Τελευταια Νεα

6 Μαΐ 2014

Φώτης Κωστούλας: "Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μια καθαρή ομάδα"

Για όλους και για όλα μίλησε ο Πρόεδρος του Παναιτωλικού κύριος Φώτης Κωστούλας στους Μπετίνο Αλαχούζο και Παντελή Χατζηστυλιανό για την εφημερίδα "ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ" και την ιστοσελίδα olatagoal.gr. Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού μιλάει για τη χρονιά που έφυγε αλλά και τη νέα σεζόν. Για το ποια παιχνίδια τα έζησε πιο έντονα και έμεινε... άυπνος, ενώ αναμένει το τυπικό για την παραμονή του Μάκη Χάβου. Ακόμη σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν στις τελευταίες αγωνιστικές στο Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και για τους Γκάλο, Ανέν, Μπακάκη, Γοδόι και.... Εντζεγκέλε.


Αναλυτικά:

Βάσει αποτελέσματος η πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία του Παναιτωλικού. Πως κρίνετε το γεγονός αυτό και σας χαροποιεί ότι γίνετε επί των ημερών σας στην προεδρία της ομάδας;

Είναι ευχάριστο. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλο τον κόσμο της ομάδας. Σημασία έχει ότι εμείς πιάσαμε το στόχο της παραμονής, κάτι που δεν πετύχαμε την προηγούμενη φορά που ήμασταν στη Super League για διάφορους λόγους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και είναι πολύ ευχάριστο που βρεθήκαμε στην καλύτερη θέση στην ιστορία του Παναιτωλικού. Καλό είναι να βάζουμε τέτοια έπαθλα.

Η παραμονή ήρθε σχετικά εύκολα. Δεν πέρασε από το μυαλό σας η κατάκτηση της έκτης θέσης;
Τόσο εύκολη η παραμονή δεν ήταν. Στο τελευταίο ματς για ένα βαθμό θα ήμασταν κι εμείς μέσα στις ομάδες που θα έπαιζαν στα σενάρια παραμονής. Είμαστε σε καλό δρόμο, είναι στα θετικά στους βαθμούς και στην ψυχολογία ότι κερδίσαμε Π.Α.Ο.Κ. και Παναθηναϊκό και δε χάσαμε από τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν που μας κράτησε. Ξέρουμε όλοι ότι στα τελευταία παιχνίδια γίνονται κάποιες "μαϊμουδιές". Στόχος μας ήταν να μη χρειαζόμαστε πάνω από 5-6 βαθμούς μετά την ολοκλήρωση της 24ης ή της 25ης αγωνιστικής. Γιατί ξέραμε ότι μετά θα δυσκολευόμασταν πολύ. Καλό είναι να μιλάμε για την 6η θέση θεωρητικά και μπήκε σα στόχος, αλλά ξέρουμε ότι εκεί κάποιες ομάδες παίζουν την παραμονή τους και όχι μόνο μέσα στο γήπεδο.

Τι θέλετε ή τι θα μπορέσετε να αλλάξετε, προκειμένου να μην υπάρχουν τα θέματα που αναφέρατε στις τελευταίες αγωνιστικές;
Αυτό δεν είναι θέμα Παναιτωλικού και Φώτη Κωστούλα μόνο. Είναι θέμα μεγάλων συμφερόντων και συσχετισμών. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα από ψηλά και σε πολλά επίπεδα, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Ο καθένας μπορεί να το κάνει με διαμαρτυρία, όπως κάναμε εμείς με τον Κάμπαξη και ξέρω ότι άγγιξαν πολλούς αυτά που είπαμε.

Αναφερθήκατε στον Κάμπαξη. Σας ενόχλησε ότι μετά το Λεβαδειακό και μια αγωνιστική πριν το τέλος ορίστηκε σε αναμέτρηση τέταρτος διαιτητής;
Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό.

