Τελευταια Νεα

11 Αυγ 2014

Γιώργος Γιάκος: Δικαίωση έστω κι έτσι

Το ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να φέρει απίθανες ιστορίες είναι γνωστό. Ιστορίες που η μοίρα ή η ποδοσφαιρική τύχη φέρνουν με τον πλέον απρόσμενο τρόπο, με τον πρωταγωνιστή να είναι άλλες φορές το πρόσωπο που επιβραβεύεται και άλλες το άτυχο πρόσωπο. Στην περίπτωση της ιστορίας μας η ποδοσφαιρική μοίρα σε δύο περιπτώσεις φέρθηκε άσχημα στο πρωταγωνιστή και η δικαίωση τελικά ήρθε με έναν τρόπο που σίγουρα λίγοι τον περίμεναν. Ήρθε όμως. Αποδεικνύοντας πως κάποια παιχνίδια της πρέπει να γίνουν μέχρι την επιβράβευση.
Πρωταγωνιστής της ιστορίας ο Γιώργος Γιάκος. Ο νεαρός τεχνικός που οδήγησε στην άνοδο από τη Β΄ στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣΝΑ δύο ομάδες και δεν καθοδήγησε καμία στη μεγάλη κατηγορία. Η αρχή έγινε πριν δύο χρόνια με την ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου να εμπιστεύεται για τον πάγκο της το Γιάκο. Η ομάδα κατέκτησε τη 2η θέση στο 2ο Όμιλο της Β΄ Κατηγορίας και κατέκτησε την άνοδο μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Όμως στην Α΄ Κατηγορία η ομάδα επέλεξε για τον πάγκο το Βασίλη Παπαθανασίου και ο Γιώργος Γιάκος κατέληξε στον Ολυμπιακό Παναιτωλίου.
Οι "ερυθρόλευκοι" με νέα διοίκηση εμπιστεύτηκαν το νεαρό προπονητή στη Β΄ Κατηγορία και με αυτόν στον πάγκο κατέκτησαν την πρώτη θέση και την άνοδο. Ο Γιώργος Γιάκος θα παρέμενε στην ομάδα και θα ήταν ο προπονητής στην Α΄ Κατηγορία, όμως μετά την αλλαγή διοίκησης, παραιτήθηκε. Οι διοικούντες του Νέου Θέρμιου Απόλλωνα στόχευαν την άνοδο από τη Β΄ στην Α΄ Κατηγορία και ο Γιάκος με δύο ανόδους την τελευταία διετία φάνταζε κατάλληλος για τον πάγκο της ομάδας.
Όπως και έγινε. Ο νεαρός τεχνικός είπε το "ναι" και βρέθηκε στο Θέρμο με στόχο να φέρει την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό δε χρειάστηκε τελικά, καθώς ο Κεραυνός Γαβαλούς δε δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα και ο Νέος Θέρμιος Απόλλων η πρώτη επιλαχούσα για άνοδο. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε και από την ΕΠΣΝΑ και η ομάδα του Θέρμου θα είναι μέσα στις 14 της Α΄ Κατηγορίας. Και φυσικά με προπονητή το Γιώργο Γιάκο.
Η δικαίωση ήρθε έστω και με αυτό τον τρόπο και πλέον ο Γιάκος καλείται να "πιάσει από τα μαλλιά την ευκαιρία" και να αποδείξει ότι άξιζε μια ευκαιρία νωρίτερα. Κι έτσι όμως την έχει και είναι έτοιμος να δουλέψει στην κατηγορία που οδήγησε δύο ομάδες χωρίς να της καθοδηγήσει τεχνικά σε αυτή.  
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.