Τελευταια Νεα

19 Οκτ 2013

Πασχάλης Μελισσάς: Θα φορμαριστούμε και θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια

Την άποψη πως ο Παναιτωλικός θα φορμαριστεί περισσότερο και θα είναι καλύτερος στη συνέχεια του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Πασχάλης Μελισσάς σε συνέντευξη που έδωσε στη Ζωή Αναστασίου για λογαριασμό του olatagoal.gr και του vres-agrinio.gr.

Ο έμπειρος παίκτης του Παναιτωλικού δήλωσε πως δεν έχει καθιερωθεί στην ενδεκάδα, αλλά κάθε Κυριακή κρίνεται από την αγωνιστική του εικόνα. Μίλησε για τη συνεργασία του με τον προπονητή της ομάδας το Μάκη Χάβο και για τη διοίκηση της ομάδας, λέγοντας πως είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι σε σχέση με την προηγούμενη ομάδα του την Πάφο. Ο Μελισσάς αναφέρθηκε στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, χαρακτηρίζοντας καλύτερη εμφάνιση αυτή με τον Π.Α.Ο.Κ. και τόνισε πως κοιτάζοντας παιχνίδι με παιχνίδι ο Παναιτωλικός θα φτάσει ψηλότερα, καθώς θα είναι πιο δεμένος και υπάρχουν παίκτες με ταλέντο που θα βοηθήσουν. Χαρακτήρισε ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα και είπε πως προσωπικά του όνειρα είναι ένα πρωτάθλημα και συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδας. Δήλωσε πως ο Παναιτωλικός έχει πολύ ένθερμο κόσμο και τόνισε πως για τον ίδιο και την οικογένειά του είναι ιδανική πόλη το Αγρίνιο.

Το Γενάρη επέστρεψες στην Ελλάδα για να αγωνιστείς στη Δεύτερη Κατηγορία με τον Παναιτωλικό. Πως πήρες αυτή την απόφαση;
Βασικός παράγοντας που συνετέλεσε στο να έρθω στον Παναιτωλικό ήταν η θέληση που έδειξαν οι άνθρωποι της ομάδας και ο τότε προπονητής μαζί με τον τεχνικό διευθυντή. Άλλος ένας λόγος ήταν ότι είδα τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία της ομάδας και θέλω να δουλεύω επαγγελματικά. Και όταν το λέω αυτό εννοώ να παρέχονται τα αναγκαία μέσα. Το γήπεδο, οι εγκαταστάσεις και η σωστή οργάνωση. Ο Παναιτωλικός τα διαθέτει και γι' αυτό επέλεξα τον Ιανουάριο να έρθω στο Αγρίνιο.


Η άνοδος της ομάδας και η καθιέρωση στην ενδεκάδα δικαίωσε αυτή τη επιλογή σου;
Σίγουρα. Αλλά δε μπορούμε να πάρουμε σα δεδομένο ότι έχω καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Αυτό κρίνεται κάθε Κυριακή από την αγωνιστική εικόνα στο παιχνίδι. Το ότι ήταν θετική η περσινή εμπειρία με τον Παναιτωλικό στη Football League μου δίνει άλλες βάσεις μέσα στην ομάδα.

Την προηγούμενη χρονιά στην Πάφο υπήρχαν αρκετά προβλήματα σε διοικητικό κομμάτι. Στον Παναιτωλικό τι συνάντησες σε αυτόν τον τομέα;
Η μέρα με τη νύχτα. Στον Παναιτωλικό ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα σε διοικητικό επίπεδο. Στην Πάφο όσο κι αν μιλάμε την ίδια γλώσσα δεν ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Μας είναι άγνωστοι ποδοσφαιρικά. Δεν ξέραμε ποια πράγματα θεωρούν βασικά στο ποδόσφαιρο.

Τι σου έχει μείνει στο μυαλό από την περσινή χρονιά;
Πολλές εικόνες. Μια αβεβαιότητα στην αρχή καθώς ήμασταν λίγο πάνω από τη μέση της βαθμολογίας και στη συνέχεια ένας αγώνα μεγάλης διάρκειας από τον οποίο δικαιωθήκαμε. Λογικό είναι να μένουν λοιπόν ευχάριστα συναισθήματα. Μου άρεσε η αλλαγή που υπήρχε και το δέσιμο που είχαμε και αυτό το κρατάμε και φέτος.