Υπήρξαν προσπάθειες να σας εντάξουν σε στρατόπεδα. Σας ενοχλεί το γεγονός αυτό;
Το ότι προσπαθούν να μας εντάξουν, όχι σε στρατόπεδα, αλλά σε συμφέροντα καλύτερα, αυτό δείχνει ότι εμείς δεν ανήκουμε κάπου. Εμείς είμαστε για τον Παναιτωλικό. Μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και για τα συμφέροντα του Παναιτωλικού. Δε συγκινούμαστε από τέτοια πράγματα, παρότι υπάρχουν υπερβολές. Δεν πάμε να αλλάξουμε αρχηγείο για να γίνονται τα ίδια. Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της Διαιτησίας και της Ε.Π.Ο.

Συμμερίζεστε τις απόψεις του κυρίου Βελλή τις τελευταίες αγωνιστικές;
Αυτά τα έχουν καταγγείλει κι άλλοι. Και ο κύριος Κούγιας έχει πει ότι υπάρχουν μαρτυρίες για τη Βέροια. Αν τα κοιτάζει κάποιος ένα ένα δε βγάζει συμπέρασμα και άκρη. Βλέπουμε ματς και συμπεριφορές διαιτητών. Αυτά πρέπει να αλλάξουμε.

Σας "πλήγωσε" η ισοπαλία με τη Βέροια και οι αντιδράσεις του κόσμου;
Δεν την περίμενα. Για μένα έπρεπε να κερδίσουμε. Δεν ήμασταν οι καλύτεροι, είχαμε και ατυχίες. Όπως και με τον Πλατανιά. Στόχος μας σε αυτά τα παιχνίδια ήταν να πάρουμε "τρίποντα". Και πήραμε μόνο ένα βαθμό αντί για έξι. Αν το καταφέρναμε θα παίρναμε την 6η θέση. Θα με "πλήγωνε" αν γινόταν κάτι στο οποίο θα φταίγαμε. ήταν ένα αποτέλεσμα που δε μας άρεσε, αλλά υπάρχουν πολλά αποτελέσματα που δε μας άρεσαν, γιατί ήμασταν καλύτεροι. Πάντως σε αυτά τα δύο παιχνίδια περιμέναμε κάτι καλύτερο.

Μετά τη Βέροια υπήρξαν "ψίθυροι" και ο Παναιτωλικός βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του Άγγελου Αναστασιάδη που δήλωσε πως όπως η ομάδα του είχε πίεση κόντρα στον Παναιτωλικό, έτσι είχε και ο Παναιτωλικός κόντρα στη Βέροια. Ήταν αυτό το γεγονός που δεν έφερε τη νίκη;

Έδειξε ότι η ομάδα δε μπήκε καλά, αλλά είχαμε τις ευκαιρίες. Αν υπάρχουν τέτοιοι "ψίθυροι" δεν τους ακούω και δε με ενδιαφέρουν. Δε μπορεί κανείς να ακούει τον κάθε κακόβουλο ή τον κάθε "εξυπνάκια". Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μια καθαρή ομάδα. Μπορεί αυτό να μην αρέσει σε πολλούς. Ο καθένας έχει μια υποκειμενική άποψη ή έχει άλλα συμφέροντα όταν βγάζει τέτοια σενάρια. Ξέρουμε και κάτι δημοσιογραφάκια που ψιθυρίζουν συνέχεια και δεν ασχολούμαι με αυτούς. Μας ενδιαφέρει μόνο να βρίσκεται πιο ψηλά η ομάδα.

Έχετε σκεφτεί να ασχοληθείτε με το γεγονός αυτό;
Τι να κάνω πάνω σε αυτό; Να τους απαγορεύσω να σκέφτονται με έναν ανόητο τρόπο; Δε γίνονται αυτά. Από το καλοκαίρι μας είχαν εξαφανίσει. Δυστυχώς στην περιοχή μας είναι περισσότεροι οι κακόβουλοι δημοσιογράφοι και φίλαθλοι.

