Τελευταια Νεα

9 Μαΐ 2016

Θρίαμβος για Χαρίλαο Τρικούπη....


Θρίαμβος του Χαρίλαου Τρικούπη τεραστία νίκη με 77-70 επί του Τρίτωνα.
Το Μεσολόγγι πανηγυρίζει.
Η ομάδα μπάσκετ του ιστορικού Χ.Τρικούπη ολοκληρώνοντας την καταπληκτική της αήττητη πορεία των τελευταίων μηνών, έκανε το όνειρο πραγματικότητα και άνοιξε διάπλατα την πόρτα της Β' Εθνικής. Μετά από μία υπέροχη εμφάνιση πρόσφερε έναν συγκλονιστικό αγώνα, που θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη των εκατοντάδων φιλάθλων μας που κατέκλυσαν το Κλειστό της Ακράτας και το μετέτρεψαν σε καυτή έδρα ,λυγίζοντας στο τέλος την αξιόμαχη ομάδα του Τρίτωνα.
Μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους τους Μεσολογγίτες, που είχαν πολλά χρόνια να ζήσουν τέτοιες ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και περηφάνιας από οποιοδήποτε άθλημα στη πόλη μας. Δυνατό αλλά και νευρικό συγχρόνως ήταν το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες και όλα έδειχναν ότι θα βλέπαμε ένα μεγάλο ντέρμπυ. Ο Τρικούπης, αν και δέχθηκε πρώτος καλάθι(0-2),παίζοντας με υπομονή θα καταφέρει να προηγηθεί με 12-7 με τρίποντο του Βουρνά και λίγο πριν το τέλος της Α΄ περιόδου με 17-9 με δύο βολές του Ιωάννου, για να κλείσει τελικά η περίοδος με σκορ 17-12.
Παρόμοιο το σκηνικό και στη Β΄ περίοδο, με την ομάδα του Μεσολογγίου να διατηρεί την ελαφρά υπεροχή της και ένα ισχνό προβάδισμα 5-6 πόντων. Ο Τρίτωνας όμως άρχισε να γίνεται απειλητικός και 4΄.40΄΄ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου μείωσε στο πόντο(22-21).Φτάνοντας στο τελευταίο λεπτό κι ενώ ο Τρικούπης προηγείτο με 32-28,δεν μέτρησε καλάθι του Μουράτογλου ως εκπρόθεσμο και ο Τρίτωνας με ένα 5-0 βρέθηκε ξαφνικά μπροστά στο σκορ με 32-33 στη λήξη του ημιχρόνου, κόντρα στη ροή του αγώνα.
Μια απρόσμενη εξέλιξη επεφύλαξε για την ομάδα μας η Γ ΄περίοδος. Ο Τρίτωνας με δύο απανωτά τρίποντα έκανε γρήγορα το σκορ 34-39 υπέρ του, ο Τρικούπης αντέδρασε (38-39) αλλά παροδικά. Ο Τρίτωνας θα τρέξει ένα σερί 9 πόντων και θα βρεθεί στα μέσα της περιόδου για πρώτη φορά στο +10 (38-48),με τον Ζωντό να καλεί εσπευσμένα τάϊμ-άουτ. Εκεί η ομάδα έδειξε την ψυχή και τον χαρακτήρα της, με την βοήθεια και των φανταστικών φιλάθλων που δεν έπαψαν στιγμή να την ενθαρρύνουν. Χάρη στην άμυνα ζώνης και στο ξύπνημα του αρχηγού, Σταυρόπουλου, που αν και άποντος μέχρι τότε, έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης με 5 συνεχόμενους πόντους του, ο Τρικούπης με ένα γρήγορο 7-0 μείωσε σε 45-48 αγχώνοντας τους αντιπάλους, ενώ η κερκίδα φλεγόταν.
Παρά το τάϊμ-άουτ στο οποίο κατέφυγε ο Τρίτωνας,το κρεσέντο του Τρικούπη συνεχίστηκε με πρωταγωνιστή τον Γεωργιάδη αυτή την φορά,που με τρίποντο ισοφάρισε (50-50) στο 1΄.40΄΄ πριν τη λήξη του δεκάλεπτου και με ωραίο φόλλοου έγραψε το 54-50 στη λήξη της περιόδου βάζοντας ξανά τον Τρικούπη στη θέση του οδηγού.
