Τελευταια Νεα

2 Ιουν 2016

Με τους Άγγλους στο 2.10

Σε ένα από τα πιο σημαντικά φιλικά παιχνιδια της εβδομάδας, η Αγγλία αντιμετωπίζει στο Γουέμπλεϊ την Πορτογαλία και έχει μαζί της την έδρα, τον ενθουσιασμό, αλλά και τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος. 

Ετοιμοι και οι τελευταίοι που δεν έλαβαν μέρος στα προηγούμενα φιλικά, χωρίς Ρονάλντο ξανά οι Πορτογάλοι. Στη Λατινική Αμερική, το φιλόδοξο Μεξικό υποδέχεται τη Χιλή, με την τυπικά γηπεδούχο να δείχνει πανέτοιμη για την εκκίνηση του Κόπα Αμέρικα.

Αγγλία  - Πορτογαλία

Δεν ενθουσίασε με την εικόνα της με αντίπαλο την Αυστραλία η εθνική ομάδα της Αγγλίας, ωστόσο ήρθε η νίκη και μαζί καλύτερη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. επιβλήθηκε 2-1 χάρη σε τέρματα των Ράσφορντ (3΄) και Ρούνεϊ (55΄). Το γκολ του νεαρού άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντεμπούτο του σφράγισε και τη θέση του στην αποστολή για το Euro, από την οποία κόπηκαν τελικά οι Ντίνγκγουοτερ (3/0), Ντελφ (9/0) και Τάουνσεντ (11/3). Ο Ρόι Χότζσον συγκρότησε τη νεαρότερη αποστολή της διοργάνωσης και προκάλεσε σχόλια μερίδας του Τύπου για την απόφασή του να συμπεριλάβει τον Γουίλσιρ (30/2) που φέτος αγωνίστηκε ελάχιστα στην Άρσεναλ λόγω τραυματισμού.

Ακόμα και χωρίς τον Ρονάλντο, όλο και ανεβάζει στροφές η Πορτογαλία, η οποία στο τελευταίο παιχνίδι της επικράτησε με το άνετο 3-0 της Νορβηγίας, χάρη στα τέρματα των Κουαρέσμα (13΄), Γκερέιρο (65΄) και  Έντερ (70΄). Ο Φερνάντο Σάντος έδωσε χρόνο συμμετοχής σχεδόν σε όλους τους ποδοσφαιριστές, χαρακτήρισε θετικό το αποτέλεσμα και ταυτόχρονα τόνισε ότι περιμένει βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς εν όψει Euro. Ακολουθεί φιλικό με αντίπαλο την Εσθονία την επόμενη Τετάρτη αλλά το σημαντικό τεστ είναι το αποψινό. Κριστιάνο Ρονάλντο (125/56) και Πέπε (70/3) συνεχίζουν να ξεκουράζονται ελέω του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτίμηση: Μπορεί ο Φερνάντο Σάντος να αρνείται το γεγονός ότι η Πορτογαλία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον Κριστιάνο  Ρονάλντο, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Στην Αγγλία επικρατεί ενθουσιασμός, ως συνήθως πριν από μία μεγάλη διοργάνωση, και είναι πολύ πιθανό αυτό να μεταφραστεί και σε νίκη. Σε αποδόσεις άνω του 2.00 ο άσος έχει αξία.

Μεξικό - Χιλή

Το Μεξικό δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Κάρλος Οσόριο, καθώς με αυτόν στον πάγκο του μετράει 6 συνεχόμενες νίκες, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ στα τελευταία 7 παιχνίδια. Το Σάββατο στο πρώτο τεστ ενόψει του Κόπα Αμέρικα που ξεκινά σε λίγες μέρες επικράτησε με 1-0 της Παραγουάης. Σκόρερ ο Γκουαρδάδο σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις,  είχε την κυριαρχία και κράτησε το αποτέλεσμα χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Σχήμα με 3 στόπερ δοκίμασε ο Οσόριο ξεφεύγοντας από την πεπατημένη του 4-3-3.

Η κάτοχος του τροπαίου προετοιμάζεται για να υπερασπιστεί τον τίτλο της στα γήπεδα της Αμερικής σε λίγες μέρες και η αλήθεια είναι πως έχει προβληματίσει όλους τους φίλους της με τις εμφανίσεις της μέχρι στιγμής. Την Παρασκευή ήταν απογοητευτική στο φιλικό με την Τζαμάικα όπου και ηττήθηκε με 1-2, παίζοντας με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της. Δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά ήταν πολύ άστοχη στην τελική προσπάθεια, ωστόσο περισσότερο προβλημάτισε με την αμυντική της λειτουργία που ήταν κακή.

Εκτίμηση: Δυνατό τεστ ανάμεσα σε δύο παραδοσιακές δυνάμεις του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου. Συμπαγές αμυντικά το Μεξικό, δέχεται δύσκολα γκολ, ωστόσο η Χιλή έχει κίνητρο να δώσει απαντήσεις μετά την ήττα με κακή εμφάνιση από την Τζαμάικα. Έχει τύχες το Γκολ/Γκολ στο 1.90.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.