Έχετε βγάλει συμπέρασμα γιατί συμβαίνει αυτό;
Πολλοί λόγοι και ο καθένας έχει το δικό του. Συνήθως είναι προσωπικά συμφέροντα ή δεν τους αρέσω εγώ ή οι συνεργάτες μου.

Θεωρείτε πως δίκαια έπεσαν οι δύο ομάδες και πάει στα μπαράζ η Ξάνθη;
Αγωνιστικά ο Άρης δεν τα κατάφερε. Είχε τα προβλήματα και άλλαξε πολλούς προπονητές. Ο Απόλλων στον πρώτο γύρο είχε μικρή συγκομιδή και αυτό ήταν αγωνιστικό θέμα. Το πάλεψαν στο δεύτερο γύρο με καλύτερη πορεία. Μπορεί να πει κανείς ότι εμείς πριν από δύο χρόνια είχαμε την αντίθετη πορεία. Με ένα πολύ καλό πρώτο γύρο, αλλά κακό δεύτερο γύρο. Έπαιξαν ρόλο και κάποια άλλα πράγματα και συνήθως βρίσκουν τον αδύναμο κρίκο.

Έχετε αναφερθεί στον υποβιβασμό πριν από δύο χρόνια. Τι άλλαξε και φέτος ο Παναιτωλικός γύρισε καλύτερος και εξασφάλισε την παραμονή;
Μεγάλωσε η εμπειρία μας σίγουρα. Και οι μεταγραφές μας όπως φάνηκε ήταν καλύτερες. Ο προπονητής βοήθησε επίσης και όλα έπαιξαν το ρόλο τους. Παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε και είχαμε τα αποτελέσματα.

Πως καταφέρατε να μειώσετε το ποσοστό λάθους στις μεταγραφές από πέρσι το Γενάρη και να βοηθήσουν ακόμα και παίκτες που αποχώρησαν για άλλους λόγους;
Βοήθησαν όλοι. Και ο Σίσιτς και ο Μπικέι. Και έφυγαν για πειθαρχικά παραπτώματα. Όμως βοήθησαν και ήταν αξιόλογοι παίκτες. Γίνονται οι επιλογές, μαζεύουμε τα στοιχεία και τους διαχειρίζεται ο προπονητής. Φέτος ήταν σε καλό βαθμό και στα τρία κομμάτια. Ήρθαν καλά παιδιά και σε χαρακτήρα και σαν παίκτες και είχαν ένα προπονητικό τιμ που τους έδεσε. Μας βγήκαν οι επιλογές. Μπορούσαν να έρθουν τρεις παίκτες και να βγουν λάθος επιλογές. Δεν είναι εύκολο το δέσιμο σε νέους παίκτες που έρχονται από διάφορα μέρη του πλανήτη. Οπότε παίζει ρόλο και η τύχη.

Υπάρχει κάποιος παίκτης που εσείς προσωπικά του έχετε αδυναμία;
Δε μπορώ και δε θα ήταν και ωραίο. Αλλά εκτιμώ πολλούς παίκτες και ειδικά όσους μας έχουν βοηθήσει τα τελευταία χρόνια. Και στάθηκαν δίπλα και στις δύσκολες στιγμές. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι τους ξεχωρίζω από τους παίκτες που ήρθαν φέτος. Εμείς θέλουμε να τους κάνουμε ομάδα.

Για τον παλιότερο παίκτη της ομάδας το Βασίλη Γκόλια τι έχετε να πείτε;
Ο Βασίλης πέρασε καταιγίδες. Από τη Γ΄ με όλα τα προβλήματα. Έχει βοηθήσει και είναι ένας παίκτης που τον εκτιμάμε, χωρίς αυτό σημαίνει ότι του έχω μεγαλύτερη συμπάθεια από τους υπόλοιπους παίκτες.

