Τελευταια Νεα

5 Ιουν 2015

Η εκδήλωση της Ακαδημίας τερματοφυλάκων του Βασίλη Κλιάφα



Το απόγευμα της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Τσάμη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ακαδημίας τερματοφυλάκων του Βασίλη Κλιάφα. Σκοπός της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο έμπειρος τερματοφύλακας ήταν η ενημέρωση των νεαρών παιδιών, που παρακολουθούν τα μαθήματα, πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούν τη θέση κάτω από τα δοκάρια.
Σε μία αίθουσα που είχε αρκετό κόσμο του ποδοσφαίρου ανάμεσά του προπονητές, τερματοφύλακες, αρκετά παιδιά και γονείς αναλύθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή, τη σωστή εκγύμναση, τη θέση του τερματοφύλακα και τη συνολική συμπεριφορά ενός αθλητή ως μέρους της ομάδας.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Θεόδωρος Αναστασόπουλος, ο Γρηγόρης Πάνου, ο Κωνσταντίνος Καλαντζής και ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ενώ το λόγο πήραν ακόμα ο Γιάννης Νταλακούρας και ο Μανώλης Στεφανάκος.
Ο Θεόδωρος Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στο κομμάτι της διατροφής και της προετοιμασίας για τις προπονήσεις και τους αγώνες. Μίλησε για τροφές που βοηθούν έναν αθλητή και για την ψυχολογία που πρέπει να έχει ένας παίκτης κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Ο πρώην διαιτητής και νυν παρατηρητής διαιτησίας Γρηγόρης Πάνου ανέπτυξε τη λογική που πρέπει να έχουν οι αθλητές μέσα στον αγώνα απέναντι στο διαιτητή, ενώ παρομοίασε τη θέση του τερματοφύλακα με αυτή του διαιτητή, καθώς το λάθος τους μπορεί να φανεί έντονα στη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Ο κύριος Πάνου εξήγησε τις δυσκολίες ενός διαιτητή που πρέπει να πάρει αποφάσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου και τόνισε πως πολλές φορές οι διαιτητές κρίνονται από ένα λάθος την ώρα που σε έναν αγώνα μπορεί να έχουν ενεργήσει σωστά σε αρκετές δύσκολες φάσεις.
Για την αποκατάσταση τραυματισμών και κυρίως των μυικών μίλησε ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Κωνσταντίνος Καλαντζής. Ο γνωστός φυσικοθεραπευτής αναφέρθηκε στην πορεία αποθεραπείας ενός τραυματισμού και πως αυτή πρέπει να γίνεται σωστά.
Ο προπονητής της Α.Ε.Μ. και πρώην τερματοφύλακας Βασίλης Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στα προσόντα που χρειάζεται ένας τερματοφύλακας αλλά και στη σπουδαιότητα της μόρφωσης των παιδιών. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως οι νεαροί αθλητές πρέπει να έχουν σαν προτεραιότητα το σχολείο και τη μόρφωσή τους παράλληλα με την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο. Ξεκαθάρισε πως ο κάθε αθλητής πρέπει να έχει υπομονή και να δουλεύει συνεχώς περιμένοντας την ευκαιρία του και μίλησε επίσης για τα σωματικά προσόντα που χρειάζεται κάποιος για να αγωνιστεί στη θέση του τερματοφύλακα.
Ο προπονητής των τμημάτων Υποδομής του Παναιτωλικού Γιάννης Νταλακούρας συνεχάρη το Βασίλη Κλιάφα για την προσπάθεια και τη δουλειά που κάνει και την ενασχόλησή του με νεαρά παιδιά και τόνισε πως θα είναι χαρά τα παιδιά αυτά να βρεθούν κάποια στιγμή στις μικρές ηλικιακές ομάδες του Παναιτωλικού.
Ο τελευταίος που πήρε το λόγο ήταν ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Μανώλης Στεφανάκος που δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για τη θέση του. Ο Στεφανάκος μίλησε για τη διατροφή του, τη δουλειά που κάνει στην προπόνηση και για την ψυχολογία ενός τερματοφύλακα μέσα στον αγώνα και ιδιαίτερα μετά από ένα λάθος. Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικές με την κατάσταση του ποδοσφαίρου σήμερα και μετά το τέλος της εκδήλωσης φωτογραφήθηκε με αρκετά παιδιά, που τον έχουν παρακολουθήσει με τη φανέλα του Παναιτωλικού.

































« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.