Τελευταια Νεα

23 Μαΐ 2016

Εύκολα ο Τηλυκράτης...1-5 στην Ιτέα τον Αστέρα

Ο Τηλυκράτης Λευκάδας είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο, από τον 8ο όμιλο, στη Γ΄ Εθνική και το απέδειξε και σήμερα στο γήπεδο της Ιτέας από όπου έφυγε με το επιβλητικό 1-5. Το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά πριν το ημίωρο με το σκορ να είναι ήδη στο 0-3 και το υπόλοιπο να είναι απλά τυπική διαδικασία.
Η ομάδα του Ανδρέα Παντζιαρά ήταν καλύτερη σε όλες τις γραμμές παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό και δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στον Αστέρα Ιτέας ο οποίος παραμένει ουραγός χωρίς να έχει ακόμη βαθμό. Σαφώς πιο δουλεμένη και έμπειρη ομάδα που αποτελείται από επαγγελματίες και με στόχο που έχει τεθεί από την αρχή της περιόδου ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο και απλά το πήρε.
Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας παρουσιάστηκε με τα γνωστά, στη φάση των μπαράζ, αμυντικά προβλήματα. Επιπλέον μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος του Τηλυκράτη οι γηπεδούχοι φάνηκε να τα χάνουν και να μην έχουν σιγουριά στο παιχνίδι τους “χαρίζοντας” ακόμη δύο και πετώντας τις όποιες πιθανότητες είχαν για κάτι καλό. Στην αρχή της επανάληψης υπήρξαν κάποια ψήγματα αντίστασης για περίπου ένα δεκάλεπτο, όταν μειώθηκε το σκορ και χάθηκε ακόμη μία καλή ευκαιρία, αλλά μέχρι εκεί. Η συνέχεια άνηκε και πάλι στον Τηλυκράτη που ελέγχοντας το κέντρο και παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις πέτυχε ακόμη δύο τέρματα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Ο Αστέρας παρότι βρήκε περισσότερο χώρο στην επανάληψη αφού οι φιλοξενούμενοι υποχώρησαν για να κρατήσουν το σκορ και δυνάμεις για το επόμενο παιχνίδι τους δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί αφού δύσκολα έφτανε στην περιοχή των αντιπάλων ενώ και οι μακρινές μπαλιές ήταν εύκολη λεία για τους φιλοξενούμενους.
Με τη σημερινή αποστολή του Αστέρα ήταν εξ αρχής δύσκολη, το σύνολο του Κ. Λίβα έπρεπε οπωσδήποτε να αποφύγει τα λάθη των προηγουμένων αγώνων κάτι που όμως δεν κατάφερε. Από τα πέντε γκολ που δέχθηκε τα τρία ήταν από λάθη που δεν δικαιολογούνται σε αυτό το επίπεδο ενώ έγιναν και άλλα που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Τηλυκράτης. Απόρροια του επιπέδου και του συστήματος διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Φωκίδας, στο οποίο η ομάδα της Ιτέας δεν πιέστηκε πότε στην άμυνα κάτι που τώρα το πληρώνει. Άλλωστε, αυτός ήταν από αρχή ο κύριος προβληματισμός σχετικά με τον Αστέρα, πώς θα αντιδράσει όταν βρει απέναντί του παραγωγικές επιθέσεις και μείνει πίσω στο σκορ. Και φαίνεται ότι φέτος δεν έχει τον τρόπο. Και επιπλέον δυσκολεύεται και στο δημιουργικό παιχνίδι αφού πλέον έχει απέναντί του ομάδες που μπορούν να ελέγχουν το παιχνίδι και θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αντίθεση με το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας.
Τα παραπάνω φυσικά τώρα λίγη σημασία έχουν αφού μετά και τα σημερινά αποτελέσματα ουσιαστικά ο Αστέρας κάνει τα σχέδια του για την επόμενη σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα. Οι πιθανότητες που υπάρχουν είναι μόνο μαθηματικές και με τα δύο από τα τρία παιχνίδια εκτός έδρας δεν μένει τίποτα άλλο για την ομάδα της Ιτέας από μια αξιοπρεπή συνέχεια μέχρι το τέλος των μπαράζ.
Για την ιστορία στο σημερινό παιχνίδι το σκορ άνοιξε στο 16ο λεπτό ο Δημουλιάς, που έχει περάσει στο παρελθόν και από τον Φωκικό όταν αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική, και συνέχισαν οι Σιδέρης στο 22ο και ο Μακρυγιάννης στο 26ο για να κλειδώσει ο τελικός νικητής. Στο ξεκίνημα της επανάληψης μείωσε ο Αστέρας με τον Βήχο στο 49ο λεπτό αλλά στη συνέχεια ο Τηλυκράτης με Μακρυγιάννη και Γιάννη Γεωργακή στο 70ο και 86ο λεπτό αντίστοιχα έγραψε το τελικό 1-5.
Διαιτητής: Μακρυπόδης (Αχαΐας)
Βοηθοί: Γκαβέρας-Γκοτσόπουλος (Αχαΐας)
Αστέρας Ιτέας (Κώστας Λίβας): Αλεξανδρής, Βάσος (77΄Τοπούζι Μ.), Δρίβας (32΄Βήχος), Μαυροφρύδης, Thano, Olldashi (32΄Παπαγεωργίου), Τοπούζι Α., Κουρελής, Χαρδαλούπας, Καρδαράς, Δαμιανός.
Τηλυκράτης Λευκάδας (Ανδρέας Παντζιαράς): Σκιαδάς, Βρεττός, Καταγής Σ., Μπουρδούβαλης, Ιασωνίδης, Ορφανός, Μακρυγιάννης (77΄Θειακός), Κτενάς, Σιδέρης (65΄Γεωργάκης Ι.), Καταγής Γ. (56΄Περιστέρης), Δημουλιάς.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.