Τελευταια Νεα

30 Απρ 2014

Γιάννης Διαμαντάκος: Τέλος εποχής η ….;

Ο Γιάννης Διαμαντάκος σε μια συνέντευξη- ποταμό αποκλειστικά στο www.basket247.gr μιλάει για την φετινή χρόνια, τα δικά του σχέδια, για τους παίκτες του, και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

 -Μια αποτίμηση της χρονιάς θα μπορούσαμε να κάνουμε; Θεωρώ ότι είναι μεγάλη επιτυχία η παραμονή της ομάδας για 2η συνεχόμενη χρονιά. Πετύχαμε τον βασικό στόχο που είχαμε θέσει από κοινού με τους ανθρώπους της ομάδας. Αν λάβουμε υπόψη μας, την ανταγωνιστικότητα και την δυναμικότητα των άλλων ομάδων καθώς και τις συνθήκες με τις οποίες κύλησε η σεζόν, θεωρώ μεγάλη επιτυχία την παραμονή μας στην κατηγορία την οποία πιστώνονται οι αθλητές και η διοίκηση.
-Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε; Σε συνέχεια των παραπάνω που μπορεί σε κάποιους να ακούγονται υπερβολικά, αλλά όσοι έζησαν από κοντά την ομάδα, και γνώριζαν τι πραγματικά συμβαίνει πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν μαζί μου, ότι είναι πραγματικά μεγάλη επιτυχία η παραμονή της ομάδας στην Γ’ Εθνική.
 -Η 8η θέση αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας; Θα μπορούσαμε να είμαστε ακόμη και 6η, αλλά οι δυσκολίες της χρονιάς ήταν τέτοιες που ακόμα και την υπέρβαση που εγώ ήθελα σαν προπονητής τολμώ να πω ότι την πετύχαμε ασχέτως εάν δεν αντικατοπτρίζεται σε μια υψηλότερη βαθμολογική θέση. Η ομάδα χτίστηκε με πολύ μεγάλη δυσκολία το καλοκαίρι. Με μικρό αριθμητικό ρόστερ, το οποίο για διάφορους λόγους έγινε ακόμα μικρότερο με την έναρξη του δευτέρου γύρου, σε σημείο να μην μπορούμε να παίξουμε ούτε διπλό κατά την διάρκεια της προπόνησης.
 -Ποίοι ήταν οι λόγοι του μικρού ρόστερ; Το ρόστερ ήταν μικρό αφενός γιατί είχαμε με την διοίκηση θέσει συγκεκριμένο μπάτζετ, αφετέρου διότι για ποικίλους λόγους οι αθλητές από το Αγρίνιο ήταν  αρχικώς 5 και μείναμε 3. Με αποτέλεσμα η διοίκηση να είναι δύσκολο να φέρει 10 παίκτες από άλλες περιοχές.
-Οι ντόπιοι παίκτες γιατί δεν προτιμούν την ομάδα του Α.Ο.Α; Από τις συζητήσεις γιατί προσέγγισα πάρα πολλούς το προηγούμενο καλοκαίρι θεωρώ ότι ο βασικός λόγος είναι ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πρόγραμμα μιας ομάδας Γ Εθνικής. Όλοι έχουν τις δουλειές τους και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συνδυαστεί. Μιλάω πάντα για τους μη αμιγώς επαγγελματίες αθλητές. Πολλές επαρχιακές ομάδες (αν όχι όλες) που βρίσκονται σε μεγάλες εθνικές κατηγορίες (Α1,Α2,Β Εθνική) δεν έχουν ντόπιους αθλητές στο ρόστερ τους ή έχουν ελάχιστους. Αν μπούμε στην διαδικασία και καταφέρουμε να παράγουμε ντόπιους αξιόλογους αθλητές που θα γίνουν αμιγώς επαγγελματίες θα ήταν ευχής έργον. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται πλάνο, όραμα, χρόνο και το σημαντικότερο σύμπνοια.
-2 Φέρελπις νεαροί ο Ναούμης και ο Γράψας βρισκόντουσαν στην ομάδα, αλλά κανείς δεν τελείωσε τη σεζόν; Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία από καρδιάς στον Γιώργο τον Γράψα στις πανελλήνιες εξετάσεις που δίνει σε λιγότερο από ένα μήνα. Γνωρίζοντας τον επειδή είναι χαρακτηριστική η οξυδέρκεια που τον διακρίνει θεωρώ ότι η επιτυχία του θα είναι δεδομένη στην πρώτη δοκιμασία της ζωής του. Και στον Σωκράτη τον Ναούμη επίσης εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία τόσο στην μπασκετική του καριέρα όσο και στο σχολείο.
-Coach η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία ήταν ο στόχος που επετεύχθη. Αλλά δεν ήταν πιο εύκολο να επιτευχθεί τη στιγμή που πέφτανε 4, ενώ άλλες χρονιές όπως του Παναιτωλικού πριν τρία χρόνια πέφτανε 7; Αυτό είναι μια αλήθεια. Ο βαθμός δυσκολίας την χρονιά του Παναιτωλικού που έπεσε μάλιστα την τελευταία αγωνιστική ήταν πολύ υψηλός. Αλήθεια είναι επίσης το γεγονός ότι την περσινή χρονιά εμείς τερματίσαμε 4η που σημαίνει ότι και δέκα να πέφτανε πάλι θα είχαμε σωθεί. Και την φετινή χρονιά υποσκελίσαμε 6 ομάδες. Δυστυχώς έχουμε πολλές φορές την τάση να μηδενίζουμε η να μυθοποιούμε μια προσπάθεια και ένα αποτέλεσμα. Εγώ θεωρώ προσωπικά ότι πέρα από το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός εκείνη την χρονιά έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια, η πορεία του σε ένα βαθμό αποτέλεσε τον πυρήνα της θέλησης του Α.Ο.Α. για κάτι καλό και αυτό συνιστά τεράστια προσφορά στο τοπικό μπάσκετ. Όπως επίσης θεωρώ ότι η τελευταία 4ετία του Α.Ο.Α. είναι κάτι αξιοσημείωτο για τα μπασκετικά δρώμενα της περιοχής και θα μείνει.
