Τελευταια Νεα

3 Απρ 2016

Ηττα για Παναιτωλικό με 1-0

Την ήττα με 1-0 γνώρισε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο ο Παναιτωλικός.
Σπουδαίο ποδόσφαιρο δεν έπαιξε όπως και στο εκτός έδρας ματς με τον Πανθρακικό, αλλά ο Ατρόμητος του Τραϊανού Δέλλα έχει βρει τον τρόπο και τον καλό εαυτό του Λε Ταλέκ και καταφέρνει να παίρνει τα «τρίποντα». 
Οι Περιστεριώτες επικράτησαν του Παναιτωλικού με 1-0 χάρη στο γκολ του Λε Ταλέκ στο 45' που σκόραρε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική και συνεχίζει να ελπίζει για την 6η θέση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να του χαρίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι «κυανόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο α' ημίχρονο, έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Κυριακίδη, ωστόσο τη λύση είχε ο Γάλλος επιθετικός που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. 
Ο Παναιτωλικός με την είσοδο των Ουάρντα και Κάπελ κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή του και να δημιουργήσει πολύ επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Βασίλη Μπάρκα, ωστόσο ο Μαρκόφσκι βρεθηκε σε κάκιστο άπογευμα και σε δύο περιπτώσεις στο δεύτερο 45λεπτο τα έκανε... μαντάρα, αφού αρχικά νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Ατρόμητου ενώ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Μπάρκα. 

Πώς έπαιξαν 

Με το κλασικό και αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Τραϊανός Δέλλας που επιπλέον δεν επεφύλαξε εκπλήξεις ούτε στα πρόσωπα που στελέχωναν το σχηματισμό του Ατρόμητου εντός αγωνιστικού χώρου, με τον Ματέι να προτιμάται αντί του Στόιτσεφ και τον Λε Ταλέκ αντί του Παπαδόπουλου που διεκδικούσαν με λιγοστές πιθανότητες θέση στο βασικό σχήμα. 

Από την άλλη μεριά, επίσης με το 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Μαντζουράκης, ο οποίος άφησε εκτός ενδεκάδας τους Ουάρντα, Ρουσκουγιέδα και Κάπελ, επιλέγοντας πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μαρκόφσκι, τους Φερέιρα, Βασιλούδη και Μουνιόζ. Παράλληλα, ο Χαντάκιας συνέχισε στο βασικό σχήμα και ο νεαρός σέντερ μπακ Χαντάκιας, στο πλάι του Κούσα. 

Ο αγώνας 

Μπορεί ο Ατρόμητος να άρχισε το παιχνίδι πιο δραστήριος και πιο αποφασιστικός από τον Παναιτωλικό, ωστόσο οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα κάθε φορά που έφταναν με αξιώσεις έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κυριακίδη πραγματοποιούσαν ή βιαστικές τελικές προσπάθειες με σουτ που δεν είχαν καμία τύχη ή λανθασμένες τελικές πάσες. 

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 18', όταν ο Χαντάκιας ήταν αυτός που δέχθηκε τη σέντρα από το φάουλ του, αλλά από την προβολή που πραγματοποίησε, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Μπάρκα. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει και μάλιστα διπλή από πλευράς γηπεδούχων με πρωταγωνιστή τον Κοσμίν Ματέι, ο οποίος αρχικά στο 21' είδε την μπάλα από την κεφαλιά του να περνά πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη ενώ στο 25' ο Ρουμάνος σε σουτ που επιχείρησε νικήθηκε πολύ δύσκολα από τον Έλληνα γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. 

Ο ρυθμός του αγώνα είχε ανέβει και ο Παναιτωλικός κατάφερε να δημιουργήσει την καλύτερη ευκαιρία του ματς μέχρι εκείνη τη στιγμή, όταν στο 29' Βασιλούδης και Ρουμπουλάκου συνεργάστηκαν άψογα από τα αριστερά και ο τελευταίος έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Μαρκόφσκι, αλλά εκείνος τα έκανε... θάλασσα, στέλνοντας την μπάλα άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση. 