Πέρσι είχατε πει πως ένας παίκτης που θα θέλατε ήταν ο Θεοδωρίδης που τελικά μετά από λίγους μήνες επέστρεψε. Στην ίδια ερώτηση τώρα ποιον παίκτη θα θέλατε φέτος στην ομάδα;

Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένα στο μυαλό μου. Έχουμε κάνει κρούσεις σε παίκτες που ήταν στην ομάδα. Με τον Ετζενγκέλε μιλήσαμε, αλλά υπάρχουν δυσκολίες στο να έρθει. Κρατάει επαφές και μιλάει με ανθρώπους εδώ. Έχει τον Παναιτωλικό στην καρδιά του. Αλλά μάλλον δε θα καταφέρει να έρθει. Είχε πει όμως ότι θέλει αν επιστρέψει στην Ελλάδα να έρθει σε εμάς. Με το Θεοδωρίδη είχαμε επαφές και μόλις μου είπε ότι σκέφτεται να επιστρέψει του απάντησα να έρθει από το Αγρίνιο για να συζητήσουμε. Ήθελε να έρθει. Και μου είπε να κάνουμε διετές συμβόλαιο, γιατί ήθελε να τελειώσει στον Παναιτωλικό.

Τα σενάρια που θέλουν ομάδα της Κίνας να μιλάει με το Θεοδωρίδη;

Αυτά δεν ξέρω τι σενάρια είναι. Ο Θεοδωρίδης δεν έχει μάνατζερ. Εν λευκώ υπογράφει με εμάς. Εμάς δε μας έχει ενοχλήσει κανένας.

Με την περίπτωση του Γκάλο τι γίνεται;
Δεν είναι απλό το θέμα. Η ομάδα του θέλει να τον πουλήσει και το τίμημα είναι μεγάλο. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πάμε σε αυτά τα ποσά. Αν θέλουν να τον αφήσουν με δανεισμό υπάρχει περίπτωση. Το θέμα είναι τι θέλει και ο Γκάλο. Γιατί κοιτάζει την καριέρα του και αν έρθει μια πρόταση που θεωρεί ότι θα ανέβει το κασέ του δε μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Είναι μια υπόθεση που μπορεί να πάει πιο πίσω το μεταγραφικό σχεδιασμό;
Όχι ιδιαίτερα. Η Μπράγκα αποφασίζει εντός των ημερών .Τους είπαμε ότι δε μπορούμε να περιμένουμε μεγάλο διάστημα. Αυτό που έχουμε σα δεδομένο είναι ότι δε θα τον πάρουν πίσω. Κι εμείς πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει. Έχουμε τον καιρό και προχωράμε το σχεδιασμό. Μπορεί και να μείνει, αλλά αν προκύψει θέμα θα δούμε τι θα κάνουμε. Εμείς έχουμε πει ότι δε μπορούμε να δώσουμε τα χρήματα που ζητάει η Μπράγκα και συζητάμε ή την περίπτωση δανεισμού ή μια χαμηλότερη προσφορά.

Σας φοβίζουν τα ονόματα που θα ακουστούν, καθώς φέτος έχουμε μεγάλο διάστημα για τις μεταγραφές;
Για Κινέζους, για Κορεάτες ναι. Δε μας φοβίζει καθόλου, αντίθετα θα έχουμε περιθώριο να επιλέξουμε παίκτες.

Θεωρούμε δεδομένη την παραμονή του Μάκη Χάβου;
Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε ότι εγώ θα είμαι εδώ αύριο. Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο σε μια επιχείρηση που κινείται συνεχώς. Μπορεί εγώ να φύγω αύριο και να αλλάξουν πολλά. Πριν υπογράψουμε συμβόλαιο δεν είναι τίποτα δεδομένο. Είναι θέμα ημερών. Ακόμα κι αν είναι κάτι τυπικό.