Είναι πιο δύσκολο να ανέβεις από τη Football League ή να παραμείνεις στη Super League;
Να ανέβεις είναι πιο δύσκολο. Γιατί παίζεται διαφορετικό ποδόσφαιρο με μεγάλη σκοπιμότητα σε άσχημα γήπεδα.

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς προπονητές στην καριέρα σου. Ποια είναι η γνώμη σου για το Μάκη Χάβο;
Η συνεργασία μας είναι άψογη από την πρώτη στιγμή και πιστεύω θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα. Υπάρχει κατανόηση και κάποιες φορές που δεν είμαι αυτός που πρέπει μου δείχνει τι πρέπει να κάνω. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή και πιστεύω τα αποτελέσματα λένε πολλά και από την πλευρά του προπονητή και από τη δική μου.

Και για τους βοηθούς του τον Παράσχο Ζουμπούλη και το Μπάμπη Μιχαηλίδη;
Δε θέλω να αδικήσω κάποιον. Και για τους βοηθούς ισχύουν τα ίδια. Όταν λέω για τον προπονητή εννοώ και το προπονητικό τιμ. Έχουμε με όλους άψογη συνεργασία.


Υπάρχει κάποιος παίκτης που έφυγε ή έμεινε εκτός και θα ήθελες να βρίσκεται στην ομάδα;
Αυτή σίγουρα δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Είναι θέματα της Διοίκησης και του προπονητή. Πιστεύω ότι έχουν χτίσει την ομάδα πολύ καλά και αυτό θα φανεί και στη συνέχεια.

Πως κρίνεις την ως τώρα πορεία του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα της Super League;
Για μένα δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες ομάδες, αλλά θέλω να πιστεύω πως βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Όταν παίζεις με ομάδες που πρωταγωνιστούν και παίρνεις θετικά αποτελέσματα αυτό είναι σημαντικό. Πιστεύω ότι από δω και πέρα είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι παραπάνω. Αλλά πάνω απ' όλα θεωρώ ότι η βάση που έχουμε έως τώρα είναι σημαντική για να επιτευχθεί ο πρώτος στόχος που είναι η παραμονή.

Σε ποιο παιχνίδι θεωρείς πως είχατε την καλύτερη εμφάνιση και σε ποιο δεν πιάσατε την απόδοση που περιμένατε;
Γενικά σε όλα τα παιχνίδια είχαμε θετική παρουσία. Θεωρώ πως την καλύτερη λειτουργία την είχαμε με τον Π.Α.Ο.Κ., γιατί συνοδεύτηκε με μια νίκη. Η χειρότερη ήταν με τον Πανθρακικό όπου η ομάδα ήταν "εκτός τόπου και χρόνου".

Στα παιχνίδια με Π.Α.Ο.Κ. και Ολυμπιακό υπήρχαν πολύ καλές εμφανίσεις σε σχέση με πιο εύκολα θεωρητικά παιχνίδια. Περνάει μια λογική ότι από τη στιγμή που κερδίσαμε τον Π.Α.Ο.Κ. οι άλλοι αντίπαλοι είναι στα μέτρα μας;
Δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι μια μέρα. Και στην προπόνηση μπορεί κάποια μέρα να μη νιώθω καλά και να μη βγαίνει κάτι και στα παιχνίδια μπορεί να συμβεί το ίδιο. Με τον Πανθρακικό υπήρχε μια συνολικά κακή εμφάνιση. Δεν πιστεύω όμως ότι οφείλονταν στη νίκη με τον Π.Α.Ο.Κ. Η ομάδα όμως πατάει καλά στα πόδια της στα τελευταία παιχνίδια και δείχνει συνολικά ένα καλύτερο και πιο βελτιωμένο πρόσωπο. Και στις αρχές του πρωταθλήματος υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Γι' αυτό χρειάζεται κάποιο διάστημα να φορμαριστεί μια ομάδα.

Τι πιστεύεις ότι θα δει ο κόσμος στη συνέχεια από την ομάδα;
Μια ομάδα περισσότερο δεμένη στον αγωνιστικό χώρο. Θα δει κι άλλους ποδοσφαιριστές που θα φορμαριστούν και θα δώσουν κάτι περισσότερο. Και μια ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Ελπίζω πως αυτή η ανταγωνιστικότητα θα ανταμειφθεί με νίκες.

