Τελευταια Νεα

21 Οκτ 2016

Όχι στο ρατσισμό το μήνυμα της 8ης αγωνιστικής της Super League

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά η Super League αφιερώνει αγωνιστική της στην εκστρατεία κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Έτσι στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής θα υπάρξει μια σειρά δράσεων με κεντρικό μήνυμα "Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό.
Ο Παναιτωλικός έχει δράσεις πάνω στο θέμα αυτό και με ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός είναι ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού. Έχει αναλάβει δεκάδες δράσεις για να εκφράσει αυτή την αντίθεσή της και διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις για να μεταφέρει το μήνυμά της, ειδικότερα στη νεολαία και τους μαθητές. Με χαρά συμμετέχει και στηρίζει την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού, στην οποία είναι αφιερωμένη η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια:
Η Super League σε συνεργασία με την FARE (Football Against Racism in Europe) -επίσημο συνεργάτη της UEFA- αφιερώνει την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, (22-24 Οκτωβρίου 2016), στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.
H Super League για δέκατη χρονιά συμμετέχει σε αυτήν την πανευρωπαϊκή εκστρατεία που έχει σκοπό να θυμίσει στους φιλάθλους και σε όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να διαχωρίζονται και να απομονώνονται λόγω φυλετικών ή άλλων κριτηρίων.
Αξιοποιώντας τη δυναμική του ποδοσφαίρου, η Super League συμμετέχει ενεργά και στηρίζει την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Ρατσισμού, όπως άλλωστε έχει πράξει από την ίδρυσή της.
Ιδίως σε μια τέτοια συγκυρία, όπως αυτή που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με την έξαρση προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας, έχει μεγάλη σημασία να προβάλλονται θετικά παραδείγματα και να αναδεικνύονται τα ιδεώδη του ανθρωπισμού.
Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο.
Κατά την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League, μια σειρά από δραστηριότητες θα αναδείξουν ότι το Ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα και με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στο Ρατσισμό» οι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές και τα παιδιά θα σηκώσουν πανό με μηνύματα κατά του ρατσισμού στην παράταξη των ομάδων.
Επίσης οι αρχηγοί των δύο ομάδων θα φορούν περιβραχιόνια της FARE, ενώ θα ακουστούν ηχητικά μηνύματα κατά του ρατσισμού και θα προβληθούν σχετικά βίντεο σε όποια γήπεδα διαθέτουν matrix.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.