Τελευταια Νεα

17 Σεπ 2016

Χρήστος Ζαρκαβέλης: Να βάλουμε τα θεμέλια για να αλλάξει επίπεδο η Α.Ε.Μ.

Στο "ΔΥΤΙΚΑ FM 92.8" και την εκπομπή "Αλλαξογκολιές" με το Μπετίνο Αλαχούζο και τον Παντελή Χατζηστυλιανό μίλησε ο τεχνικός της Α.Ε.Μ. Χρήστος Ζαρκαβέλης. Ο προπονητής των "κανονιέρηδων" αναφέρθηκε στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τη Φλόγα, τους στόχους της Α.Ε.Μ. και την εικόνα που έχει για το φετινό πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας. Ξεκαθάρισε ότι η Α.Ε.Μ. έχει πρωταγωνιστικούς στόχους και τόνισε ότι ο ίδιος, η διοίκηση και οι παίκτες πρέπει να βάλουν τα θεμέλια για να αλλάξει επίπεδο η ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Ζαρκαβέλης:

Για το παιχνίδι με τη Φλόγα: Ξεκινάμε με ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ξέρουμε ότι είναι μακρύς ο δρόμος. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας θέλει υπομονή, δουλειά και είμαστε όλοι πεπεισμένοι στην Α.Ε.Μ. ότι με πολλή προσπάθεια θα φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει.

Για το αν ήθελε αυτό το παιχνίδι στην πρεμιέρα ή αν θα προτιμούσε κάποιον άλλο αντίπαλο: Θα παίξουμε με όλους τους αντιπάλους, ασχέτως αν ξεκινάμε με ένα δύσκολο παιχνίδι. Δε θα έπαιζε ρόλο αν αντί για την 1η ήταν στην 5η αγωνιστική. Τα παιχνίδια φέτος θα είναι δύσκολα για τις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν, γιατί όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν. Γι' αυτό ξαναλέω ότι χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια για να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει.

Για το στόχο της Α.Ε.Μ. τη φετινή χρονιά: Η ομάδα θέλει να βρίσκεται στην τετράδα. Παρόλο που αργήσαμε να ξεκινήσουμε, ήρθε μια καινούρια διοίκηση με νέα παιδιά που έχουν όρεξη για δουλειά, αγαπάνε την Α.Ε.Μ. και θα κάνουμε την προσπάθεια να την φέρουμε εκεί που της αξίζιε. Κατά τη γνώμη μου η Α.Ε.Μ. είναι η δεύτερη ομάδα σε δυναμικότητα στο Νομό και σε κόσμο και σε ιστορία και θα πρέπει να βάλουμε τα θεμέλια και να την οργανώσουμε για να αλλάξει επίπεδο.

Για το ότι η Α.Ε.Μ. δίνεται πρώτο φαβορί για να μπει στην τετράδα παρότι ξεκίνησε αργά:
Αυτή είναι η εκτίμηση ανθρώπων που ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο. Εμείς κάνουμε αυτή την προσπάθεια να βρεθούμε στην τετράδα, που σημαίνει ότι είναι πρωταθλητισμός. Η Α.Ε.Μ. είναι μια ομάδα που πρέπει να το κάνει αυτό. Έχει τη δυναμική, έχει τον κόσμο της, έχει παιδιά που μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό και έχουν κάνει στο παρελθόν με την ομάδα. Είναι μια προσπάθεια που στηρίζεται στο Μεσολογγίτικο στοιχείο, κάτι που εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ και είμαι υποχρεωμένος να στηρίξω μέχρι τέλους την προσπάθεια με παιδιά από την ευρύτερη περιοχή για να μπορούμε να δούμε την Α.Ε.Μ. ψηλότερα.

Για το πως θα φτάσει η Α.Ε.Μ. στη νίκη στο σημερινό παιχνίδι: Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα μου είναι έτοιμη να ξεκινήσει θετικά τις υποχρεώσεις της. Είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά, ψυχολογικά και σωματικά για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του παιχνιδιού. Πιστεύω θα είμαστε νικητές, πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκη. Φυσικά όταν στον αθλητισμό μπαίνει το πρέπει, αρχίζει η ευθύνη και η αποφασιστικότητα, κάτι που ο παίκτης αισθάνεται σα βάρος, αλλά όταν παίζει στην Α.Ε.Μ. αυτά υπάρχουν και πρέπει να τα ξεχνά μέσα στο γήπεδο. Είμαστε αισιόδοξοι, θα γυρίσουμε στη φυσική μας έδρα, θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Πρώτα απ' όλα να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και ο καλύτερος ας νικήσει.

