Τελευταια Νεα

19 Αυγ 2016

Η ώρα της Κατερίνας Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι όπως φαίνεται η παρουσία με την οποία θα ολοκληρωθεί η πανδαισία μεταλλίων για την ελληνική ομάδα στο Ρίο.

Βράδυ Παρασκευής για το Ρίο και ξημερώματα Σαββάτου για την Ελλάδα, η Κατερίνα θέλει να γράψει ιστορία, να στεφθεί χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ. Θα είναι το 3ο χρυσό μετάλλιο στο Ρίο για την Ελλάδα, το 5ο συνολικά, το 30ο για τον ελληνικό στίβο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και το 121ο για την Ελλάδα συνολικά από το 1896.
Αν και το αποτέλεσμα ενός τελικού Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορεί να προκαταβάλει κανείς, εκτός και αν υπάρχει ο Μπόλτ στην κούρσα, η Κατερίνα Στεφανίδη είναι πιο έτοιμη από ποτέ για να φτάσει στην κορυφή του Ολύμπου, να μας δώσει την χαρά να ακούσουμε για 3η φορά στο Ρίο τον εθνικό μας ύμνο. Το έδειξε από τον προκριματικό πόσο καλά είναι όταν έκανε μόνο ένα άλμα απευθείας στο όριο πρόκρισης (4.60) και ενώ όλες οι άλλες κοπέλες είχαν ξεκινήσει από χαμηλότερα ύψη τον αγώνα τους.
«Το 4.85 μπορεί να δώσει και το χρυσό μετάλλιο μπορεί όμως και να σε αφήσει εκτός βάθρου, δεν θα είναι εύκολος αγώνας, τελικός Ολυμπιακών Αγώνων είναι άλλωστε», μας είπε η Κατερίνα που ένα 24ωρο πριν τη μεγάλη στιγμή δείχνει πολύ έτοιμη, πολύ δυνατή και πολύ αποφασισμένη για να πετάξει στα.ύψη. Δεν θα είναι μόνη της βέβαια στην διεκδίκηση του μεταλλίου και με βάση τις δικές της εκτιμήσεις, «η Σίλβα από την Κούβα θα είναι πολύ δυνατή και από εκεί και πέρα στο παιχνίδι θα είναι οι δύο Αμερικανίδες, η Μόρις και η Σούρ».
Η εξέλιξη του ύψους στον τελικό του επί κοντώ θα είναι η εξής: 4.35 – 4.50 – 4.60 – 4.70 – 4.80 – 4.85 – 4.90 – 4.95 – 5.00. Η Κατερίνα έχει ήδη αποφασίσει πως θα ξεκινήσει τον αγώνα της, ποιά θα είναι η τακτική της. Θα περιμένει μέχρι τα 4.60 όπου και θα ξεκινήσει με στόχο να κάνει 5-6 άλματα για να φτάσει στο χρυσό.
Για την 26χρονη Κατερίνα όλης της Ελλάδας που από to 2005 φέρνει διεθνείς διακρίσεις και μετάλλια στην Ελλάδα, αυτή θα είναι η μέγιστη στιγμή και όποιο μετάλλιο και αν κατακτήσει, θα είναι το 10ο στην καριέρα της συνολικά. Από 15 χρονών όταν στο Μαρακές στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια κορασίδων, μέχρι το 2016 στο Άμστερνταμ που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης γυναικών.

http://sportsfeed.gr/
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.