Τελευταια Νεα

7 Οκτ 2016

Στην τελική τριάδα των υποψήφιων για κορυφαία της χρoνιάς η Κατερίνα Στεφανίδη

Το επόμενο Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα ανακοινώσει η EAA τους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς στην Ευρώπη σε άνδρες και γυναίκες. Οι κορυφαίοι θα γίνουν γνωστοί στη σύνοδο της EAA στην πόλη Φούνσαλ της Πορτογαλίας, όπου θα γίνει και η απονομή των βραβείων.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας των φίλων του στίβου για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών της Ευρώπης μέσω των social media ολοκληρώθηκε και πλέον τρεις αθλητές και 3 αθλήτριες διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου και της κορυφαίας. 
Στις γυναίκες υπάρχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού ανάμεσά τους είναι και η Κατερίνα Στεφανίδη, που φέτος πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά. Η Ελληνίδα επικοντίστρια κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αμστερνταμ, ενώ ήταν τρίτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Πόρτλαντ. Υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς είναι ακόμη η Ρουθ Μπειτία (Ισπανία, ύψος) και η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στη σφυροβολία Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία).
 
Στους άνδρες τον τίτλο διεκδικούν οι Μο Φάρα (Βρετανία, 5.000μ-10.000μ), Τζιανμάρκο Τάμπερι (Ιταλία, ύψος) και Τόμας Ρόχλερ (Γερμανία, ακοντισμός). Δύο αθλητές μας ήταν στην αρχική λίστα των υποψηφίων για την ανάδειξη του ανερχόμενου αθλητή. Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Οδυσσέας Μουζενίδης, μπορεί να μην έφτασαν στην τελική τριάδα, όμως, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι.  
 
Οι Μαξ Χες (Γερμανία, τριπλούν), Μάθιου Χάνσον-Σμιθ (Βρετανία, 400μ), Κάρστεν Βάρχολμ (Νορβηγία, 400μ εμπόδια) είναι υποψήφιοι για τον ανερχόμενο άνδρα αθλητή και οι Ντίνα Ασερ- Σμιθ (Βρετανία, 200μ), Σάρα Κόλακ (Κροατία, ακοντισμός), Ναφισάτου Τιάμ (Βέλγιο, έπταθλο) για την ανερχόμενη γυναίκα αθλήτρια.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.