Τελευταια Νεα

6 Ιουν 2015

Μια Σταμνιώτισσα στο Μπακού



Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού θα ξεκινήσει η 1η Πανευρωπαϊκή Ολυμπιάδα. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στη διοργάνωση και μάλιστα στο ανσάμπλ θα υπάρχει συμμετοχή της 18χρονης Ζωής Κοντογιάννη, κόρης του Νίκου Κοντογιάννη και της Αλεξίας Διαμαντή, που κατάγεται από τη Σταμνά. 
Η ελληνική αποστολή με τα κορίτσια της ρυθμικής ταξιδεύει την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιουνίου για να βρίσκεται στο Μπακού την επόμενη μέρα που είναι η τελετή έναρξης και η παρέλαση των αποστολών. Ο αγώνας των κοριτσιών της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου, με τους αγώνες να ξεκινάνε στις 8:30 το πρωί και η πιθανή ώρα εμφάνισης των κοριτσιών μας είναι στις 9:30. Τα δικαιώματα της μετάδοσης των αγώνων τα έχει η ΝΕΡΙΤ και είναι πιθανό η προσπάθεια των κοριτσιών να καλυφθεί ζωντανά. Τα δύο προγράμματα της ρυθμικής (5 κορδέλες και 2 στεφάνια – 4 κορύνες) θα παρουσιάζονται εναλλάξ με τα προγράμματα ακροβατικής γυμναστικής. Η τελική οκτάδα και στα δύο όργανα θα αγωνιστεί την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015. 
Η 18χρονη Ζωή έκανε τα πρώτα βήματά της στη Ρυθμική Γυμναστική σε ηλικία 7 ετών. Κατέκτησε, μετά από συνεχείς προπονήσεις και κοπιαστική δουλειά, δύο χρυσά μετάλλια (στεφάνι το 2011 και κορύνες το 2014) και έγινε μέλος της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ της ρυθμικής. Συμμετείχε με την Εθνική Ελλάδος σε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα στο Κίεβο το 2013 και Τουρκία το 2014 καθώς και στο Πανευρωπαϊκό του Μπακού το 2014, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στην 1η Πανευρωπαϊκή Ολυμπιάδα. Η συμμετοχή της ομάδας στους αγώνες του Μπακού καθώς και της Βουδαπέστης και του Καζάν θα κρίνουν πολλά για τη συμμετοχή της ομάδας και της Ζωής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. 
Σύσσωμη η αθλητική οικογένεια εύχεται καλή επιτυχία σε αθλήτριες και αθλητές που θα συμμετέχουν και οι συγχωριανοί της Ζωής της εύχονται καλή επιτυχία και να καταφέρει μαζί με όλη την ομάδα του ανσάμπλ να φέρει την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.