Τελευταια Νεα

18 Σεπ 2013

Γιάννης Παρθένης: Πολύ ανταγωνιστικοί σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα

Τη σιγουριά πως η ομάδα του Παναιτωλικού θα είναι πολύ ανταγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ εξέφρασε ο Γιάννης Παρθένης. Ο έμπειρος παίκτης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας σε ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα. Μίλησε για τους νέους παίκτες της ομάδας, το σύστημα διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος και τόνισε πως από την εμπειρία του γνωρίζει πως τα μπάτζετ δεν κάνουν απαραίτητα μια πολύ καλή ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Παρθένη:

Γιάννη η καινούρια χρονιά έχει πολλές αλλαγές στην ομάδα. Τι πιστεύεις πως θα πετύχει ο Παναιτωλικός;
Καταρχήν θέλω να ευχηθώ να έχουμε μια χρονιά με υγεία, χωρίς τραυματισμούς και υπομονή σε όλο τον κόσμο. Ξεκινάμε μια χρονιά με καινούριο προπονητή και μία εντελώς νέα ομάδα. Με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, αλλά με ταλέντο και όρεξη για δουλειά. Με την καθοδήγηση του κυρίου Λιόκαυτου, που έχει γνώσεις και εμπειρία, θα τα πάμε καλά.

Η ομάδα που θα "χτιστεί" με νεαρούς παίκτες θα είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα;
Τα παιδιά έχουν κάποιες εμπειρίες στο ηλικιακό τους επίπεδο και με την καθοδήγηση 5 - 6 έμπειρων παικτών θα δημιουργηθεί ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε καλή πορεία.

Συνολικά η εικόνα που έχεις για το πρωτάθλημα ποια είναι;

Πραγματικά φαίνεται πως θα είναι το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων, ειδικά στον όμιλό μας. Πολλές ομάδες έχουν ρίξει χρήματα και αυτό είναι καλό για το τοπικό μπάσκετ. Κάποιες άλλες βέβαια δε μπορούν να ακολουθήσουν, αλλά όπως και να 'χει ανεβαίνει το επίπεδο του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως όλες οι ομάδες έχουν κάτι να δείξουν και θα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Με το φετινό σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα δούμε πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια ακόμα και τις τελευταίες αγωνιστικές, όπου πέρσι υπήρχαν πολλές αδιάφορες ομάδες;

Πιστεύω πως ναι. Φέτος οι διακυμάνσεις θα είναι σε θέσεις που δε θα υπάρχει αδιαφορία ως προς το στόχο. Και αυτό το γεγονός θα συμβάλλει στο να είναι πιο συναρπαστικό και πιο δύσκολο το πρωτάθλημα.

Ποιες είναι οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν; Είναι τα φαβορί που δίνονται ή πιστεύεις πως και κάποιες άλλες ομάδες θα κάνουν εκπλήξεις;
Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για φαβορί. Σίγουρα από τις μέχρι τώρα κινήσεις φαίνεται πως ο Αστακός και το Μεσολόγγι θα πρωταγωνιστήσουν. Πιστεύω πως πολλές εκπλήξεις θα κάνει η Γ.Ε.Α. που έχει έμπειρους παίκτες. Οι άλλες ομάδες θεωρώ πως είναι στο ίδιο επίπεδο και θα παλέψουν για το καλύτερο.

Η εμπειρία που έχεις σου έχει αποδείξει πως μετράει το μπάτζετ των ομάδων ή άλλα στοιχεία;

Το μόνο σίγουρο είναι πως σε καμία περίπτωση τα μπάτζετ δε βάζουν τη μπάλα στο καλάθι. Μετράει το ταλέντο, η όρεξη για δουλειά, το καλό σύνολο και το καλό κλίμα. Το μπάτζετ είναι ένα μεγάλο συν, αλλά τα υπόλοιπα μετράνε πάρα πολύ.
« PREV
NEXT »