στον Καζανά για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στο Νούλα, ο οποίος τραυματίστηκε και βγήκε αλλαγή Στο 74΄ ο Θεοχάρης μέσα από την περιοχή σούταρε ελάχιστα άουτ και πέντε λεπτά αργότερα η Φλόγα "απάντησε" με σουτ του Τουρλίδα που έδιωξε ο Δουλιώτης. Στο 81΄ η κεφαλιά του Λαγού από κοντά, αλλά με στενό μαρκάρισμα από τον Καντάνη πέρασε πάνω από το δοκάρι και στο 85΄ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Νάκος έκλεψε τη μπάλα από τον Καλαβρουζιώτη, ξεκίνησε αντεπίθεση και ο μέσος του Ναυπακτιακού τον σταμάτησε με φάουλ από πίσω δεχόμενος τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Για να φτάσουμε στο 89΄ όταν Δερβίσης και Πιστιόλης κινήθηκαν στην πορεία της μπάλας και τη διεκδίκησαν με τον Τσοπλάκο να δίνει φάουλ για τη Φλόγα λίγο έξω από την περιοχή θεωρώντας πως ο επιθετικός της πήγε πρώτος στη μπάλα. Το φάουλ εκτελέστηκε από το Νάκο, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Πιστιόλη που με σουτ από το ύψος της περιοχής την έστειλε να βρει το αριστερό δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα για το 1 - 0. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Φλόγα βγήκε δύο φορές στην αντεπίθεση, όμως δε δημιούργησε κίνδυνο για το Δουλιώτη, ενώ ο Ναυπακτιακός δε μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων. Το τελικό σφύριγμα του Τσοπλάκου βρήκε τους παίκτες της Φλόγας να πανηγυρίζουν και τους ανθρώπους του Ναυπακτιακού να διαμαρτύρονται έντονα στο διαιτητή και τους βοηθούς για τις αποφάσεις του και ειδικά για τη φάση του 43ου λεπτού αλλά και του φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ που θεωρούν ότι δόθηκε ανάποδα.  
Ο Τσοπλάκος ελέγχεται σε αρκετές φάσεις, καθώς υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες τόσο σε κρίσιμες φάσεις όσο και σε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα που δεν έδειξε κάρτες.

Το φιλμ του αγώνα.

Ο Πιστιόλης μπαίνει από αριστερά στην περιοχή, συγκρατεί τη μπάλα παρά την προσπάθεια του Καλαβρουζιώτη, περνάει το Δουλιώτη και πλασάρει από πλάγια με το Θεοχάρη να διώχνει πάνω στη γραμμή.
12΄ Κόρνερ του Παπαποστόλου ο Λαγός πιάνει την κεφαλιά που φεύγει παράλληλα και η μπάλα φτάνει στο Δημόπουλο που σουτάρει ελάχιστα άουτ.
15΄ Ο Ντζιμάνης με πάσα βγάζει τον Πιστιόλη τετ α τετ με το Δουλιώτη, όμως ο επιθετικός της Φλόγας πλασάρει πάνω στον τερματοφύλακα του Ναυπακτιακού.
20΄ Σέντρα του Καζανά από δεξιά ο Κονίδας με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα άουτ.
22΄ Φάουλ του Παπαποστόλου έδιωξε στη γωνία σε κόρνερ ο Διαμαντής.
30΄ Φάουλ του Νούλα προβολή του Στριμένου η μπάλα έφυγε άουτ.
32΄ Ο Ανδριτσόπουλος βγάζει το Λαγό απέναντι στο Διαμαντή, όμως ο παίκτης του Ναυπακτιακού ανοίγει το κοντρόλ και δίνει την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της Φλόγας να μαζέψει.
38΄ Ο Κονίδας μέσα στην περιοχή κάνει ψηλοκρεμαστό πλασέ με το Διαμαντή να αποκρούει με διπλή προσπάθεια.
41΄ Κάθετη πάσα του Παπαποστόλου στο Λαγό που απέναντι από το Διαμαντή πλασάρει και πριν τη γραμμή ο Στριμένος προλαβαίνει και διώχνει σε κόρνερ.
43΄ Ο Ναυπακτιακός ζητάει πέναλτι σε φάση που ο Λαγός βρίσκεται στο έδαφος από μαρκάρισμα του Γκουτσέλη.
45΄ Φάουλ του Παπαποστόλου ο Διαμαντής διώχνει στη δεξιά του γωνία.
47΄ Φάουλ του Παπαποστόλου η μπάλα περνά πάνω από το δοκάρι.
55΄ Πάσα του Νάκου στον Τουρλίδα που από δεξιά μέσα στην περιοχή σουτάρει με το Δουλιώτη να αποκρούει.
74΄ Κόρνερ του Παπαποστόλου η μπάλα δεν απομακρύνεται και φτάνει στο Θεοχάρη που σουτάρει ελάχιστα άουτ.
79΄ Ατομική ενέργεια του Τουρλίδα που σουτάρει από δεξιά και ο Δουλιώτης διώχνει.
81΄ Κόρνερ του Παπαποστόλου κεφαλιά του Καλαβρουζιώτη πάνω από το δοκάρι.
81΄ Ο Δερβίσης πασάρει στον Ανδριτσόπουλο που "τσιμπάει" τη μπάλα από το Διαμαντή και ο Λαγός στη διεκδίκηση με τον Καντάνη πιάνει την κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει πάνω από το δοκάρι.
85΄ Ο Ναυπακτιακός μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καλαβρουζιώτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στο Νάκο που έφευγε στην αντεπίθεση.
89΄ Γκολ. Φάουλ του Νάκου η μπάλα κοντράρει και φτάνει στον Πιστιόλη που από το ύψος της περιοχής σουτάρει με τη μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Δουλιώτη και να καταλήγει στα δίχτυα.

ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ (Βαλάντης Ζώης): Διαμαντής, Νταλαπέρας (46΄ Στρεμμένος), Γκουτσέλης, Στριμένος (60΄ Ξευγένης), Ντζιμάνης, Καντάνης, Νούλας (68΄ λ.τ. Ψηφής), Λίτσος, Πιστιόλης, Νάκος, Τουρλίδας.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Περικλής Παπαποστόλου): Δουλιώτης, Καζανάς, Μπαλαμπάνης, Δημόπουλος, Θεοχάρης, Καλαβρουζιώτης Α., Λαγός, Κονίδας (93΄ Αδραχτάς), Παπαποστόλου, Ανδριτσόπουλος (87΄ Ηλιόπουλος), Σταυρόπουλος (74΄ Δερβίσης).
« PREV
NEXT »