Τελευταια Νεα

15 Οκτ 2016

Στο 6ο Σεμινάριο Προπονητών του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού η Σχολή Αγρινίου

Για 6η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το «6ο Σεμινάριο Σχολών Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού», που διοργανώθηκε την 8 και 9 Οκτωβρίου, από την Διεύθυνση Σχολών και την Διεύθυνση Ακαδημίας.
Μεταξύ των 160 προπονητών και στελεχών των 45 Σχολών του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και την Κύπρο που πέρασαν την πύλη του Γ. Καραϊσκάκης, παραβρέθηκαν και οι προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, στο Αγρίνιο, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Δημήτρης και ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ Γιάννης .

Το σεμινάριο που πλέον έχει γίνει θεσμός αφού πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά, είχε ως σκοπό να μεταφέρει την γνώση και την εμπειρία των προπονητών και των στελεχών της Ακαδημίας στους προπονητές των Σχολών και εκείνοι με την σειρά τους να μεταδώσουν όλα όσα έμαθαν στα παιδιά.
Οι προπονητές της Σχολής μίλησαν στο olatagoal.gr για τις εμπειρίες από το Σεμινάριο και τη λειτουργία της Ακαδημίας στο Αγρίνιο.


Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Ποιες οι εμπειρίες σας από την παρουσία σας στο 6ο Σεμινάριο Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού;
Δ.Π. : Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για αυτή την σπουδαία εκδήλωση. Είναι ένα Σεμινάριο πολύ υψηλών προδιαγραφών και «φιλοξενείται» στο σπίτι μας στο Καραϊσκάκη. Τι άλλο να ζητήσουμε; Εμείς στην Αγρίνιο θέλουμε να πορευτούμε με την Σχολή, μαζί με τον Ολυμπιακό και συνεχίζουμε δυνατά. Φυσικά, θέλουμε να δώσουμε το παρών και σε άλλα Σεμινάρια του Ολυμπιακού. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ως Σχολή Αγρινίου στο Δίκτυο του Ολυμπιακού. Το Σεμινάριο είναι μεγάλο σχολείο γι’ όλους εμάς τους προπονητές γιατί έχουμε την τύχη ν’ ακούσουμε τα θέματα των προπονητών της καλύτερης Ακαδημίας στην Ελλάδα».
Γ.Κ. : Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει συνεχώς γιατί είναι πρώτος και ο μεγαλύτερος σύλλογος στη χώρα. Το Σεμινάριο αυτό μας δίνει τη δύναμη και την γνώση να συνεχίσουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού. Είναι δύσκολο να είσαι μέλος αλλά προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο.

Ποιοι οι στόχοι του Σεμιναρίου ;
Δ.Π. : Το Σεμινάριο χωρίστηκε στο θεωρητικό κομμάτι το οποίο «φιλοξενήθηκε» το Σάββατο 8/10 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το πρακτικό το οποίο έγινε την Κυριακή 9/10 στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Ο σκοπός του ήταν να μας μεταφέρει την γνώση και την εμπειρία των προπονητών και των στελεχών της Ακαδημίας, ώστε με την σειρά μας να μεταδώσουμε με την ίδια μεθοδολογία,  όλα όσα μάθαμε στα παιδιά. Είτε στα παιδιά που βλέπουν το ποδόσφαιρο μόνο ως διασκέδαση είτε στα παιδιά που είναι σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο.
Γ.Κ. : Ο Ολυμπιακός έχει το μεγαλύτερο ποιοτικά και ποσοτικά ενεργό δίκτυο Σχολών στην Ελλάδα και είναι υποχρεωμένος να προσφέρει γνώση και να είναι πάντα πρωτοπόρος. Το σεμινάριο αυτό μας δίδαξε τον τρόπο και την μεθοδολογία ώστε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νέα ταλέντα που θα δημιουργηθούν . Ήταν πολύπλευρο θεματολογικά και πέραν του αγωνιστικού μέρους ήθελε να καταδείξει και την εξωγηπεδική δράση της Ακαδημίας.

Ποιοι οι λόγοι που θα προτρέπατε έναν γονέα να εγγράψει το παιδί του στις ακαδημίες σας;
Δ.Π. :  Οι Σχολές που έκλεισαν τον Σεπτέμβριο 16 χρόνια ζωής, αναβαθμίζονται κάθε χρόνο σ’ όλα τα επίπεδα. Το πιο παλιό και μεγάλο Δίκτυο Σχολών στην Ελλάδα, αυτό του Ολυμπιακού,  περιλαμβάνει 45 Σχολές στην επικράτεια, στην Κύπρο και στις ΗΠΑ στις οποίες καθημερινά εκπαιδεύονται περισσότερα από 8000 παιδιά. Παιδιά που συνεχίζουν να ονειρεύονται ως μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει αναβαθμίσει τα πάντα στην Ακαδημία και στις Σχολές τα τελευταία έξι χρόνια. Ονειρεύονται γιατί στην Ακαδημία και στο Δίκτυο Σχολών όλοι δουλεύουν «σκληρά» και με μεράκι μ’ έναν στόχο, να γίνουν μέλος της ιστορίας του Ολυμπιακού.
Γ.Κ. : Ο Ολυμπιακός μας δίνει τα όπλα να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και για το ποδόσφαιρό μας. Δουλεύουμε κάθε ημέρα για το καλύτερο και δεν το κρύβουμε πως θέλουμε κάποια παιδιά από την Σχολή μας να περάσουν εάν αξίζουν τις πύλες του Ρέντη και να παίξουν στον Ολυμπιακό.

Η Σχολή του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο, η οποία συστεγάζεται στις εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου Τσάμης (περιοχή Λιβαδάκι Αγρινίου, όπισθεν ΔΑΚ Αγρινίου), έχει ξεκινήσει τις προπονήσεις της από την 15 Σεπτεμβρίου υπό την επιτήρηση των δύο προπονητών, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά στα τηλέφωνα 800 111 1925 (από σταθερό τηλέφωνο) και 2641047315 και στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Ο Δημήτρης Παναγιώτου, με πλούσιο βιογραφικό ως προπονητής, είναι διπλωματούχος προπονητής UEFA A και ο υπεύθυνος της Ακαδημίας ενώ ο Γιάννης Καραβασίλης, με 24ετή εμπειρία ως τερματοφύλακας και πιστοποιημένος προπονητής UEFA C (αναπτυξιακές ηλικίες), πέραν των άλλων θα μυήσει τους νέους τερματοφύλακες, στις απαιτήσεις της δύσκολης θέσης του τερματοφύλακα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. 

 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.