Η συμφωνία με το Μάκη Χάβο θα βάλει μπροστά το μεταγραφικό σχεδιασμό που ο προπονητής έχει πει ότι έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες;
Δε σταματάει ποτέ ο σχεδιασμός. Βλέπεις τι χρειάζεσαι. Ο Μάκης Μπελεβώνης κάνει ταξίδια, γεγονός για το οποίο έχει κατηγορηθεί, βλέπει παίκτες και αυτό έκανε και πριν από μερικές ημέρες. Έχουμε ανθρώπους που τρέχουν και σε όλη την Ελλάδα.

Με τον Ανέν τα πράγματα είναι πιο απλά και θα μείνει άλλη μια χρονιά δανεικός;

Είναι ίδια περίπτωση με το Γκάλο. Ακριβώς ίδια. Δεν υπάρχει κάποιο ποσό για τον Ανέν. Είχαν πει ότι μάλλον δε θα τον χρειαστούν στη Μπράγκα.

Με το Γοδόι και τα όσα είχαν γραφτεί για το Μεξικό τι υπάρχει;
Από το Μεξικό υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον. Υπήρξε ένα τηλεφώνημα ότι ενδιαφέρονται, αλλά τίποτα άλλο.

Αλλαγή στη Διοίκηση θα υπάρξει;
Δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι τέτοιο. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις και δεν υπάρχει λόγος. Φυσικά αν βρεθεί ένας άνθρωπος που μπορεί να βοηθήσει το βλέπουμε. Αλλά για την ώρα δεν έχει σχεδιαστεί κάτι τέτοιο.

Φέτος το γήπεδο δε γέμισε σε αρκετά παιχνίδια. Τι σκοπεύετε να κάνετε για το θέμα αυτό την επόμενη χρονιά;
Η διακύμανση ήταν μικρή ανάμεσα στα παιχνίδια. Η οικονομική κρίση και διάφορα προβλήματα δεν επέτρεψαν στον κόσμο να έρθει. Ίσως παίζει ρόλο και η αντίληψη ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι καθαρό. Εμείς έχουμε φτιάξει τις τιμές στα διαρκείας και στα απλά εισιτήρια της νέας χρονιάς και θα τα δώσουμε τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα. Είναι αρκετά μειωμένα. Πιστεύω ότι το γεγονός αυτό θα βοηθήσει περισσότερο κόσμο να έρθει στο γήπεδο.

Άλλες περιπτώσεις σαν του Μπακάκη θα υπάρχουν;

Έχουμε παίκτες. Είναι ο Παπουτσογιαννόπουλος, ο Μύγας και ο Μήλιος. Το θέμα είναι τι ανάγκες υπάρχουν σε ομάδες και τι πρόσωπο θα δείξουν. Είναι ταλέντα και μπορούν να κάνουν καριέρα.

Με το Σίλβα Τζούνιορ, το Σφακιανάκη και τον Καμαρά τι θα γίνει;

Δεν έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ ακόμα. Βοήθησαν πολύ και αν η εισήγηση είναι θετική, πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν και στην πορεία. Έχουμε να καλύψουμε πολλές θέσεις ακόμα.

Πόσες μεταγραφές πιστεύετε ότι θα χρειαστεί ο Παναιτωλικός;

Δεν είναι πάντα σίγουρο αυτό. Μπορεί να πεις πέντε και να χρειαστείς οκτώ ή και τρεις. Υπάρχουν θέματα ανοιχτά και είναι πολύπλοκο και ότι και να πω μπορεί να βγει λάθος.

Τη νέα χρονιά ο στόχος ποιος θα είναι;
Πριν είναι έτοιμο το ρόστερ, πριν δούμε τις κινήσεις των άλλων ομάδων και πριν συζητήσουμε δε μπορούμε να πούμε κάτι. Οι μεταγραφικοί στόχοι δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν στην ομάδα. Είναι αυθαίρετο ότι πεις πριν δεις την αξία της ομάδας. Όταν το δούμε αυτό, θα μπορούμε να πούμε που πάμε. Πάνω στον ενθουσιασμό δε θέλω να το κάνω, γιατί μπορούμε να παρασύρουμε τον κόσμο.