Παρ' όλα αυτά, ο Ατρόμητος απάντησε εκ νέου με τη μεγαλύτερη στιγμή του στον αγώνα, όταν στο 39' ο Σουμπίνιο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από το χώρο του άξονα και έφτασε μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, σταμάτησε και πάλι ο Κυριακίδης, κρατώντας και πάλι «όρθιο» τον Παναιτωλικό σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την άμυνά του. 

Η ανωτερότητα των γηπεδούχων, όμως, «κεφαλοποιήθηκε» στην εκπνοή του α' μέρους και συγκεκριμένα στο 45', όταν ο Ούμπιντες με μια πολύ ωραία πάσα στον Σουμπίνιο «άνοιξε» την αντεπίθεση για την ομάδα του, ο Βραζιλιάνος με φανταστική ντρίπλα ξεπέρασε τον Μάκο και πάσαρε αριστερά στον Ματέι. Ο Ρουμάνος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι που ήταν ο Μπρίτο, ο Κυριακίδης είχε και πάλι «απάντηση» στο σουτ του Βραζιλιάνου, αλλά ο Λε Ταλέκ πήρε το... ριμπάουντ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ σε ένα καθοριστικό σημείο του ματς. 

Με την υπέρ του διαφοροποίηση των ισορροπιών του αγώνα, ο Ατρόμητος έφερε το ματς στα μέτρα του και έλεγξε απόλυτα το ρυθμό του ματς και μάλιστα ήταν εκείνος που φαινόταν πιο απειλητικός, αφού αναγκαστικά η άμυνα του Παναιτωλικού είχε ανέβει μέτρα στο γήπεδο, παίζοντας πιο ανοιχτά. 

Βλέποντας την ομάδα του ανήμπορη όχι μόνο να απειλήσει, αλλά και να φτάσει κοντά στα καρέ του Βασίλη Μπάρκα, ο Γιάννης Μαντζουράκης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τόσο τον Ουάρντα και τον Κάπελ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κάνει πιο δημιουργική την ομάδα του από τα άκρα που είναι αλήθεια δεν είχαν ουσιαστικό ρόλο στην αναμέτρηση. 

Εν μέρει η σκέψη του Γιάννη Μαντζουράκη είχε αντίκρισμα, αφού βγήκαν σέντρες προς την εστία του Μπάρκα, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα είχαν καίριες θέσεις, απομακρύνοντας κάθε υποψία κινδύνου για την ισοφάριση. 

Όλα αυτά μέχρι το 77' όταν η ομάδα του Αγρινίου έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο ματς, όταν βγήκε η σέντρα από τα αριστερά και ο εντελώς αμαρκάριστος Μαρκόφσκι που βρέθηκε στη μικρή περιοχή νικήθηκε από τον Μπάρκα που απέκρουσε σε κόρνερ. 

Ο επιθετικός του Παναιτωλικού αποδείχθηκε όμως και στο 82' ο απόλυτα μοιραίος παίκτηςγια την ομάδα του, καθώς ο Κεϊτά εντελώς απρόσεκτα θέλησε να γυρίσει την μπαλα στον Μπάρκα, ωστόσο ο Μαρκόφσκι που είχε αντιληφθεί την πρόθεση του Σενεγαλέζου βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπάρκα, χάνοντας ανεπανάληπτη ευκαιρία για την ισοφάριση. 

Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν δυνατόν να βρουν πιο ευνοϊκές συνθήκες για να ισοφαρίσουν με το 1-0 να μένει μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. 

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας – Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο – Κεϊτά (90' Γροντής), Ούμπιντες – Μπρίτο, Σουμπίνιο (80' Σουμπίνιο), Ματέι (74' Στόιτσεφ) – Λε Ταλέκ 

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης – Μύγας (67' Κάπελ), Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου – Μάκος, Πάουλο – Μουνιόζ, Βασιλούδης (55' Ουάρντα), Φερέιρα (73' Παπάζογλου)- Μαρκόφσκι

http://www.sport-fm.gr/

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.