 Τι μέλλει γενέσθαι με τον Γιάννη Διαμαντάκο; Πρόκειται να συζητήσω με την διοίκηση του συλλόγου και από κοινού όπως κάνουμε πάντα να αποφασίσουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα και αν αυτή θα με βρει στο Α.Ο. Αγρινίου. Όταν ανέλαβα τον ΑΟΑ πριν τρία χρόνια βασικός στόχος μας ήταν η άνοδος σε επαγγελματική κατηγορία. Τέτοιες είναι μόνο δυο στην Ελλάδα. Η Α1 και η Α2. Οι άλλες είναι ήμιεπαγγελματικές. Υπό αυτή την έννοια εγώ θεωρώ ότι έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε ωστόσο αυτό δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Για να συμβεί αυτό βέβαια είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να καταβάλλουμε την μέγιστη δυνατή προσπάθεια.
Η πιο έντονη στιγμή την φετινή σεζόν; Η πιο έντονη στιγμή μέσα στη σεζόν ήταν η επιστροφή την προηγούμενη Κυριακή μετά την βαριά ήττα στον Παπάγου. Όπου παρά την βαριά ήττα η ατμόσφαιρα στο Λεωφορείο και οι αντιδράσεις των αθλητών ήταν τόσο έντονες και συναισθηματικά φορτισμένες(τέλος σεζόν) που για μένα αποτελούν την πεμπτουσία του αθλητισμού.
Θα ήθελα ένα σχόλιο για κάθε παίκτη της ομάδας ξεκινώντας αριθμητικά: 4)Πατίκας: Εργασιομανής. Κατάφερε μέσα από την δουλειά να βελτιωθεί πάρα πολύ ατομικά και να βοηθήσει με συγκεκριμένο αφανή τρόπο την ομάδα.
5)Ναούμης: Περισσεύει το ταλέντο, έχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει μεγάλη καριέρα και πραγματικά του το εύχομαι.
6)Γράψας: Όταν κάναμε εργομετρικά στην αρχή της χρονιάς, ο κύριος Μουρτζάπης είχε πραγματικά μείνει εντυπωσιασμένος από τα προσόντα του Γιώργου. Εγώ στην συνέχεια διαπίστωσα ότι πρόκειται για μια πολύ συγκροτημένη προσωπικότητα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης.
7)Λαμπρόπουλος: Ευχόμαστε στον Βασίλη να δικαιώσει τις προσδοκίες μας και να τον καμαρώσουμε σε μια μεγάλη κατηγορία. Τεράστια η προσφορά του καθόλη την διάρκεια της τριετίας.
8)Τεπετίδης: Έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα για την θέση την οποία  αγωνίζεται. Εγώ εύχομαι να τα καταλάβει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να τα βελτιώσει για να παίξει και σε παραπάνω επίπεδο.
9) Μπαρούχας: ΧΡΗΣΤΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και σαν αρχηγό, και σαν αθλητή και σαν άνθρωπο
10) Τερσενίδης: Πάρα πολλά προσόντα, πολύ χρήσιμος σε άμυνα και επίθεση, θεωρώ ότι εάν μείνει και την επόμενη χρονιά θα μας δώσει πολλά περισσότερα.
11)Κόκκιος (13 ετών): Ο ίδιος ο Μπαρούχας είπε: Ξέρει τα συστήματα καλύτερα από μένα.
12)Μήτσου: Ένα συνειδητοποιήσει ότι ο επαγγελματισμός έχει απαιτήσεις, έχει όλα τα φόντα και να προσφέρει και να κάνει μια αξιόλογη καριέρα.
13)Τρυφωνόπουλος: Ένας αθλητής στον οποίο θα πρέπει να επενδύσουμε. Μας έδωσε αρκετά αλλά μπορεί να μας δώσεις περισσότερα.
15)Κουδούνας: Ήρεμη δύναμη, αλλά με μεγάλη ψυχή και παρά τα όσα ελέχθησαν είχε πολύ σημαντική συνεισφορά στην ομάδα.
16)Σαμουρέλης: Δεν ξεκίνησε καλά γιατί ενσωματώθηκε αργά και αυτό του στοίχισε καθόλη την διάρκεια της χρονιάς. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την συνεισφορά του στο τελικό αποτέλεσμα.

-Πίσω από την ομάδα(παίκτες) υπήρχε και μια άλλη ομάδα. Ο Μανώλης ο Μπιρμπίλης και ο Αντώνης ο Δάρλας συνέχισαν και φέτος το πολύ σημαντικό έργο που είχαν και τις προηγούμενες χρονιές και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά. Η παρουσία του κυρίου Μουρτζάπη εκτός από πολυτέλεια για τα δεδομένα του συλλόγου ήταν και καταλυτική όχι μόνο στο κομμάτι το οποίο επιμελείται όσο και σε επίπεδο επαγγελματικής νοοτροπίας κάτι που έλειπε σε μεγάλο βαθμό. 
Μιχάλης Σταμουλάκης
http://basket247.gr/

« PREV
NEXT »