Η μεταγραφή Μπακάκη είχε δύο στάδια, του Δεκεμβρίου που γράφτηκε για τον Ολυμπιακό και της τελικής συμφωνίας με την Α.Ε.Κ. Η παρασκηνιακή λογική ήταν πως για του χρόνου εξασφαλίσατε το 60 - 40 εναντίον σας. Πως κρίνετε τη λογική αυτή;
Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας αυτά. Δεν υπήρχε συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Μόνο ένα τηλεφώνημα πριν από τρεις εβδομάδες και τίποτα άλλο. Δε δημιουργούνται έτσι οι σχέσεις των ομάδων. Είναι αστειότητες. Αυτά βοηθάνε τους κουτσομπόληδες. Πρέπει να κρατηθεί ένα επίπεδο. Σύμφωνα με αυτή τη λογική αν ο Μπακάκης πήγαινε στον Ολυμπιακό θα είχαμε εξασφαλίσει το 60 - 40 υπέρ μας; Είναι φαντασία και δεν ξέρω αν γίνεται για νταβαντούρι ή είναι κακόβουλα σχόλια. Αν ο καθένας λέει μια ανοησία και κάποιοι την αναπαράγουν τι να κάνουμε; Την πρώτη επαφή για το Μπακάκη μπορώ να σας πω ότι δεν την είχαμε με τον Ολυμπιακό.

Υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν για τον Παναιτωλικό και δεν έχουν διασταυρώσει ποτέ από εσάς ή από μέλος της Διοίκησης ή του Γραφείου Τύπου αν ισχύει μια είδηση;
Νομίζω είναι το πιο συχνό φαινόμενο. Και φαίνεται γιατί τους διαψεύδουν τα γεγονότα. Ο Χρήστος ο Στούμπος είναι στο Γραφείο Τύπου, βλέπει τι γράφεται και μας αναφέρει κάποια δημοσιεύματα. Δεν αξίζει να ασχολείσαι με αυτά. Αυτά πρέπει να τα βλέπετε εσείς και να διασταυρώνετε όσα γράφετε.

Ποια είναι η σχέση σας με τους φιλάθλους της ομάδας;

Είναι πολύ καλή. Θετικό το κλίμα και ευχαριστημένος ο κόσμος από την πορεία της ομάδας και από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα θέματα της ομάδας. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν αντίθετη άποψη και η κριτική που βοηθάει είναι επιθυμητή. Το καλύτερο είναι να έρθει κάποιος και να μας πει τη γνώμη του και να μας πείσει για αυτή. Δεν είμαστε φωστήρες. Μπορεί να παρθούν αποφάσεις που θα φέρουν την αντίθεση.

Ποιο είναι το παιχνίδι που σας έρχεται στο μυαλό στα χρόνια που είστε στον Παναιτωλικό;

Δε θα πω για ένα παιχνίδι. Θα πω ότι από τα περσινά play - off θυμάμαι ένα ένα τα παιχνίδια. Πολύ έντονα. Ξέραμε ότι πρόκειται για το μέλλον του Παναιτωλικού. Και αποκορύφωμα το παιχνίδι στο Βόλο. Ήταν κάτι που μας άφηνε άυπνους, γιατί μια αποτυχία θα έφερνε προβλήματα.

Ήταν και μια δικαίωση ότι στις 5 το πρωί ο κόσμος περίμενε την ομάδα;
Δεν το συζητάμε. Ήταν συγκινητικό. Όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις. Αυτά μένουν. Είναι τα κολωνάκια της ιστορίας.

