Τελευταια Νεα

4 Μαΐ 2014

Μπάσκετ: Στη Γ' Εθνική ο Αίολος Αστακού

Ο Αστακός γιορτάζει και όλη η γραφική κωμόπολη βρίσκεται στο πόδι. Άξιος πρωταθλητής της Α ΕΣΚΑΒΔΕ ανακηρύχτηκε ο Αίολος Αστακού. Η ομάδα του Μιχάλη Θάνου όχι μόνο υπερασπίστηκε το +14 του πρώτου αγώνα, αλλά κατάφερε να κερδίσει και μέσα στα Γιάννενα και για πρώτη φορά στην ιστορία της ο Αίολος θα βρίσκεται από την νέα σεζόν στην Γ Εθνική.

 Ο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων απέδειξε για ακόμη μια φορά το πόσο βαριά είναι η φανέλα του. Πάλεψε το παιχνίδι ακόμα και με τα πολλά προβλήματα που είχε και την τελευταία εβδομάδα, αλλά και κατά την διάρκεια της χρονιάς με τις ώρες προπόνησης στο κλειστό των Ιωαννίνων. Αλλά έπεσε πάνω σε τοίχος. Ο Αίολος είχε για κάθε ερώτημα και μια απάντηση, και δίκαια οι τέσσερις παλιοί παίκτες της ομάδας, που έχουν ζήσει και τα πέτρινα χρόνια της ομάδας (Κρικρής, Τσάνος, Καλισώρας, Σούρλας) παρέλαβαν το κύπελλο από τα χέρια του προέδρου της ΕΣΚΑΒΔΕ Κώστα Νικάκη και το σήκωσαν ψηλά μέσα σε αποθέωση από 300 Αστακιώτες που με τρία λεωφορεία και περίπου 30 ΙΧ ακολούθησαν την ομάδα στον αγώνα-σταθμό της ιστορίας της.Το παιχνίδι ξεκινάει στο κατάμεστο κλειστό της Λιμνοπούλας με τους 300 φίλους του Αίολου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με τραγούδια υπέρ της ομάδας τους και με ένα δίλεπτο αφιερωμένο στον…. <αγαπημένο> τους αντίπαλο Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου. 
Ο Α.Γ.Σ.Ι ξεκινάει δυνατά το παιχνίδι και προηγείται με 6-0 αλλά ο Αίολος γρήγορα επανέρχεται και με τον εκπληκτικό Γιάννη Σταμόπουλο να δημιουργεί αλλά και να εκτελεί στην επίθεση περνάει μπροστά στο σκορ με 15-16 με την λήξη της πρώτης περιόδου. 
Με δίποντο του Σταμόπουλου και τρίποντο του Σούρλα ο Αίολος ξεφεύγει με 15-21. Ακολουθεί τεχνική ποινή στον προπονητή του Α.Γ.Σ.Ι Παναγιώτη Κοντογιάννη και με μια βολή του Πανάρα διαμορφώνεται το 15-22. Νέο καλάθι από τον Χουλιάρα για το 15-24. Οι γηπεδούχοι με δυο τρίποντα από Φυραρίδη και Αυγερινό μειώνουν σε 21-24, αλλά ο Αίολος στα επόμενα πέντε λεπτά κάνει πάρτι (πολύ μεγάλη η συνεισφορά των Καλισώρα και Αγγελόπουλου) στην επίθεση και κλείνει το ημίχρονο προηγούμενος με έντεκα πόντους διαφορά 31-42.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Α.Γ.Σ.Ι κάνει ένα γρήγορο 4-0 με καλάθια των Φίλιου και Κοντού για το 35-42. Ο Αίολος απαντάει με τον Πανάρα και στο εικοστό πέμπτο λεπτό το σκορ εξακολουθεί να ελέγχουν οι φιλοξενούμενοι 41-49. 
Καλάθι του Σταμόπουλου για το 46-55 που τραυματίζεται προς στιγμήν και πάει στο πάγκο την ίδια ώρα που οι φίλοι της ομάδας τον αποθεώνουν φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του. Τελικά με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών παιχνιδιού ο Αίολος συνεχίζει να έχει το προβάδισμα με έξι πόντους διαφορά 54-60.
Ο Α.Γ.Σ.Ι αντεπιτίθεται και ισοφαρίζει σε 69-69 στο τριακοστό πέμπτο λεπτό. Οι δυο ομάδες πάνε πόντο- πόντο και με το σκορ στο 76-76 εξελίσσεται μια μικρή παρωδία. Οι παίκτες του Α.Γ.Σ.Ι θέλοντας το παιχνίδι να πάει στην παράταση αστοχούν συνεχώς στις βολές που κερδίζουν από τα συνεχόμενα φάουλ των παικτών του Αίολου. Τελικά ο Κοντός ευστοχεί μετά από 5 άστοχες και κάνει το 77-76. Ο Σταμόπουλος παίρνει την μπάλα στην επαναφορά, και με μια πάσα – διαβήτη στην άλλη άκρη του γηπέδου βρίσκει τον Σούρλα που μόνος του κάτω από το καλάθι διαμορφώνει το 77-78. Ο Α.Γ.Σ.Ι αστοχεί στην τελευταία επίθεση και το παιχνίδι τελειώνει μέσα σε αποθέωση με τους παίκτες του Αίολου να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν μαζί με τον κόσμο την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ ο Σταμόπουλος με 18 πόντους ενώ σπουδαία εμφάνιση και από τους Καλισώρα, Αγγελόπουλο, Πανάρα. Πολύτιμες βοήθειες από τους Χουλιάρα, Δουρούκη και Σούρλα. Από τον Α.Γ.Σ.Ι. ο Αυγερινός σημείωσε 22 πόντους και ο Κοντός 18.
Δεκάλεπτα: Α:15-16 Β:16-26 Γ:23-18 Δ:23-18
Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων(Κοντογιάννης): Βαγγέλης, Πόθος, Φυραρίδης 3(1), Κοντός 18(1), Μουζακίτης 3(1), Μάντζιος Δ., Μάντζιος Π. 10, Μάκης 2, Πάτρας 5, Πανταζής 8, Φίλιος 3, Αυγερινός 22(4)
Αίολος Αστακού(Θάνος): Καλαντζής, Πανάρας 17(2), Σταμόπουλος 18(1), Κρικρής, Σούρλας 8(2), Καραγεώργος, Χουλιάρας 6, Μπόγρης, Τσάνος, Καλισώρας 14(4), Αγγελόπουλος 8, Δουρούκης 6
Η τελική βαθμολογία των play-offs.
Αίολος Αστακού 8
Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων 6
Νικόπολη Πρέβεζας 3
 Photos: Αγγελική Αντωνοπούλου
Μιχάλης Σταμουλάκης
http://www.basket247.gr/

« PREV
NEXT »