Για το αν είναι διαφορετικό το σημερινό παιχνίδι από το φιλικό που έδωσαν οι δύο ομάδες: Έίναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Τα φιλικά ή μάλλον τα παιχνίδια προετοιμασίας γίνονται για να ετοιμάζουμε τους παίκτες για τις συνθήκες του πρωταθλήματος. Στα παιχνίδια αυτά συμβαίνουν πράγματα που δε γίνονται στο πρωτάθλημα. Υπάρχει μια χαλαρότητα, μια διαφορετική αντιμετώπιση των καταστάσεων. Στα ματς του πρωταθλήματος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το λάθος στο φιλικό δεν κοστίζει. Εδώ πρέπει να αντιμετωπίζουμε όχι μόνο τη Φλόγα, αλλά όλους τους αντιπάλους, με δύναμη, με ψυχή και με αποφασιστικότητα, αν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Για το πόσο κόσμο περιμένει στο γήπεδο και πως θα είναι η Α.Ε.Μ. παίζοντας στη φυσική της έδρα: Εμείς κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να γυρίσουμε στο κεντρικό γήπεδο. Εμείς παίζαμε σε ένα κακό, θα έλεγα, γήπεδο το Ενωσιακό και προσπαθήσαμε πολύ να γυρίσουμε στη φυσική μας έδρα. Το γήπεδο είχε εγκαταλειφθεί και έγιναν μεγάλες προσπάθειες τις τελευταίες 15 ημέρες. Είναι η φυσική μας έδρα, είναι το γήπεδο που ξέρουν οι παίκτες μου, που θέλουν να παίζουν, είναι το γήπεδο που ξέρει ο κόσμος της Α.Ε.Μ. και πιστεύω θα γεμίσει. Δεν είναι θέμα ότι δίνει πλεονέκτημα ή μειονέκτημα. Είναι το γήπεδο της ομάδας. Επειδή ακούω κάποια σχόλια γύρω από το θέμα αυτό, πιστεύω ότι η Α.Ε.Μ. πρέπει να παίζει στο γήπεδό της. Δεν επιλέξαμε το Ενωσιακό, απλά δεν είχαμε που να πάμε.

Για το αν είναι πλεονέκτημα και για το τοπικό ποδόσφαιρο ότι η Α.Ε.Μ. θα παίζει σε ένα καλύτερο γήπεδο με περισσότερο κόσμο:
Φυσικά. Είναι ένα ομορφότερο γήπεδο που χωράει περισσότερο κόσμο και νομίζω ότι και οι καιρικές συνθήκες στο ματς με τη Φλόγα θα επιτρέψουν να έρθουν περισσότεροι φίλαθλοι για να δουν ένα όμορφο παιχνίδι. Πιστεύω ότι ο κόσμος του Μεσολογγίου έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, είναι κοντά μας και πιστεύω ότι ομορφαίνει και το τοπικό ποδόσφαιρο και η παρουσία της Α.Ε.Μ. και το γήπεδό της.

Για τα "όπλα" της Α.Ε.Μ.: Δε μπορώ να κάνω μια τέτοια κρίση. Εμείς έχουμε το αβαντάζ ότι είμαστε γηπεδούχοι, ότι ξεκινάμε την προσπάθεια με έντονο το Μεσολογγίτικο στοιχείο, έχουμε τον ενθουσιασμό, αλλά όλα αυτά δε φτάνουν για να μπορέσεις να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, χρειάζεται και τύχη και φυσικά πρέπει αυτά που έχουμε σχεδιάσει να φανούν και μέσα στο γήπεδο.

Για το αν θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί στα λάθη και ίσως στο γκολ ή αν θα είναι ένα ανοιχτό ματς: Συνήθως τέτοια παιχνίδια κρίνονται στο γκολ, αλλά ας μην κάνουμε τέτοιες προβλέψεις, γιατί είναι πρώτο παιχνίδι και δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστούν οι ομάδες. Θα χρειαστεί μια σειρά παιχνιδιών για να δούμε πως θα είναι οι ομάδες.

Για το αν έχει πρόβλεψη για την τετράδα: Δε μπορώ να το κάνω. Απλά θα πω ότι επιθυμία της ομάδας μου είναι να βρίσκεται στην τετράδα. Υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν θέσει υποψηφιότητα για την τετράδα, γι' αυτό πιστεύω ότι θα γίνει ένα δύσκολο και καλό πρωτάθλημα. Εγώ αισιοδοξώ ότι στο τέλος της κανονικής διάρκειας η Α.Ε.Μ. θα βρίσκεται στην τετράδα.

Για την απουσία του Σακελαρόπουλου: Είναι σημαντική απουσία, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύσεις, τις έχουμε και μακάρι να μη φανεί η απουσία του Δημήτρη, που ήταν ένα σημαντικό εργαλείο για την ομάδα μας.

Για το αν θα υπάρξει άλλη μεταγραφη: Σε ομάδες όπως η Α.Ε.Μ. πάντα αν ρωτήσεις τον προπονητή θα σου πει ότι θέλει κάτι ακόμα. Αν βρούμε κάποιο παιδί που μπορεί να μας βοηθήσει και να δώσει λύσεις θα κινηθούμε για την απόκτησή του.

Για το αν θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα που αξίζει να το παρακολουθήσει ο κόσμος: Είμαι αισιόδοξος. Βλέπω ομάδες που έχουν ενισχυθεί και έχουν οργανωθεί καλύτερα. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα και είναι καλό ο κόσμος να το αγκαλιάσει και να βρεθεί κοντά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που είναι ο "αιμοδότης" του επαγγελματικού. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε νέα παιδιά και να τα εξελίσσουμε, για να γίνεται πιο ελκυστικό το ποδόσφαιρο και να τροφοδοτούμε το επαγγελματικό. 

 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.