Τελευταια Νεα

26 Αυγ 2016

Σήμερα (Παρασκευή 26/8)στην Πάτρα η Τελετή Αφής της Φλόγας της Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών

Η Τελετή Αφής της Φλόγας της 14ης Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, σήμερα (Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016), στις 7 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα.
Στην συνέχεια θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία, με πρώτους λαμπαδηδρόμους τους μπασκετμπολίστες Τάκη και Κώστα Πετρόπουλο, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ιστορικό «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» Πάτρας, και η Φλόγα θα μεταφερθεί στην Πλατεία Γεωργίου, όπου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει συναυλία σε μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση Σπύρου Δελέγκου, από μουσικό σύνολο στο οποίο συμμετέχουν οι: Σπύρος Δελέγκος (μαντολίνο, σάζι), Vaghimak Galoyan (βιολοντσέλο), Απόστολος Τσέφος (πιάνο, ακορντεόν), Μιχάλης Δάρμας (κόντρα μπάσο). Ερμηνεύουν η Άννη Ονουφρίου και ο Πάνος Καββαθάς.
Θα ακολουθήσει παράσταση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά του Δήμου Πατρέων.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η Φλόγα θα αναχωρήσει από την Πλατεία Γεωργίου, όπου σπουδαίοι, νεότεροι και παλαιότεροι, αθλητές που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Πάτρα καθώς και εθελοντές θα τη μεταφέρουν μέχρι το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32 και Αμερικής), όπου και θα διανυκτερεύσει.
Σε αυτό το τμήμα της Λαμπαδηδρομίας μεταξύ των λαμπαδηδρόμων περιλαμβάνονται ο Νίκος Αργυρόπουλος (καλαθοσφαιριστής), η Δέσποινα Μουρτά (πρωταθλήτρια στίβου), ο Δημήτρης Μπιτσάκος (πρωταθλητής υδατοσφαίρισης) και άλλοι καταξιωμένοι αθλητές.
Την επομένη, Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 και ώρα 1:00 μ.μ., η Φλόγα θα αναχωρήσει από το κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να συνεχίσει το ταξίδι της ανά τη χώρα, με πρώτους να την παραλαμβάνουν μοτοσυκλετιστές από την Αιγιάλεια που θα την μεταφέρουν στον επόμενο σταθμό, στην κεντρική πλατεία (παραλία) Συλιβαινιωτίκων, όπου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στις 2:00 μ.μ.
Την Λαμπαδηδρομία διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), για την διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την προσέλκυση νέων Εθελοντών Αιμοδοτών και την αύξηση των μονάδων αίματος που προσφέρονται εθελοντικά, ενώ φέτος συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία πρωτοστατεί πανελλαδικά σε δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση της πανανθρώπινης ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Ο θεσμός ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια και κάθε καλοκαίρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, εκατοντάδες εθελοντές λαμπαδηδρόμοι, διασχίζουν ολόκληρη την χώρα, μεταφέροντας την Φλόγα της Αγάπης και μεταδίδοντας το μήνυμα της Εθελοντικής μη Αμειβόμενης Αιμοδοσίας και της άδολης προσφοράς στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.
Στην Λαμπαδηδρομία συμμετέχουν κάθε φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, του Αθλητισμού και του Αιμοδοτικού Κινήματος, ενώ δεκάδες εκδηλώσεις πλαισιώνουν τις τελετές υποδοχής σε κάθε πόλη και κωμόπολη, συνδέοντας την Αιμοδοσία με τις τοπικές κοινωνίες.
Η 14η Λαμπαδηδρομία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, ενώ συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και μέγας χορηγός η εταιρεία ΒΙΚΟΣ.
Συμμετέχουν και στηρίζουν το Υπουργείο Υγείας, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, ο Δήμος Πατρέων και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών.
Χορηγοί είναι η εταιρεία ΛΟΥΞ, ο Δήμος Καλλιθέας, η εταιρεία ELVIOL, η Ελληνική Εταιρεία Μεταγγισιοθεραπείας και η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.