ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

20 Αυγ 2016

ΘΕΣΤΙΑ 2016: 3 on 3 Δηλώσεις συμμετοχής και κανονισμοί

Τους κανονισμούς και τους όρυς συμμετοχής έδωσε στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή της η Δόξα Καινουρίου. Συνδιοργανωτής είναι ο Απόλλων Θεστιέων. Το τουρνουά θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου και ώρα 18:00.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 3on3 EOK-ΠΣΑΚ
(Κάθε διαγωνιζόμενος με την συμπλήρωση της συμμετοχής του σημαίνει ότι αποδέχεται τους παρακάτω κανόνες)
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ  Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει μέχρι 4 παίκτες το ανώτερο και 3 παίκτες το κατώτατο.  Μετά την έναρξη του παιχνιδιού μία ομάδα έχει ο δικαίωμα να συνεχίζει να παίζει και με 2 ή 1 παίκτη στο γήπεδο.    
ΠΟΝΤΟΙ  Κάθε καλάθι που θα σημειώνεται πίσω από την γραμμή των 3-πόντων θα μετράει ως δίποντο και κάθε άλλο καλάθι ως μονόποντο.    
ΦΑΟΥΛ  Στον 1ο γύρο του τουρνουά τα φάουλ καλούνται από τον διαιτητή.  Στο δεύτερο φάουλ στην ίδια κατοχή εκτελείται αυτόματα ελεύθερη βολή.  Σε φάουλ έστω και αν είναι το πρώτο που γίνεται σε προσπάθεια για σουτ εκτελείται ελεύθερη βολή.  Σε περίπτωση που υπάρξει φάουλ σε προσπάθεια σουτ το οποίο είναι εύστοχο, καταλογίζεται ο πόντος αλλά η ελεύθερη βολή δεν εκτελείται και η μπάλα αλλάζει κατοχή κανονικά.  Στην ελεύθερη βολή δεν υπάρχει ριμπάουντ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της βολής η μπάλα αλλάζει αυτόματα κατοχή. Υπάρχουν τα εξής φάουλ:  Τεχνική ποινή: Θα δίδεται για κάθε συμπεριφορά η οποία δεν είναι μέσα στο αθλητικό πνεύμα (βρισιές, άσχημη συμπεριφορά προς τους διαιτητές κ.α.). Κάθε τεχνική ποινή θα έχει σαν αποτέλεσμα την εκτέλεση μίας βολής φάουλ και κατοχή υπέρ του αντιπάλου. Αντιαθλητικό Φάουλ:  Σε περίπτωση αντιαθλητικού (κατά την κρίση του διαιτητή) φάουλ θα δίδεται αυτόματα ένας πόντος και κατοχή υπέρ της ομάδας που το κέρδισε.  Αντιαθλητικό είναι και κάθε φάουλ που γίνεται με εμφανή σκοπό να σταματήσει αντικανονικά έναν παίκτη ο οποίος βρίσκεται μόνος του σε προφανή  θέση για να σκοράρει, την στιγμή που ο αμυνόμενος δεν έχει καμία διάθεση να αμυνθεί πάνω στην μπάλα.  
 ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ  Η καθυστέρηση απαγορεύεται. Όταν ο διαιτητής κρίνει ότι μία ομάδα δεν παίζει με σκοπό να σκοράρει αλλά να καθυστερήσει το παιχνίδι, τότε δέχεται τεχνική ποινή με τις αντίστοιχες συνέπειες κάθε τεχνικής ποινής.
ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Η πρώτη κατοχή αποφασίζεται με το στρίψιμο νομίσματος 
ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  Κάθε παιχνίδι κρίνεται στους 16 πόντους. Στην περίπτωση που έχουν περάσει 15 λεπτά χωρίς κάποια ομάδα να έχει σημειώσει 16 πόντους τότε ο αγώνας διακόπτεται με την λήξη της τρέχουσας κατοχής και νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που προηγείται:Αν ο αγώνας είναι ισόπαλος δίλεπτη παράταση παίζεται. Αν και η παράταση λήξει ισόπαλη εκτελείται από μία βολή για κάθε ομάδα μέχρι να σκοράρει η μία και να αστοχήσει η άλλη.  Ο ίδιος παίκτης δεν μπορεί να σουτάρει δεύτερη βολή πρίν σουτάρουν όλοι οι συμπαίκτες του.  ΠΑΣΑ ΕΝΑΡΞΗΣ   Κάθε κατοχή ξεκινάει με πάσα της μπάλας από την αμυνόμενη ομάδα στην επιτιθέμενη.  Με το που γίνεται η πάσα η κατοχή ξεκινάει.     
 ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΘΙ  Μετά από καλάθι η κατοχή πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα (εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνικών ποινών κτλ). Η κατοχή ξεκινάει με «πάσα έναρξης»
ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΑΘΙ   Αν η κατοχή μπάλας αλλάξει χωρίς να μπει καλάθι (αμυντικό ριμπάουντ, κλέψιμο, λάθος και μπάλα εκτός γηπέδου) τότε η ομάδα που πήρε την μπάλα, είναι υποχρεωμένη να βγάλει την μπάλα εκτός της γραμμής των τριών πόντων είτε με πάσα είτε με ντρίπλα ώστε να μετράει η κατοχή. 
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΟΥΤ  Όταν η μπάλα βγει εκτός γηπέδου, τότε η καινούρια κατοχή ασχέτως με το για ποια ομάδα είναι, ξεκινάει με «πάσα έναρξης»
ΤΖΑΜΠΟΛ Σε περίπτωση που υπάρξει τζάμπολ, η μπάλα δίνεται στην ομάδα που έχασε το στρίψιμο του νομίσματος και σε κάθε τζάμπολ μετά η κατοχή πηγαίνει εναλλάξ σε σχέση με το προηγούμενο τζάμπολ.
ΑΛΛΑΓΕΣ  Οι αλλαγές γίνονται μόνο πριν από «πάσα έναρξης». 
ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ  Επιτρέπεται 1 ταιμ-άουτ 30 δευτερολέπτων για κάθε ομάδα.  Το χρονόμετρο σταματάει.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑ


GRUP ΗΛΙΚΙΑΣ

ΠΑΙΚΤΕΣ
ΟΝΟΜΑΤΑ

σημειώσεις

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

11 - 15 ετών
15 - 18 ετών
18 ετών και άνω
κοριτσιών


  Όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσο του εντύπου που θα  συμπληρώσουν και παραδώσουν στην κεντρική πλατεία καινουργίου  έως  23/8 καθημερινά 21.00. Ημερομηνία διεξαγωγής τουρνουά 24/8 στο γήπεδο basket καινουργίου. ( το τουρνουά εντάσσετε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις 'ΘΕΣΤΕΙΑ 2016')« ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.