Θα σας δημιουργήσει πίεση το ότι το πρόγραμμα γίνεται θεωρητικά πιο εύκολο και θα απαιτηθούν περισσότεροι βαθμοί;
Δε νομίζω. Πάντα ζητάμε το καλύτερο. Μπορεί ένα παιχνίδι που θεωρείται εύκολο να χαθεί, όπως έγινε με τον Εργοτέλη. Το ποδόσφαιρο δεν έχει στάνταρ. Αυτή τη στιγμή είμαστε καλά βαθμολογικά, αλλά θα κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Αυτή είναι η φιλοσοφία που περνάει και ο προπονητής.

Όταν έρχονται οι νίκες εντός είναι το εκτός έδρας μετά ένα παιχνίδι που σου δίνει έξτρα βαθμούς και σε ανεβάζει ψηλότερα βαθμολογικά;
Σίγουρα. Ένα διπλό τώρα θα μας φέρει σε πολύ καλή θέση. Στόχος μας είναι να φτάνουμε σε νίκες και οι συνεχόμενες νίκες σου δίνουν άλλο αέρα και περνάς την πίεση στον αντίπαλο.

Ποια είναι η άποψή σου για τον κόσμο της ομάδας;
Ένθερμος κόσμος. Είναι από τις λίγες ομάδες που έχω αγωνιστεί και το έχω δει αυτό. Υποστηρίζει πολύ την ομάδα και το λαμβάνω αυτό καθημερινά. Και σε μια βόλτα μέσα στην πόλη ο κόσμος δείχνει την αγωνία του και την ένταση που θέλει να έχουμε στους αγώνες.

Πασχάλη τι σου λέει ο κόσμος στο δρόμο;
Θα σου πω ότι πριν το παιχνίδι με τα Γιάννενα ένας πιτσιρικάς μου είπε να βάλω ένα γκολ με κεφαλιά. Τα γκολ μου με τον Παναιτωλικό είναι με κεφαλιές και ζήτησε αυτό που θεωρούσε αυτονόητο.

Με ποιον παίκτη θεωρείς πως είσαι "τυχερός" που αγωνίζεσαι μαζί του στον Παναιτωλικό;
Με όλους είμαι τυχερός, γιατί όλοι δίνουν κάτι διαφορετικό σε μένα και πιστεύω πως και εγώ δίνω κάτι σε αυτούς. Μια ιδιαίτερη φιλία λόγω παρελθόντος έχω με το Τζούνιορ, με τον οποίο έχουμε μια πιο "ζεστή" σχέση, λόγω της κοινής μας θητείας στον Εργοτέλη και του ότι είμαστε στο ίδιο δωμάτιο.

Από τους νεότερους παίκτες ποιος πιστεύεις πως είναι ικανός να κάνει αξιοπρόσεκτη καριέρα;
Δε θέλω γενικά να μπαίνω σε ονοματολογία. Υπάρχει ταλέντο σε αρκετούς νεαρούς. Αυτό που χρειάζεται είναι όρεξη και δουλειά. Το περιβάλλον είναι κατάλληλο και εμείς προσπαθούμε να τους καθοδηγούμε καθημερινά.

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο;
Πρέπει πρώτα απ' όλα να έχουν θέληση και αγάπη για αυτό που κάνουνε. Με το ζόρι δε γίνεται τίποτα. Και φυσικά χρειάζεται και τύχη, εννοώντας πως πρέπει να την κυνηγάς κιόλας στο ποδόσφαιρο.Με δουλειά και θέληση αν κάποιος δε φτάσει στο 10, θα φτάσει στο 8.

Τι να περιμένουμε από την ερχόμενη αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Απόλλωνα;
Πρέπει να δείξουμε αγωνιστικότητα μέσα στο παιχνίδι. Να είμαστε συγκεντρωμένοι για να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι σημαντικό να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, όπως είχαμε στους τελευταίους αγώνες και θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Ποια είναι η συνολική εικόνα που έχεις για το πρωτάθλημα;
Το πρωτάθλημα φέτος είναι ανταγωνιστικό, γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες στο ίδιο επίπεδο. Έχουν ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός και ο Π.Α.Ο.Κ. και πάει να ξεκολλήσει ο Παναθηναϊκός. Μετά οι υπόλοιπες ομάδες νομίζω είναι ίδιας δυναμικότητας. Οπότε σε σχέση με πέρσι είναι πιο ανταγωνιστικό.

