Τελευταια Νεα

21 Απρ 2016

Ιωάννα Καλαμπούκα: Τα στοιχεία που έφεραν την άνοδο ήταν η εμπειρία και η ψυχή

Αναδείχτηκε πρωταθλήτρια και κέρδισε την άνοδο στην Α2 με τον ΠΑΣ Ιωνικός '80. Η Ιωάννα Καλαμπούκα μιλάει στο olatagoal.gr για το πως αποφάσισε να ασχοληθεί με το βόλεϊ, που κρίθηκε η άνοδος, ποιά ήταν τα στοιχεία της ανόδου αλλά και για τη συνέχεια.

Ιωάννα πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το βόλεϊ;
Γεννήθηκα στην Καρδίτσα και ξεκίνησα το βόλεϊ στα Τρίκαλα αγωνιζόμενη στον τοπικό Γυμναστικό Σύλλογο. Στα 18 μου πήγα για σπουδές στην Αθήνα και συνέχισα την καριέρα μου εκεί. Αγωνίστηκα αρχικά στην Α2 με την ομάδα της Πετρούπολης και την επόμενη χρονιά πήρα μεταγραφή στην ΑΕΚ φτάνοντας από τη Β' Εθνική στην Α1 και αποκτώντας πολλές εμπειρίες στα τρία χρόνια που παρέμεινα. Η συνέχεια ήταν με την ομάδα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας όπου αγωνίστηκα πέντε χρόνια και είχαμε την άνοδο στην Α2, όπως και με το Φιλαθλητικό Λάρισας. Στην επιστροφή μου στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας σταμάτησα λόγω τραυματισμού με ρήξη χιαστού στο ίδιο πόδι τρεις φορές.
Υπήρχε όμως συνέχεια. Ποιος ο λόγος που επέστρεψες;
Ναι συνεχίστηκα να αγωνίζομαι. Δεν το έβαλα κάτω και ο λόγος ήταν απλός. Αγαπώ πάρα πολύ το άθλημα και ήταν δύσκολο να πάρω την οριστική απόφαση να σταματήσω. Έτσι ήρθε η μεταγραφή στον Ιωνικό Αγρινίου.
Που κρίθηκε η άνοδος; 
Θεωρώ ότι τα στοιχεία που έφεραν την άνοδο ήταν η εμπειρία και η ψυχή. Τα είχαμε αυτά σε μεγάλο βαθμό και στο πιο δύσκολο ματς που είχαμε με την Πρέβεζα. Ήμασταν οι δύο πρώτες και στην πραγματικότητα πιο ανταγωνιστικές ομάδες σε ένα πρωτάθλημα που ήταν σχετικά εύκολο.
Και ποιο ήταν το στοιχείο που μέτρησε όλη τη χρονιά για να έρθει η άνοδος;
Το σημαντικό για μένα ήταν ότι από την αρχή της χρονιάς βάλαμε ένα στόχο, να ανέβουμε κατηγορία και μείναμε προσηλωμένες με αποτέλεσμα να τον πραγματοποιήσουμε. Και φυσικά ήρθε με πολύ κόπο και αρκετή δουλειά μέσα στην προπόνηση.
Ποιοι συντέλεσαν στην άνοδο της ομάδας και ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις;
Σε μια επιτυχία όλοι έχουν μερίδιο. Για να έρθει ένα τέτοιο αποτέλεσμα πρέπει όλοι να δουλεύουν σωστά και αυτό συνέβη φέτος στην ομάδα. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην προπονητή της ομάδας το Γιώργο Ασημακούλα που μου πρότεινε να έρθω. Όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου και τις συναθλήτριές μου που συντέλεσαν στο να έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Και φυσικά την κυρία Λεγάτου που ανέλαβε στα μέσα της χρονιά, κατάφερε να διορθώσει τις ατέλειες και με πολύ κόπο να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η συνέχεια ποια θα είναι;
Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για αυτό. Θα συζητήσουμε και θα δούμε τι θα συμβεί.
Και στην προσωπική σου ζωή; 
Είμαι πυρoσβέστρια στο επάγγελμα και έχω μια πολύ ευτυχισμένη οικογένεια που με στηρίζει και με βοηθάει σε όλα τα βήματά μου.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.