Τελευταια Νεα

19 Μαΐ 2015

Τίτλοι τέλους στην πιο όμορφη παράσταση



Τίτλοι τέλους στην πιο όμορφη παράσταση –ευελπιστούμε μέχρι την επόμενη- δόθηκαν ανάμεσα σε Μάκη Χάβο και Παναιτωλικό. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτής της παράστασης, ο Μακεδόνας τεχνικός αποτελεί πλέον παρελθόν και την επόμενη σεζόν δε θα ηγείται της προσπάθειας των «καναρινιών» να φθάσουν ακόμη πιο ψηλά. Ένα «βελούδινο διαζύγιο» ανάμεσα σε μια σχέση γεμάτη καλές και ελάχιστες κακές στιγμές. Αλήθεια όμως γιατί φτάσαμε στο φινάλε μιας συνεργασίας που είχε επιτυχίες; Πλέον το ρίσκο μεγάλο για τους διοικούντες.

Είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω τον άνθρωπο Μάκη Χάβο. Η ΘΥΡΑ 6 τον αποκάλεσε ΜΑΓΚΑ και ήταν ίσως ο πιο πετυχημένος χαρακτηρισμός. Ένας άνθρωπος που δούλευε 12 και 14 ώρες για να έχει αυτές τις επιτυχίες στο όνομα του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ που αγάπησε. Πάντα σεμνός και ας ήξερε ότι πλέον έχει αναγνωριστεί και από αντιπάλους ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές. Σε μια ομάδα που προσπαθούσε χρόνια να βρει ταυτότητα άφησε το στίγμα του και το βάρος μιας κληρονομιάς καθώς μας καλόμαθε τις 846 μέρες που ήταν προπονητής των κυανοκίτρινων. Άνθρωπος που έδειχνε τα συναισθήματά του με την έκφραση του προσώπου του. Έτσι αρκετοί είχαν καταλάβει ότι αυτή η συνεργασία όδευε προς το τέλος. Το τι έκανε όλο αυτό το διάστημα το αποδεικνύουν οι αριθμοί και τα γεγονότα. Ανάγκασε εχθρούς και φίλους να «του βγάζουν το καπέλο». Ανέλαβε μια ομάδα που βολόδερνε στη μέση της βαθμολογίας της Football League και την έφερε να χτυπάει με αξιώσεις την πόρτα της Ευρώπης. 23 παιχνίδια αήττητος στην πρώην Β’ εθνική και στην πιο μάγκικη νίκη ενάντια στον Ολυμπιακό Βόλου του «φιλάθλου» Μπέου. Το όνομά του, σύνθημα στα χείλη όχι μόνο των οργανωμένων, αλλά και του απλού φίλου της ομάδας. Κανένας από τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου δε θα περνούσε εύκολα από την ομάδα που αυτός δημιούργησε.

Όπως γράψαμε στο ρεπορτάζ του olatagoal.gr οι βασικοί λόγοι της αποχώρησής του ήταν δύο: η διαφορά του πλάνου που ήθελε να ακολουθήσει η διοίκηση με τη χρησιμοποίηση νεαρών παιχτών από τα «σπλάχνα» της ομάδας που όμως θα φέρουν τα ίδια αποτελέσματα, καθώς και το οικονομικό κομμάτι. Βάσει ρεπορτάζ τού προτάθηκε μείωση των αποδοχών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αλήθεια, σε ποια επιχείρηση υπάλληλος που φέρνει κέρδη δέχεται μείωση των αποδοχών του; Ένας άνθρωπος που καθαρά επιχειρηματικά έφερε οικονομικά οφέλη στην ΠΑΕ Παναιτωλικός. Επί των ημερών του πουλήθηκαν δύο παίχτες (Μπακάκης και Μαρτίνεζ) φέρνοντας κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία της ομάδας. Ποιος παίχτης επί προεδρίας Κωστούλα πουλήθηκε φέρνοντας έστω και ένα ευρώ; Είναι ανεξήγητη η πρόταση μείωσης. Όπως προαναφέραμε το ρίσκο πλέον το παίρνει η διοίκηση, καθώς ο στόχος της νέας χρονιάς είναι η εξάδα. Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν στον κόσμο που αγάπησε έναν προπονητή που δεν πούλησε οπαδιλίκι και δε χάιδευε αυτιά.

Ολοκληρώνοντας αυτό το άρθρο, πέραν από την καλή συνέχεια που εύχονται όλοι στον Μάκη Χάβο είναι εκτός των όσων ειπώθηκαν στη συνομιλία που είχαμε, η «ευχή» που έκανε ότι κάποια μέρα οι δρόμοι των δύο πλευρών ίσως ξανασμίξουν. Εις το επανιδείν λοιπόν ΚΥΡΙΕ Χάβο.



Ανδρέας – Μπετίνο Αλαχούζος
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.