Αυτό ήταν. Το προβάδισμα δεν ξαναχάθηκε. Στη τελευταία περίοδο η διαφορά σιγά-σιγά άνοιξε στο +9 για την ομάδα μας (64-55), 3΄.30΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Τρίτωνας έκανε την ύστατη προσπάθεια μειώνοντας σε 64-59,αλλά εκεί μίλησε και πάλι ο αρχηγός, που με ένα κρισιμότατο καλάθι στο 1΄.22΄΄ πριν το τέλος, έγραψε το 66-59 κόβοντας τα πόδια των αντιπάλων, ενώ η ατμόσφαιρα στη κερκίδα είχε γίνει πλέον εκρηκτική, αφού πολλοί είχαν αρχίσει ήδη τους πανηγυρισμούς. Ακολούθησαν σπασμωδικά τρίποντα απ'την πλευρά των παικτών του Τρίτωνα και συνεχή φάουλ στους παίκτες μας, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Η λήξη του παιγνιδιού βρήκε μεγάλο θριαμβευτή τον Χ,Τρικούπη με σκορ 77-70 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς όλων, με ένα γενικό πανδαιμόνιο να επικρατεί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στο γήπεδο για να κατακτηθεί αυτή η ιστορική νίκη για τον σύλλογό μας.
Υπέρτεροι ήσαν, ο Μουράτογλου (17π.)που έκανε το καλύτερό του ίσως φετινό παιχνίδι, ο Γεωργιάδης(16π.) με το ασίγαστο πάθος του σε άμυνα και επίθεση, ο Σταυρόπουλος(13π.) όλους στο β΄ ημίχρονο, που υπήρξε καταλύτης στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο Ιωάννου(14π.) σταθερά καλός σε όλη την διάρκεια της συνάντησης και ψύχραιμος στο τέλος στη διαδικασία των βολών(6/6),ο Βουρνάς (11π.) που ήταν αρκετά καλός κυρίως στο Α΄ ημίχρονο και ο Ψάλτου (6π.) που επηρεάστηκε κάπως από ένα χτύπημα στο μάτι στην αρχή του αγώνα. Ο προπονητής κ. Ζωντός άψογος, έβαλε κι αυτός την σφραγίδα του στην επιτυχή εξέλιξη της αναμέτρησης.
Τεράστια η συμβολή και αυτού του καταπληκτικού κόσμου που απογείωσε τους παίκτες μας με τις φοβερές εκδηλώσεις του, όχι μόνο χθες, αλλά και σε όλο το πρωτάθλημα.
Τέλος, μεγάλα συγχαρητήρια ανήκουν στην  διοίκηση της ομάδας, που με μεγάλη υπομονή, σωστές επιλογές, κόπους και θυσίες, πέτυχε κάτι που στην αρχή της χρονιάς έμοιαζε αδύνατο. Η προοπτική της Β΄ Εθνικής είναι κάτι πρωτόγνωρο στη μπασκετική ιστορία της πόλης μας. Μπροστά μας ανοίγονται νέοι δρόμοι, νέες προκλήσεις.
Όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε του χρόνου σε νέες επιτυχίες για την ομάδα μας και την πόλη μας.
Γ.Σ Χαριλαος Τρικούπης: (Παναγιώτης Ζωντός) Ιωάννου 14, Βουρνάς 11 (2), Ζαμπέτης, Σταμούλης, Δημητρόπουλος, Μουράτσογλου (17), Σταυρόπουλος 13 (1), Μπαλτάς, Γεωργιάδης 16 (1), Παπαγεωργίου, Ψάλτου 6, Καρέτσος.
Α.Ο Τρίτων Αθηνών: (Μιχάλης Μιχελάκος) Κυριακόπουλος 9 (2), Σμυρλής 4, Κορακίτης 6 (1), Κουρής 14 (2), Κουκούνιας 8, Καλαντζής, Γκαβανόπουλος 12 (2), Ζαχαρίας, Παπαργυρόπουλος 12 (2), Σελεμενάκης, Ανδρεόπουλος 5, Βερτούδος.
ΕπιμέλειαΜιλτιάδης Ζαβέρβας
http://aitosports.gr/
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.