Τελευταια Νεα

18 Ιαν 2017

Τρίποντο με ανατροπή για Παναιτωλικό...3-2 την ΑΕΚ

Σε ένα παιχνίδι που πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι … ανατροπές ο Παναιτωλικός με μπροστάρη τον πρώην «κιτρινόμαυρο» Γρηγόρη Μάκο που πέτυχε δύο γκολ πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 στην «πισίνα» του Αγρινίου για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Σε ένα παιχνίδι που πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι … ανατροπές ο Παναιτωλικός με μπροστάρη τον πρώην «κιτρινόμαυρο» Γρηγόρη Μάκο που πέτυχε δύο γκολ πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 στην «πισίνα» του Αγρινίου για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, η ΑΕΚ αντέδρασε και έφτασε στην ανατροπή με τους Αλμέιδα και Γαλανόπουλο αλλά ο Γρηγόρης Μάκος δεν είχε την τελευταία του λέξη και με δύο δικά του γκολ η ομάδα αποκατέστησε την τάξη και χάρισε στην ομάδα του μία μεγάλη νίκη. 


Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο υπηρεσιακός τεχνικός Γιάννης Νταλακούρας παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-3-3 με τον Κυριακίδη κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Τσοκάνη, Χαντάκια, Κούσα και Μύγα στην άμυνα, στο κέντρο οι Μάκος, Κουτρομάνος, Πάουλο, δεξιά στην επίθεση ο Κλέσιο, αριστερά ο Ρότσα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαρκόφσκι

Απ' την άλλη, ο Ζοσέ Μοράις επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Μπάρκα κάτω απ' τα δοκάρια, τους Κολοβέτσιο - Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τους ο Μπακάκης, αριστερά ο Ντίας, αμυντικά χαφ οι Γιόχανσον και Γαλανόπουλος, δεξί εξτρέμ ο Βάργκας, αριστερό ο Χριστοδουλόπουλος, αιχμή του δόρατος ο Αλμέιδα και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Μάνταλος.

Ανατροπή στην πισίνα!

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες των δύο ομάδων προσπαθούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά ο βαρύς αγωνιστικός χώρος έκανε τις προσπάθειές τους πολύ δύσκολες. Ωστόσο, στα πρώτα 45 λεπτά σημειώθηκαν αρκετές απειλητικές φάσεις καθώς και τρία τέρματα. 

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο έβδομο λεπτό και ανήκε στην Ένωση. Ο Αλμέιδα επεχείρησε το διαγώνιο σουτ από τα αριστερά αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε με τις γροθιές του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στην πρώτη καλή στιγμή τους οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Πάουλο από τον Μπάρκα. 

Ο Μαρκόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι παίκτες του Μοράις προσπάθησαν να μην επηρεαστούν από αυτό το γκολ και έφτασαν στην ισοφάριση έντεκα λεπτά αργότερα. Ο Βάργκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Αλμέιδα, πηδώντας ψηλότερα απ’ όλους, σκόραρε με κεφαλιά και έφερε το ματς στα ίσια. 

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναιτωλικό, η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 33ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ της ΑΕΚ, ο Μύγας προσπάθησε να απομακρύνει, η μπάλα στρώθηκε στον Γαλανόπουλο και ο νεαρός μέσος της Ένωσης με ένα συρτό σουτ  έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει απ’ τα πολλά σώματα Κυριακίδη. 

Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας πλέον επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους, απείλησαν και στο 37ο λεπτό, ξανά με τον Αλμέιδα αλλά και πάλι το δυνατό διαγώνιο σουτ του εξουδετερώθηκε από τον ετοιμοπόλεμο Κυριακίδη με αποτέλεσμα το 2-1 να μείνει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και την Ένωση να πηγαίνει έχοντας το προβάδισμα στα αποδυτήρια. 

Μάγος Μάκος!


Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε μιας και η βροχή δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να πέφτει στο Αγρίνιο και τα πόδια των παικτών να γίνονται όλο και πιο βαριά όσο περνούσε η ώρα. 

Στα πρώτα λεπτά η Ένωση προσπάθησε να πιέσει ψηλά για να φτάσει σε ένα τρίτο τέρμα και να «κλειδώσει» τη νίκη ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν άλλη άποψη. Η προειδοποιητική βολή του Παναιτωλικού ήρθε στο 54ο λεπτό όταν ο Μαρκόφσκι σούταρε από τα δεξιά, μέσα από την περιοχή αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε. 

Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 55ο λεπτό ο Πάουλο εκτέλεσε το φάουλ, ο Μάκος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με έξυπνο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. 

Ο Μοράις αντέδρασε αμέσως περνώντας στο παιχνίδι τους Μπακασέτα και Πέκχαρτ για να μπορέσει να δώσει «φρεσκάδα» στην ομάδα του. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές δεν φάνηκε να βοηθούν την Ένωση, η οποία μάλιστα στο 78ο λεπτό έφτασε μια ανάσα απ’ το να δεχτεί και τρίτο γκολ αλλά το πλασέ του Μαρκόφσκι από τα αριστερά, πέρασε μόλις άουτ. 

Το τελικό 3-2 γράφτηκε στο 82ο λεπτό. Μετά από ολέθριο λάθος του Μπάρκα, ο Μάκος έκλεψε την μπάλα και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ εις βάρος της πρώην ομάδας του, χαρίζοντας σπουδαία νίκη στους Αγρινιώτες. 

Έτσι, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε ούτε αυτή την αγωνιστική να πάρει τη νίκη μετρώντας τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια και τον Παναιτωλικό να δείχνει πως είναι ο «δήμιος» της Ένωσης καθώς στην προ ημερών μεταξύ τους αναμέτρηση οι Αγρινιώτες έκαναν πάλι τη ζημιά παίρνοντας ισοπαλία στο ΟΑΚΑ. 

Οι συνθέσεις: 

Παναιτωλικός (Γ. Νταλακούρας): 
Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Κουτρομάνος, Μάκος, Πάουλο (89' Καμαβουάκα), Κλέσιο (71' Μουνιός), Ρότσα (80' Ρόσα), Μαρκόφσκι

ΑΕΚ (Ζ. Μοράις): Μπάρκας, Μπακάκης, Ντίας, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Μάνταλος (80' Πατίτο), Βάργκας (57' Πέκχαρτ), Χριστοδουλόπουλος (58' Μπακασέτας), Αλμέιδα


http://www.novasports.gr/
« PREV
NEXT »