Αυτές είναι οι στιγμές που κρατάνε ένα πρόεδρο σε μια ομάδα;
Και η καθημερινότητα. Όλες οι συγκινήσεις. Κανείς δεν τα ξεχνάει. Και φέτος με τον Π.Α.Ο.Κ. που είχαμε μια εξαιρετική εμφάνιση εκτός έδρας ήμασταν ικανοποιημένοι. Μετά τον Π.Α.Ο.Κ. ο κόσμος είπε ότι δείξαμε ομάδα, παρότι χάσαμε.

Είναι ικανοποίηση ότι "αναγκάζετε" κόσμο να είναι χαρούμενος μετά από μια επιτυχία;
Το έχει αυτό το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό το αγαπάει ο κόσμος, γιατί έχει τέτοιες συγκινήσεις. Και πολλές φορές οι άσχημες στιγμές μπορεί να είναι περισσότερες.

Θέλετε να δημιουργηθεί μια νέα γενιά φιλάθλων του Παναιτωλικού;
Το θέλαμε αυτό. Κάνουμε κινήσεις και γι' αυτό. Βέβαια και τα νέα παιδιά χαίρονται με τις επιτυχίες. Όπως γίνεται και στο γήπεδο βέβαια. Μετά από μια επιτυχία υπάρχει περισσότερος κόσμος. Δεν είναι εύκολο όπως με τις μεγάλες ομάδες. Υπήρχαν πέρσι κάποια παιδιά της Ακαδημίας και ένα από αυτά ρώτησε ένα άλλο γιατί είναι με τον Ολυμπιακό και του απάντησε γιατί θα πάρει πρωτάθλημα, ενώ ο Παναιτωλικός είναι στη Β΄. Θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την ομάδα της πόλης και να δεθούν συναισθηματικά με την ομάδα.

Για Ευρώπη δεν έχετε μιλήσει. Για ποιο λόγο;
Στο πίσω μέρος του μυαλού του καθενός υπάρχει. Εγώ πρέπει να μη δημιουργήσω αυταπάτες πριν δούμε τι ομάδα έχουμε και τι έχουν και οι υπόλοιποι.

Πριν από περίπου ένα μήνα ήρθε η συμφωνία με τον Ερασιτέχνη. Συμμερίζεστε την άποψη του κυρίου Στεργίου ότι ακόμα και το όποιο "πάγωμα" μπορεί να υπήρξε, δεν υφίσταται πλέον;
Είναι ακριβώς έτσι. Δεν υπήρχε κόντρα. Ήταν κάποιες ατυχείς εκφράσεις και από τις δύο πλευρές που μας έφεραν σε μια δύσκολη θέση. Δεν έχει κανένας να κερδίσει από το να μην πάει καλά ένα κομμάτι του Παναιτωλικού. Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη έχουν τις θέσεις τους στο γήπεδο και εμείς πάντα είμαστε ευπρόσδεκτοι σε αγώνες του Ερασιτέχνη. Κάποιες φορές συμπίπτουν οι ώρες και δε γίνεται να βρισκόμαστε σε παιχνίδια.

Ποια είναι η εικόνα που έχετε για το επαγγελματικό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

Δε μπορώ να έχω διαφορετική εικόνα από αυτή που έχει όλος ο φίλαθλος κόσμος. Ένα ποδόσφαιρο με πολλά και διάφορα προβλήματα, που πρέπει να λυθούν. Για το τοπικό ποδόσφαιρο δεν έχω μεγάλη άποψη. Σίγουρα έχει προβλήματα βάσει και της κρίσης που υπάρχει. Υπάρχουν παίκτες, αλλά τα οικονομικά προβλήματα δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία των ομάδων.

Ποια χρονιά σας μένει γιατί κερδίσατε σε γνώση, εμπειρία και αποτελέσματα και ποια όχι;

Μπορώ να πω για άσχημες χρονιές που δε με ικανοποίησαν και ήταν οι πρώτες στη Γ΄ Εθνική. Μαθαίναμε όμως και προχωρούσαμε. Κανείς δε θα σου κάνει χάρη και πρέπει να μάθεις πράγματα.
« PREV
NEXT »