Η επιλογή σου να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο σε έκανε καλύτερο άνθρωπο;
Σίγουρα με έχει αλλάξει. Έχω γυρίσει πολλά μέρη και έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους με διαφορετική προσωπικότητα και κουλτούρα. Σίγουρα δέχεσαι χτυπήματα, απογοητεύσεις, αλλά έχει και χαρές. Όλα αυτά διαμορφώνουν έναν καλύτερο χαρακτήρα.

Η τύχη ενός ανθρώπου καθορίζεται και από άλλους ανθρώπους;
Η τύχη χρειάζεται στον άνθρωπο. Για μένα ήταν τύχη πως βρισκόταν ο προηγούμενος προπονητής και ο Μάκης ο Μπελεβώνης που ήμασταν συμπαίκτες στην Καλαμάτα. Το ότι έμεινα ελεύθερος και άνοιξε η πόρτα να έρθω εδώ ήταν τύχη. Θα μπορούσα να είχα πάει αλλού και να ήταν δύσκολα τα πράγματα. Σε όλα μετράει η σωστή στιγμή και εξαρτάται πως εννοεί ο καθένας την τύχη.

Που έχεις τις καλύτερες και που τις λίγο χειρότερες αναμνήσεις;
Άσχημες αναμνήσεις δεν έχω από ομάδες. Έχω πολύ καλά συναισθήματα από τις ομάδες που ανεβήκαμε και στη συνέχεια αγωνίστηκα στη μεγάλη κατηγορία. Μου μείνανε ευχάριστες στιγμές σε Εργοτέλη και Ατρόμητο.

Ποιο είναι το όνειρό σου με τη φανέλα του Παναιτωλικού;
Είμαι ρεαλιστής και θέλω να βλέπω έτσι τα πράγματα, αλλά το να κάνεις όνειρα δε σημαίνει ότι χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Εμένα θα μου άρεσε πάρα πολύ να υπάρξει μια διάκριση με τον Παναιτωλικό. Στο παρελθόν έχω φτάσει σε τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, θα ήθελα να το πετύχω και με τον Παναιτωλικό και γιατί να μην εξασφαλίσουμε και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όσο για την παρουσία μας στο πρωτάθλημα θα ήθελα να μείνουμε χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και το λέω αυτό γιατί ο Παναιτωλικός δεν είναι σταθερά στη Super League. Αν αρχικά πετύχουμε αυτό, στη συνέχεια μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλότερα. Αλλά ακόμα είναι νωρίς. 

Τι είναι αυτό που σου λείπει στην καριέρα σου και θέλεις να το πετύχεις;
Ένα πρωτάθλημα και μια πρόσκληση στην Εθνική. Αλλά το δεύτερο το θεωρώ ανέφικτο γιατί έχω μια ηλικία 31 στα 32 που δύσκολα θα κληθεί ένας παίκτης στην Εθνική ομάδα. Όσο για το πρωτάθλημα η ζωή κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις και μακάρι να το κερδίσω με τον Παναιτωλικό. Και το 2004 κανείς δεν περίμενε την Ελλάδα και όμως κατακτήσαμε το Euro.

Τι γνώμη έχεις για την πόλη του Αγρίνιου και σου προσφέρει αυτά που θες;
Στην παρούσα φάση είναι ιδανικά, γιατί κατάγομαι κιόλας από επαρχιακή πόλη. Έχω δύο παιδιά που είναι σε μικρή ηλικία και το ότι βρίσκομαι στην επαρχία είναι το καλύτερο. Το εξηγώ γιατί έχω περάσει από την Αθήνα και η ζωή εκεί είναι δύσκολη. Μεγάλες αποστάσεις και χάσιμο χρόνου. Για μένα αυτά είναι απαραίτητα να μην υπάρχουν. Στον ελεύθερο χρόνο μου ένα πρωινό θα βγω έξω μια βόλτα με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Κοινώς είμαι πολύ ευχαριστημένος. 
« PREV
NEXT »